18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Dark web: Τη μεγαλύτερη αγορά παράνομων αντικειμένων έκλεισαν οι γερμανικές Αρχές

    Οι «σκοτεινές» διαδικτυακές αγορές, όπου, όσοι γνωρίζουν, μπορούν να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες με κρυπτονομίσματα για οτιδήποτε -από ναρκωτικά και πλαστά διαβατήρια μέχρι υλικό παιδικής πορνογραφίας, πυροβόλα όπλα και πληρωμένους δολοφόνους- εξυπηρετούν καθημερινά πελάτες από όλο τον κόσμο. Το κυνήγι από τις Αρχές είναι αδιάκοπο, αλλά το εμπόριο στο «dark web» είναι δύσκολο να σταματήσει, αφοί οι συναλλαγές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 1,75 δισ. δολάρια ετησίως.

    Το τμήμα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος (ZIT) της Γερμανίας όμως και η ομοσπονδιακή αστυνομία (BKA) κατάφεραν να κλείσουν την Hydra, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παράνομη αγορά στο dark web. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η Hydra είχε 17 εκατ. λογαριασμούς πελατών και πάνω από 19.000 πωλητές.

    Πρόκειται για την παράνομη αγορά με τα μεγαλύτερα κέρδη στον κόσμο. Το Bitcoin Bank Mixer, η υπηρεσία που απέκρυπτε τις ψηφιακές συναλλαγές που γίνονταν στην πλατφόρμα, έκανε τις έρευνες εξαιρετικά δύσκολες για τις υπηρεσίες του ασχολούνταν με την εξιχνίαση της υπόθεσης. Παρόλα αυτά, η γερμανική αστυνομία κατάσχεσε 543 Bitcoins αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό χτύπημα έναντι στις παράνομες δραστηριότητες, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα βρεθεί σύντομα κάποια άλλη πλατφόρμα, αφού οι δράστες δεν είναι προς το παρόν γνωστοί. Για το λόγο αυτό, οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, αναμένοντας την επόμενη ύποπτη κίνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρομποταξί με φουτουριστικό σχεδιασμό υποσχέθηκε ο Elon Musk (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles