20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    ChatGPT: Νέα μήνυση στην OpenAI για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

    Μια ακόμα μήνυση ήρθε για την OpenAI, αυτή τη φορά από τη Sarah Silverman. Την Παρασκευή, η κωμικός και συγγραφέας, μαζί με τους μυθιστοριογράφους Christopher Golden και Richard Kadrey, υπέβαλαν καταγγελίες εναντίον της OpenAI και της Meta, καθώς η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες εκπαίδευσαν τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα τους με υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων έργων που δημοσίευσαν, χωρίς να λάβουν τη σχετική συγκατάθεση.

    Οι Silverman, Golden και Kadrey δεν είναι οι πρώτοι συγγραφείς που μηνύουν την OpenAI για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά από νομικές προκλήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε στην εκπαίδευση του ChatGPT. Μόνο τον Ιούνιο, η εταιρεία έλαβε δύο ξεχωριστές καταγγελίες. Το ένα είναι μια σαρωτική ομαδική αγωγή που ισχυρίζεται ότι η OpenAI παραβίασε τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους περί απορρήτου αποσπώντας δεδομένα για να εκπαιδεύσει τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα πίσω από το ChatGPT και το DALL-E.

    “Οι περιλήψεις κάνουν λάθος ορισμένες λεπτομέρειες”, αλλά εξακολουθούν να δείχνουν ότι το ChatGPT “διατηρεί τη γνώση συγκεκριμένων εργασιών στο σύνολο δεδομένων εκπαίδευσης”, αναφέρει η αγωγή.

    Διαβάστε επίσης:

    XBOOM RNC7: Αξέχαστα πάρτι με το all in one ηχείο της LG

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles