23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Cyta και Frederick University ενώνουν δυνάμεις, με στόχο την αξιοποίηση των νέων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

    Συμφωνία συν-αντίληψης για τεχνολογική και ακαδημαϊκή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick υπέγραψε η Cyta την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία, με κύριο στόχο την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στη Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων.

    cyta frederick uni 1

    Η συγκεκριμένη συμφωνία, εντάσσεται στο πλαίσιο της  εταιρικής στρατηγικής της Cyta που έχει ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία και την επιχειρηματική διεύρυνση.

    Οι τομείς συνεργασίας περιλαμβάνουν την απασχόληση φοιτητών στη Cyta, την υποστήριξη φοιτητικών εργασιών, την επιχειρηματική ανάπτυξη ιδεών φοιτητών και αποφοίτων, την αμφίδρομη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και την από κοινού συμμετοχή σε έργα ή ερευνητικά προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Σε πρώτη φάση, η Cyta θα ενισχύσει τα εργαστήρια Κινητών Εφαρμογών (Mobile Devices Lab) και Ηλεκτρονικής Υγείας (eHealth & Medical Informatics) του Πανεπιστημίου με τερματικό εξοπλισμό και υπηρεσίες δικτύωσης.

    Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της Cyta o Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη δυναμική δραστηριοποίηση της Cyta στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Κύπρο. “Οι στρατηγικές συνεργασίες της με Πανεπιστήμια, με επιχειρηματικούς αγγέλους και επενδυτές, η υποστήριξη της σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες και η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας της, δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες (startups) και θα τροφοδοτήσουμε το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας.”

    Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick ο Δρ. Πανίκος Παπαδόπουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής, υπογράφοντας τη συμφωνία, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συνεργασία αυτή, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί αποδεικνύει στην πράξη την εμπιστοσύνη που αποδίδεται στους νέους από έναν οργανισμό της εμβέλειας και της προσφοράς της Cyta.

    cyta frederick uni 2

    cyta frederick uni 3

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles