23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Αργό YouTube και ad blockers: Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόβλημα και δε φταίει η Google

    Τον περασμένο Νοέμβριο, το ίντερνετ γέμισε με θεωρίες συνωμοσίας που ήθελαν τη Google σκόπιμα να επιβραδύνει το YouTube στο Mozilla Firefox, ενώ στο δικό της πρόγραμμα περιήγησης, το Chrome, πήγαιναν όλα… ρολόι. Ωστόσο, αυτές οι φήμες καταρρίφθηκαν λίγο αργότερα, όταν η εταιρεία εξήγησε ότι δεν ήταν ένα πρόβλημα που εντοπιζόταν μόνο στο Firefox, αλλά κάτι που συνέβαινε ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης. Η Google τότε έριξε το φταίξιμο στα εγκατεστημένα ad blockers.

    Σήμερα, δύο μήνες μετά, συζητάμε ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό. Αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι το YouTube γίνεται αργό με τη χρήση adblockers. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι περισσότεροι έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Google.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε σχετικά: “Οι πρόσφατες αναφορές των χρηστών που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις φόρτωσης στο YouTube δεν σχετίζονται με τις προσπάθειες που καταβάλουμε για την ανίχνευση των ad blockers. Το κέντρο βοήθειάς μας προσφέρει συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν θέματα”.

    Όπως τελικά αποδείχτηκε, το σφάλμα δεν είχε σχέση με το YouTube ή τη Google, αφού ήταν στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα που προέκυψε μετά την πρόσφατη ενημέρωση 5.17.0. του Adblock και του Adblock Plus. Το θέμα πλέον έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με τη εταιρεία που ευθύνεται, τη Raymond Hill.

    Διαβάστε επίσης:

    Wow Mouse: To σούπερ app που μεταμορφώνει το smartwatch σας σε… mouse! – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles