18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    ChatGPT: H μεγάλη επιτυχία του δημοφιλούς ΑΙ search chatbot, χτυπάει καμπανάκια στην Google!

    Το 2023 οι περισσότεροι insiders και tech gurus συγκλίνουν στο γεγονός ότι πολλές εταιρείες τεχνολογίας αναμένεται να «επενδύσουν» στην περεταίρω ανάπτυξη της A.I. Η χρονιά που ξεκίνησε λοιπόν αναμένεται να αποτελέσει κομβική χρονιά για την Τεχνητή Νοημοσύνη και σίγουρα ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποια είναι τα σχέδια και το πως θα πράξουν οι μεγάλοι κολοσσοί της τεχνολογίας. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες τις εντυπώσεις έχει κλέψει το ChatGPT, ένα chatbot που προσφέρει απαντήσεις σε ερωτήσεις με εντυπωσιακή συνάφεια και ακρίβεια που κάνει την Google να… κοκκινίζει και να προβληματίζεται.

    Το ChatGPT αναπτύσσεται ανεξάρτητα μέσω της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας OpenAI και ύστερα από την δημοσιότητα που πήραν οι επιδόσεις του, πλέον η αξία του αποτιμάται στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια! Μπροστά λοιπόν στην αναπάντεχη επιτυχία του ChatGPT, οι υπεύθυνοι της Google μπήκαν σε… alert status. Από τη στιγμή που η Alphabet και η Google είναι αναγκασμένες να συνδέονται με την πρωτοπορία, Ο CEO Sundar Pichai ήταν ο πρώτος που έκρουσε τον κινδύνου, δίνοντας ώθηση σε όλα τα projects που σχετίζονται με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Για αυτό και σύμφωνα με έγκριτους insiders της αγοράς, η Google μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζει να παρουσιάσει τουλάχιστον 20 AI-based καινοτόμα projects, καθώς επίσης και ένα chatbot για τη μηχανή αναζήτησης της, το οποίο θα βαδίσει στα χνάρια του ChatGPT.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ορισμένα από τα projects Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει αυτή την στιγμή η Google, αφορούν σε ένα Image generation tool, ένα εργαλείο AI Test Kitchen (μια εφαρμογή που τσεκάρει prototypes), ένα εργαλείο για αυτοματοποιημένα video στο YouTube και μια σειρά από «έξυπνα» εργαλεία ΤΝ που θα έχουν ως στόχο να κάνουν τη ζωή των developers ευκολότερη, σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη των εφαρμογών Android. Όπως αφήνουν να εννοηθεί στελέχη της Google, οι προκλήσεις που φέρνει μαζί της οι Τεχνητής Νοημοσύνη, κυρίως στο κομμάτι της ανθρώπινης ηθικής, έκαναν τα στελέχη της να επανεξετάζουν πολλές φορές τα διάφορα υπό ανάπτυξη project τους. Ωστόσο, η κατακόρυφη άνοδος του ChatGPT αλλάζει τα δεδομένα, με την Google να προετοιμάζεται για να περάσει στην αντεπίθεση!

     Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, όλα συνηγορούν ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της Τεχνητής Νοημοσύνης!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles