23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Έφυγε από τη ζωή o Kenny Baker, ο ηθοποιός που “υποδύθηκε” τον R2-D2 του Star Wars!

    Η οικογένεια του Star Wars έχασε σήμερα ένα αγαπημένο μέλος της, καθώς ο ηθοποιός Kenny Baker έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ο Baker ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στον θρυλικό R2-D2, ενός εκ των πιο αγαπημένων και “iconic” ηρώων στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς ο Βρετανός ηθοποιός από το 1977 μέχρι το 2005 συμμετείχε και στις έξι ταινίες του George Lucas, ενώ μάλιστα είχε συμβουλευτικό ρόλο και στην πρόσφατη ταινία The Force Awakens.

    Kenny Baker 1

    Ο Kenny Baker που ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο και μετέπειτα μεταπήδησε στον κόσμο του κινηματογράφου, εκτός από τα Star Wars συμμετείχε και σε άλλες διάσημες παραγωγές όπως το Flash Gordon (1980) ή το βραβευμένο με Oscar φιλμ: Amadeus, ενώ παράλληλα χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του και στη ταινία φαντασίας Labyrinth (1986). Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Lucas τον προσέλαβε λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του (o Baker έπασχε από νανισμό), καθώς όταν ξεκίνησε τα γυρίσματα του πρώτου Star Wars, έψαχνε κάποιον ηθοποιών “μικρών διαστάσεων” που θα μπορούσε να χωρέσει στο κυλινδρικό σασί του R2-D2. Αν και οι fans του Star Wars δεν είδαν ποτέ το πρόσωπο ή δεν άκουσαν ποτέ την φωνή του, μόνο και μόνο το γεγονός ότι είχε συνδεθεί με τον εκπληκτικό R2-D2 ήταν αρκετό για να γνωρίσει την αναγνώριση και την αγάπη από χιλιάδες θαυμαστές. Kenny May the Force be with you… always!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles