20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Bye bye… Flash! Το τελευταίο update των Windows 10, αφαιρεί (στο περίπου) το flash από το PC σας!

    Το Flash γνωρίζουμε πολύ καλά ότι φτάνει στο… τέλος της ζωής του, καθώς από την 1 Ιανουαρίου του 2021, θα πάψει η web υποστήριξη του από όλους τους Internet browsers (η Microsoft σχεδιάζει τα τελευταία security updates για το Flash στο Internet Explorer 11 και στον Edge browser μέσα στις επόμενες εβδομάδες). Όλα αυτά τα χρόνια, το Flash λειτούργησε άλλοτε ως ευλογία (κυρίως στα πρώτα χρόνια του) για τους developers και άλλοτε ήταν… μεγάλος πόνος, καθώς δημιούργησε μυριάδες προβλήματα από όσα τελικά επιχείρησε να διορθώσει.

    Έτσι λοιπόν, η Microsoft αποφάσισε να το τελειώσει μια και καλή, κυκλοφορώντας ένα optional update, το οποίο σας δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να το αφαιρέσετε από τον υπολογιστή της μόνιμα και μάλιστα χωρίς να επιτρέπεται η επανεγκατάσταση του. To update είναι διαθέσιμο για manual installation, έχει κωδικό “KB4577586” και θα το βρείτε στο στον κατάλογο του Microsoft Update. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι η έκδοση του Flash που αφαιρείται από τα Windows 10, είναι αυτή που έρχεται μαζί με το γνωστό λειτουργικό. Αυτό σημαίνει ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο επιθυμείτε να κατεβάσετε και να διατηρήσει την standalone version του Flash, αυτή θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο λειτουργικό σας, επιβιώνοντας μάλιστα και στον Microsoft Edge. Φυσικά τα παραπάνω δεν έχουν και μεγάλη σημασία, καθώς ήδη οι περισσότεροι browsers έχουν σταματήσει την υποστήριξη τους και ήδη ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles