17.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Είναι επίσημο: Έρχονται συνδρομές σε Facebook, Instagram και X (Twitter)

    Η Meta ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει επί πληρωμή συνδρομές για το Facebook και το Instagram, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον επόμενο μήνα.Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα προσωπικά στοιχεία όσον προχωρούν σε μηνιαία συνδρομή δεν θα χρησιμοποιούνται για στόχευση διαφημίσεων, ενώ όσοι δεν πληρώνουν θα συνεχίσουν να παρέχουν τα δεδομένα τους για να τροφοδοτήσουν το διαφημιστικό μοντέλο της εταιρείας. 

    Οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν μεταξύ 9,99 και 12,99 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το αν θέλουν να έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου ή μέσω των smartphone τους. Τα τέλη θα τους επιτρέψουν να έχουν πρόσβαση τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram. Η κίνηση έρχεται καθώς η Meta αντιμετώπισε αντιδράσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, τους νομοθέτες και τα δικαστήρια του ευρωπαϊκού μπλοκ των 27 χωρών, σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο χειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών για την εξυπηρέτηση εξατομικευμένων διαφημίσεων.

    Η εταιρεία ανέφερε ότι θα διαθέσει τις συνδρομές μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Ελβετίας. Οι συνδρομές δεν θα είναι διαθέσιμες σε άτομα εκτός αυτών των περιοχών και χωρών. Επίσης, ενημέρωσε πως σταματάει προσωρινά όλες τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε ανηλίκους στην ΕΕ, τον ΕΟΧ και την Ελβετία. Η παύση έρχεται εν μέσω νομικής αβεβαιότητας σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα των παιδιών για να τα στοχεύσουν διαφημιστικά στο διαδίκτυο.

    Άλλωστε, η πλατφόρμα X του Elon Musk, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, παρουσίασε δύο νέα συνδρομητικά πακέτα την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου του πλάνου Premium+ για χρήστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. Το πρόγραμμα Premium+, με τιμή περίπου 16 δολάρια ανά μήνα, περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα, χωρίς, όμως, τις διαφημίσεις. Το βασικό πλάνο κοστίζει 3 δολάρια το μήνα, αλλά προβάλει και διαφημίσεις.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles