17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Creative Outlier Free Pro+ Review: “Ένας workout «σύντροφος» στα αυτιά σας”!

    Το brand της Creative είναι συνώνυμο της καινοτομίας και της crystalclear ποιότητας ήχου, προσφέροντας επιδόσεις που κόβουν την ανάσα! Εάν αναζητάτε τον καλύτερο «μουσικό» σύντροφο για να σας κάνει παρέα στο εντατικά workout sessions σας, η Creative παρουσίασε πρόσφατα τα Outlier Free Pro+, μια πρόταση που αλλάζει όλα όσα γνωρίζατε στο παρελθόν για τον ήχο υψηλής ποιότητας, αλλά και για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ακουστικά και τη λειτουργία τους ευρύτερα! 

    Η Creative Technology ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία των Creative Outlier Free Pro+ και τρέλανε τους fans του ποιοτικού και premium ήχου. Τα νέα ακουστικά προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία ακρόασης open-ear με καλύτερη ακρίβεια και βέλτιστη απόδοση ηχητικής αγωγιμότητας μέσω των καινοτόμων ρυθμιζόμενων μετατροπέων που προσαρμόζονται στο μοναδικό περίγραμμα των αυτιών κάθε ατόμου. Με τη δυνατότητα προσαρμογής της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν απαράμιλλη άνεση και σταθερότητα, που τους επιτρέπει να εστιάζουν στη μουσική ή τις κλήσεις τους χωρίς περισπασμούς.

    Τα Creative Outlier Free Pro+ χρησιμοποιούν τεχνολογία αγωγιμότητας οστών (bone conduction) για να μεταδίδουν ήχους απευθείας στα οστά του εσωτερικού αυτιού μέσω δονήσεων μέσω των ζυγωματικών του χρήστη. Η συγκεκριμένη πραγματικά πρωτοποριακή τεχνολογία, σε συνδυασμό με τον ανοικτό σχεδιασμό των ακουστικών, παρέχει μια ασφαλέστερη εμπειρία ακρόασης ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλή ακουστική ποιότητα. Και τα οφέλη της δεν σταματούν εδώ, καθώς η ύπαρξη της εν λόγω τεχνολογίας ουσιαστικά αποτελεί το “next-big thing” στον κόσμο της ηχητικής τεχνολογίας, καθώς επιτρέπει καλύτερη επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας, πιο άνετη και εύκολη εφαρμογή, ενώ παρέχουν μεγαλύτερη καθαριότητα προσφέροντας μοναδική υγιεινή. Μάλιστα, τα ακουστικά με την τεχολογία bone induction χαρίζουν ακόμη περισσότερη ελευθερία, ενώ μάλιστα είναι ιδανικά για ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται λίγο παραπάνω συνήθειο από τις υπόλοιπες συμβατικές οver-ear και in-ear λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, λόγω του ξεχωριστού τρόπου λειτουργίας τους. Ωστόσο, μόλις τα μάθετε είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα θέλετε να τα αποχωριστείτε!

    Design & Performance 

    To ανοικτού τύπου open ear design της Creative είναι ομολογουμένως δέκα φορές πιο ασφαλή σε σύγκριση με τα ακουστικά που ανήκουν στην κατηγορία TWS, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικά για τους users που λατρεύουν τα απαιτητικά workout sessions, τα οποία βασίζονται στην ενέργεια και στην έντονη κίνηση. Ζυγίζοντας άλλωστε μόλις 32 γραμμαρία, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το βάρος τους είναι κατανεμημένο με ομοιόμορφο τρόπο, ενώ η εξαιρετικά άνετη εφαρμογή όπως προαναφέραμε είναι ένα από σημαντικά πλεονεκτήματά τους. Επιπλέον, ένα στοιχείο που μας άφησε θετική εντύπωση είναι η το απαλό φινιρίσμα που υπάρχει στο επάνω τμήμα τους, το οποίο αποτελεί μια προσθήκη η οποία χαρίζει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα απέναντι στον ιδρώτα, βελτιώνοντας το grip τους κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Και μιας και μιλήσαμε για αντοχή, τα bone conducting ακουστικά της Creative είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν απέναντι στα στοιχεία της φύσης, καθώς έρχονται με πιστοποίηση IPX8, το οποίο όμως τα καθιστά ανθεκτικά στο νερό (μπορούν με ευκολία και απροβλημάτιστα να χρησιμοποιηθούν από κολυμβητές σε βάθος 1.5 μέτρου και για χρονική διάρκεια 40 λεπτών), στον ιδρώτα και στη σκόνη, αλλά όχι στο θαλασσινό νερό.

    Σε επίπεδο performance, για μια ακόμη φορά το όνομα της “Creative” αποτελεί “εγγύηση” υψηλής ποιότητας. Tα ακουστικά Creative Outlier Free Pro+ παίρνουν άριστα στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες και είναι ακόμη καλύτερα όταν ακούτε speech (όπως σε ένα podcast) αλλά και σε περιπτώσεις όπου το μπάσο δεν είναι τόσο έντονο. Σε γενικές γραμμές, στα μουσικά κομμάτια το αποτέλεσμα είναι άκρως ισορροπημένο, με τον παραγόμενο ήχο να είναι συγχρόνως crisp, crystal-clear και γεμάτος λεπτομέρεια. Μοναδική αχίλλειος πτέρνα στην απόδοση του είναι το μπάσο, το οποίο θα χρειαζόταν ενδεχομένως παραπάνω δουλειά, ωστόσο με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορείτε να πετυχέτε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

    Επιπλέον, από τη στιγμή που τα ακουστικά μας αποτελούν ένα απαραίτητο gadget, το οποίο μας αρέσει να τα χρησιμοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η αυτονομία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μια κατασκευάστρια θα πρέπει να επενδύσει. Και πράγματι το team της Creative είναι εμφανές ότι επένδυσε έτσι ώστε τα Outlier Free Pro+ να κρατούν κοντά στις 10 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι (ανάλογα και με τη χρήση) θέλουν κοντά στις 2-3 φορές φόρτιση ανά εβδομάδα. Μια πολύ καλή προσθήκη είναι και τα 8GB μνήμης που διαθέτούν, όπου υπολογίζεται ότι μπορείτε να χωρέσετε στα ακουστικά περισσότερα από 700 μουσικά κομμάτια MP3 και περίπου 40 κομμάτια FLAC. Φυσικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και on-the-fly με οποιαδήποτε mobile συσκευή μέσω Bluetooth 5.3.  

    Τιμές και Διαθεσιμότητα

    Τα ακουστικά της Creative ανέκαθεν διέθεταν μια ξεχωριστή δυναμική και σίγουρα τα Outlier Free Pro+ φέρουν την συγκεκριμένη “κληρονομιά”, καθώς είναι οι τέλειοι σύντροφοι για κάθε λάτρη του δυναμικού και ενεργητικού τρόπου ζωής, παρέχοντας εντυπωσιακή απόδοση ήχου σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το Creative Outlier Free Pro+, διατίθεται στο μπλε της νύχτας με μαύρο ματ ή στο μπλε της νύχτας σε συνδυασμό με φλογερό πορτοκαλί. Αναμφίβολα,  με αυτές τις πρόσθετες επιλογές χρωμάτων, οι χρήστες μπορούν πλέον να ταιριάξουν τα ακουστικά τους με το προσωπικό τους στυλ. Η τιμή των νέων ακουστικών της Creative ανέρχεται στα €129.99 και θα τα βρείτε στο Creative.com. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles