18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    CES 2024: Με αυτά τα ρομποτικά πατίνια θα τρέχεις σαν τον… άνεμο

    Τα ρομποτικά παπούτσια Moonwalkers έγιναν viral το 2022, όταν η εταιρεία πίσω από αυτά, η Shift Robotics, υποσχέθηκε ότι κατάφερε να δημιουργήσει τα πιο γρήγορα παπούτσια του κόσμου.

    Προτού αρχίσεις να εξετάζεις νούμερα και σχέδια, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν πρόκειται ακριβώς για παπούτσια, αφού πρακτικά ενσωματώνονται στα υπάρχοντα υποδήματα του χρήστη σαν πατίνια, τοποθετώντας 10 ρόδες κάτω από κάθε πατούσα. Έτσι, αυτός που τα φορά “γλιστρά” σε κάθε βήμα και νιώθει ότι περπατά πάνω σε ένα διάδρομο που κινείται.

    Φέτος, στο πλαίσιο της CES 2024, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, η Shift Robotics επιστρέφει με ένα νέο ζευγάρι, τα Moonwalkers X. Σε αυτό το μοντέλο υπάρχουν κάποιες αναβαθμίσεις, αφού τα ρομποτικά παπούτσια είναι πιο ελαφριά και, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι πολύ πιο εύκολο για το χρήστη να μάθει να τα χρησιμοποιεί. Η Shift Robotics ανέφερε ότι τα έχει “εφοδιάσει” με ένα control system για μεγαλύτερη ευελιξία σε στενούς χώρους, βελτίωσε την απορρόφηση κραδασμών και μείωσε τις ρόδες από 10 σε 6.

    Φυσικά, είναι σημαντικό να δούμε και την τιμή. Τα original Moonwalkers κοστίζουν 1.400 δολάρια και προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του νέου της μοντέλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ecovacs: Με αναβαθμισμένο robot που καθαρίζει τα παράθυρα στην CES 2024 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles