29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
More

  Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh powerline review: Η απόλυτη λύση για τους απαιτητικότερους χρήστες!

  Αν ακόμα… ταλαιπωρείστε με ελλιπές και αργό Wi-Fi στο σπίτι ή στο γραφείο, με καλώδια Ethernet πολλών μέτρων από δωμάτιο σε δωμάτιο και τα κλασικά repeaters, που ουσιαστικά είναι ημίμετρα, τότε ήρθε η ώρα να μπείτε κι εσείς στον θαυμαστό κόσμο των powerlines. Μερικοί θα τα ξέρετε ήδη, άλλοι ίσως όχι, αλλά συνοπτικά κάνουν το εξής: Προσφέρουν το 100% του bandwidth της γραμμής σας σε κάθε γωνιά του σπιτιού/γραφείου, ασχέτως του… τι κάνει το router σας και ασχέτως του αν μένετε σε πολυόροφο κτίριο. Σας είχαμε παρουσιάσει σχετικά πρόσφατα το Devolo Magic 2 WiFi 6 kit αλλά πλέον υπάρχει ένα νέο μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας, το οποίο διορθώνει, επιτέλους, μια… “αδικία” ετών. Γνωρίστε το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh!

  Είχαμε στη διάθεσή μας το Multi-room kit (€499,9) που περιλαμβάνει 3 Wi-Fi adapters και μπορεί πολύ εύκολα να καλύψει χώρους 270 τ.μ. Για μικρότερους χώρους (π.χ. για ένα πολύ μεγάλο σπίτι/γραφείο, έως 180 τ.μ.), το “απλό” Kit με τους 2 Wi-Fi adapters είναι αρκετό σε γενικές γραμμές και κοστίζει €349,9. Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε adapters στο kit σας, μπορείτε να τους αποκτήσετε και μεμονωμένα, έναντι €179,9. Να σημειωθεί πως τα Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh είναι συμβατά με όλα τα Magic 1 και Magic 2 αλλά και Mesh μοντέλα, οπότε μπορείτε να τα συνδυάσετε αν το θέλετε, αλλά με την “απώλεια” κάποιων χαρακτηριστικών. Τέλος, όλα τα προϊόντα της Devolo καλύπτονται από εγγύηση 3 ετών στην Ελλάδα μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας και υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη στα ελληνικά. Περισσότερα στο www.devolo.gr.

  Ποια η μεγάλη διαφορά του;
  Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh είναι, προφανώς, η υποστήριξη του νεότερου πρωτοκόλλου ασύρματης μεταφοράς δεδομένων. Όλο και περισσότερες συσκευές γύρω μας υποστηρίζουν Wi-Fi 6, από smartphones και notebooks μέχρι smarthome συσκευές και τηλεοράσεις. Το Wi-Fi 6 (802.11ax) προσφέρει 50% υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, έτσι είναι ιδανικό για bandwidth-“hungry” εφαρμογές, όπως το video streaming. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως μέσω Wi-Fi 6 μπορείτε να κάνετε stream 8K video, χωρίς καλώδια, κάτι που δείχνει τη δυναμική του! Βέβαια, λειτουργώντας στα 6GHz, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό σε μικρές αποστάσεις και με άμεση οπτική επαφή πομπού-δέκτη.

  Ωστόσο, η “αδικία” την οποία προαναφέραμε, ήταν παρούσα σε όλα τα Magic μοντέλα της Devolo μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά ο “κύριος” αντάπτορας, ο οποίος λάμβανε τη σύνδεση από το router μέσω Ethernet και την “μοίραζε” στους υπόλοιπους μέσω των πριζών του σπιτιού, δεν υποστήριζε Wi-Fi. Ήταν ένας Ethernet-only αντάπτορας, με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να παρέχει γρήγορο Wi-Fi στο ίδιο δωμάτιο με το router. Έτσι, ο χρήστης έπρεπε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αργό Wi-Fi του router του π.χ. στο σαλόνι, ή να “θυσιάσει” έναν extra Wi-Fi αντάπτορα Devolo για να καλύψει και το χώρο αυτό.

  Πλέον, όλοι οι αντάπτορες των Wi-Fi 6 Mesh kits, είτε 2, είτε 3, είναι και Wi-Fi. Πρακτικά είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους, οπότε δεν υπάρχει “master” αντάπτορας που πρέπει να συνδεθεί στο router. Μπορείτε να συνδέσετε όποιον θέλετε και ταυτόχρονα θα παρέχει γρήγορη σύνδεση Wi-Fi και στο χώρο αυτό, οπότε… τέλος για πάντα στο Wi-Fi του router σας, αν δεν το θέλετε (π.χ. ως “guest” hotspot)! Το αποτέλεσμα είναι το “Starter” kit με τους 2 αντάπτορες να καλύπτει άνετα ένα χώρο 180τ.μ. ενώ το Multiroom να μπορεί να καλύψει ακόμα και τεράστια σπίτια/γραφεία (270+ τ.μ.), ή ακόμα και 3 διαφορετικούς ορόφους ενός κτιρίου (αρκεί, φυσικά, να αποτελούν τμήμα του ίδιου σπιτιού/γραφείου, με κοινή παροχή ρεύματος.

  Η σειρά Magic 2 διαθέτει, φυσικά, την τεχνολογία mesh WiFi για να προσφέρει την υψηλότερη απόδοση. Τα Magic powerlines χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού ή του κτιρίου για την μεταφορά δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο, κάθε πρίζα μετατρέπεται σε hotspot με αποτέλεσμα ισχυρό σήμα Wi-Fi σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Σημαντικό είναι επίσης ότι κάθε προσαρμογέας έχει δύο θύρες Gigabit Ethernet καθιστώντας εφικτή την απευθείας σύνδεση smart TVs, αποκωδικοποιητών/TV boxes ή gaming κονσολών με καλώδια μικρού μήκους και τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα σύνδεσης. Να σημειώσουμε πως η πρίζα δε “χάνεται” καθώς κάθε powerline έχει επέκταση σουκο πάνω του, για φορτία έως 3.600Watts.

  Το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh υποστηρίζει, κλασικά, ταχύτητες έως 2.400 Mbps μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης του σπιτιού/γραφείου. Εσείς επιλέγετε το αν θα συνδέσετε ενσύρματα ή ασύρματα τη συσκευή σας, εν τέλει. Χάρη στο Wi-Fi 6 οι νέοι adapters της Devolo υποστηρίζουν ασύρματη μεταφορά δεδομένων έως και στα 1.800 Mbps! Υπεραρκετά για να αξιοποιήσετε πλήρως ακόμα και μια πολύ γρήγορη σύνδεση οπτικής ίνας.

  Ταχύτητα + ποιότητα

  Επιπλέον, τα νέα μοντέλα συνδυάζουν τις γνώριμες τεχνολογίες και δυνατότητες με τα «access point steering» και «multi-user MIMO», τα οποία αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σύνδεσης.

  Σε συνδυασμό με γρήγορο roaming, η λειτουργία access point steering διασφαλίζει ότι φορητές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets είναι πάντα συνδεδεμένες στο ισχυρότερο WiFi hotspot. Ειδικά όταν κινήστε μέσα στο σπίτι και από δωμάτιο σε δωμάτιο, η συγκεκριμένη λειτουργία εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ούτε δευτερόλεπτο από τη σύνδεσή σας. Επιπλέον, πρόσθετες λειτουργίες του mesh όπως το band steering, το airtime fairness και το config sync επιλέγονται αυτόματα για καλύτερο mesh WiFi.

  Το Multi-user MIMO κάνει ένα συνολικό βήμα και φροντίζει όλες οι λειτουργίες να δουλεύουν άριστα όταν πολλά άτομα στον ίδιο χώρο είναι ταυτόχρονα online. Στα πλεονεκτήματα της σειράς devolo Magic είναι ότι η εγκατάσταση των προσαρμογέων πραγματοποιείται αυτόματα καθώς συνδέονται μόνοι τους μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το δικό τους ασφαλές δίκτυο.

  Τέλος, για να νιώθετε ασφαλείς κατά τη διαρκή μεταφορά δεδομένων σας ασύρματα, το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh υποστηρίζει και WPA3 κρυπτογράφηση, από τα ελάχιστα adapters που το κάνουν, για να είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση κάποιου επιτήδειου στα δεδομένα σας!

  Δημήτρης Σκιάννης
  Δημήτρης Σκιάννης
  Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles