20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Άρωμα… δυστοπίας στη Κίνα! H Tencent θα χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου ως μέτρο απαγόρευσης του gaming!

    Πολλοί θα σκεφτούν ότι ζούμε σε… περίεργες εποχές και δύσκολους καιρούς και πολλές φορές πράγματα που αποτελούν πραγματικότητα μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε πρωταγωνιστές σε κάποιο επεισόδιο του «δυστοπικού» Black Mirror. Αυτό το συναίσθημα μας γέννησε η είδηση που μας έρχεται από τη Κίνα και η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Tencent, ένας εκ των κολοσσών στη βιομηχανία του gaming που δραστηριοποείται κυρίως στην Ασία, θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να μπλοκάρει τη δυνατότητα των ανήλικων gamers (κάτω των 18) να παίζουν μετά τα μεσάνυχτα!

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Niko Partners, μιας εταιρείας που συνεργάζεται αρκετά με την Tencent, η συγκεκριμένη τεχνολογία (facial recognition) θα “διαβάζει” το πρόσωπο του εκάστοτε gamer και θα «αποφασίζει» εάν πληροί τις προϋποθέσεις για να παίζει τα games που έχει στην gaming library του. H Tencent ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει τα διάφορα scans, καθώς το μόνο που κάνει η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι να συγκρίνει τα πρόσωπα των παικτών με την αντίστοιχη database της κινεζικής κυβέρνησης, αποφασίζοντας έτσι αυτόματα για το εάν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα games τους ύστερα από τις ώρες που απαγορεύει η πολιτεία. Η διαδικασία έχει ως εξής: εάν το «δρακόντειο» αυτό σύστημα αντιληφθεί έναν gamer ότι παίζει μετά το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα και είναι κάτω των 18, τότε αναλαμβάνει να τον πετάξει έξω! Ζούμε σε δύσκολες εποχές… αλλά δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός ότι και η Κίνα απέχει σημαντικά από τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε στη Δύση.     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles