23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    AVM Fritz!Box 6850 5G Review «Με τη δύναμη του… 5G»!

    To όνομα AVM όλοι γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι συνώνυμο με την πρωτοπορία, την αξιοπιστία και την τεχνολογική υπεροχή. Εδώ και χρόνια τα routers της μας έχουν συντροφεύσει σε αμέτρητα lagless ταξίδια στον digital κόσμο, χωρίς υψηλά PING times, με εντυπωσιακά customization options και πρόσθετες λειτουργίες, αλλά και το πιο ευέλικτο λειτουργικό σύστημα (FritzOS) που έχει εμφανιστεί ποτέ στον κόσμο των routers! Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, όποτε έχουμε στα χέρια μας ένα router της AVM, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι έχουμε να κάνουμε με μια «πολεμική μηχανή», η οποία δεν «αστειεύεται», ξεφεύγοντας από το μέσο όρο των συμβατικών routers που κατακλύζουν την αγορά. Το τελευταίο μοντέλο από το ομολογουμένως τεράστιο προϊοντικό portfolio που είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε ήταν το Fritz!Box 6850 5G, ο συνεχιστής του εξαιρετικά πετυχημένου 6850 LTE, το οποίο προσφέρει ευρεία κάλυψη σε κάθε χώρο αξιοποιώντας στο maximum την τεράστια δυναμική των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G. Όπως θα δούμε και παρακάτω, το εν λόγω router είναι τόσο καλό, που θα σας κάνει να ξεχάσετε για πάντα οποιαδήποτε… «wired σύνδεση»!


    Online anytime… anywhere! 

    Το Fritz!Box 6850 5G διαθέτει ουσιαστικά μια «διττή φύση», καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από τον κλασικό «οικιακό» user, αλλά μπορεί παράλληλα να αποτελέσει και μια αξιόπιστη και πανίσχυρη λύση για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν αυξημένο ιντερνετικό workflow. Τα δίκτυα κινητής όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τα σταθερά δίκτυα παροχής Internet. Άλλωστε, ακόμη και σε μεγάλα αστικά κέντρα, δεν είναι λίγες οι περιοχές που οι κάτοικοι τους βλέπουν την οπτική ίνα με το… κιάλι, αναμένοντας καρτερικά και με ιώβεια υπομονή το πότε η περιοχή τους θα ενταχθεί στο δίκτυο οπτικών ινών. Σε περιπτώσεις δε που βρισκόμαστε σε μια αγροτική ή απομακρυσμένη ακριτική περιοχή, ενδεχομένως η διαδικασία αναβάθμισης των σταθερών δικτύων μπορεί να κρατήσει ακόμη και… χρόνια.

    Για αυτό και τη λύση στα παραπάνω προβλήματα, έρχεται να τη δώσει το Fritz!Box 6850 5G, το οποίο έχεις ως «αποστολή» του να σας κάνει να ξεχάσετε την ανάγκη των σταθερών υποδομών παροχής Internet. Προσφέροντας λοιπόν τη δυνατότητα για σύνδεση μέσω του δικτύου 5G, αλλά και υβριδική λειτουργία σε συνδυασμό με σύνδεση DSL, το Fritz!Box 6850 5G μπορεί να πιάσει ταχύτητες 5G 4 x 4 MIMO που φτάνουν στα 1.3 Gb/s σε downstream και στα 600 Mbit/s σε upstream (σε 4G LTE advanced Pro category 16 το downstream πέφτει στο 1.2 GB/S και το upstream φτάνεις τα 211 Mbit/s).

    Σε αυτό το σημείο, αξίζει να προσθέσουμε ότι όπως έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις, οι 5G συνδέσεις στη χώρα μας δύσκολα ικανοποιούν τις ταχύτητες που υπόσχονται σε εσωτερικούς χώρους (υιοθετώντας ένα υβριδικό μοντέλο μεταξύ 4G και 5G), ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που το δίκτυο μέσα σε έναν εσωτερικό χώρο γίνεται αναγκαστικά… 4G. Εδώ είναι που θα χρειαστείτε μια… χείρα βοηθείας, τοποθετώντας μια πρόσθετη εξωτερική κεραία, όπως οι εξαιρετικές προτάσεις της Poynting, οι οποίες τοποθετούνται πανεύκολα και μπορούν να ενδυναμώσουν εντυπωσιακά το εύρος της κάλυψης, καθώς συγκεντρώνουν τα ραδιοκύματα και σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε σήμα… «καμπάνα», ακόμη και σε κτίρια που τα οικοδομικά υλικά περιορίζουν σημαντικά το σήμα.

    Επιστρέφοντας στο Fritz!Box 6850 5G και ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στην εξωτερική του εμφάνιση, για μια ακόμη φορά η AVM ακολουθεί τον elegant και κομψό σχεδιασμό που βρίσκουμε σε κάθε router της. Οι αεροδυναμικές γραμμές το καθιστούν πανέμορφο στο μάτι, με τα διαθέσιμα ports να δίνουν τεράστια ευελιξία σε κάθε «ψαγμένο» user, αλλά και σε κάθε μικρή επιχείρηση που αναζητάει ένα αξιόπιστο router. Συγκεκριμένα, για καλύτερη και πιο «σταθερή» κάλυψη, στο πίσω τμήμα του το Fritz!Box 6850 5G διαθέτει 2 SMA connectors (στους οποίους «κουμπώνουν» οι δύο κεραίες, οι οποίες σημειώστε ότι μπορούν να περιστραφούν κατά 360 μοίρες, έτσι ώστε να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή κάλυψη στο χώρο σας), 4 x gigabit LAN ports για να συνδέσετε ενσύρματα 4 συσκευές, 1 x USB 3.0 port στα πλάγια (εδώ μπορείτε να προσθέσετε network printers και storage media όπως USB stick ή εξωτερικός σκληρός δίσκος), 1 θύρα για τη σύνδεση αναλογικού τηλεφώνου, καθώς επίσης και ένα tray για την εισαγωγή της SIM (σε περίπτωση που θέλετε να δρέψετε τους καρπούς των 4G ή 5G δικτύων, αξιοποιώντας στο έπακρον την πρόταση της AVM).

    You ‘ve got the power!

    Όπως κάθε Fritz!Box έτσι και το 6850 5G ενσωματώνει τα πιο εξελιγμένα features που υπάρχουν στην αγορά. Υποστηρίζοντας το πρότυπο Wi-Fi 5 (WLAN standards: 802.11 a/b/g/n/ac) και παίζοντας σε δύο διαφορετικές ραδιοσυχνότητες (2.4GHz και 5GHz), το router της AVM δύναται να προσφέρει ταχύτητες που αγγίζουν τα 866 Mbit/sec 5GHz) και 400 Mbit/sec (στη ραδιοσυχνότητα των 2.4GHz).

    Παράλληλα, μια από τις δυνατότητες που σαφώς διαθέτουν τα τελευταία routers της AVM είναι η υποστήριξη για το Mesh Wi-Fi (συνδυάζοντας πολλές διαφορετικές MESΗ συσκευές της AVM), το οποίο ουσιαστικά συνενώνει διαφορετικά wireless access points, δημιουργώντας ένα «συμπαγές», αξιόπιστο και εξαιρετικά «smart» δίκτυο. Με αυτό τον τρόπο το Fritz!Box 6850 5G δύναται να μετατραπεί στο επίκεντρο του δικτυωμένου σπιτιού ή του  επαγγελματικού χώρου. Και μιας αναφερθήκαμε και στη δυνατότητα επαγγελματικής χρήσης του Fritz!Box 6850 5G, η πρόταση της AVM έρχεται με built-in τηλεφωνικό σύστημα DECT, το οποίο δέχεται ακόμη και 6 ασύρματα τηλέφωνα, δίνοντας τη δυνατότητα στον χειριστή του να δώσει πνοή σε ένα μίνι τηλεφωνικό κέντρο (το οποίο όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι σε μια μικρή επιχείρηση).

    Ως γνωστόν, o μεγάλος «star» δεν είναι άλλος από το FritzOS, το λειτουργικό σύστημα για το οποίο μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχουν γραφτεί διθύραμβοι από τον ειδικό τεχνολογικό τύπο. Με αυτόματες (και εξαιρετικά συχνές) αναβαθμίσεις, απίθανο εύρος λειτουργειών που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά στη χρήση και στο customization του router σας, εύχρηστο UI, ανεπτυγμένα security features αλλά και τη δυνατότητα να κτίσετε το δικό σας NAS δίκτυο (έτσι ώστε να αποθηκεύονται τα δεδομένα και να χρησιμοποιούνται από όλους τους χρήστες του οικιακού ή επαγγελματικού network σας), το εν λόγω λειτουργικό σύστημα που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της AVM, πρόκειται από μόνο του έναν επιπρόσθετο λόγο για να δώσετε «ψήφο εμπιστοσύνης» στα routers της.

    The router of our dreams!

    H AVM παραδοσιακά είναι μια εταιρεία που αρέσκεται στο να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα σύνδεσης των power users, όσο αυξημένες κι εάν είναι οι απαιτήσεις τους. Με το Fritz!Box 6850 5G, η AVM κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικά ονειρεμένο router, το οποίο όχι μόνο ενσωματώνει την ποιότητα, την αξιοπιστία και την υψηλή τεχνολογία (όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα προϊόντα του γερμανικού γίγαντα), αλλά παράλληλα προσφέρει ευελιξία σε άλλο… level (τόσο σε οικιακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο), καθώς εκεί που η οπτική ίνα δεν πηγαίνει… φτάνει πρώτο το Fritz!Box 6850 5G!

    Διάθεση ΑΜΥ, 210-6133000, www.amy.gr Τιμή €599

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles