17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Εκτοξεύει τα κέρδη της NVIDIA η ανάπτυξη της ΑΙ

    Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν ασταμάτητα το τελευταίο διάστημα τεράστια κεφάλαια στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Αν αναρωτιέστε όμως ποια είναι η εταιρεία που κερδίζει τα περισσότερα από την “έκρηξη” της ΑΙ, η NVIDIA έδωσε την απάντηση στην τελευταία αναφορά κερδών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 13,51 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, υπερδιπλασιάζοντας τα 6,7 δισ. δολάρια που είχε πέρυσι και ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς. Επιπλέον, κέρδισε 6.18 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα GAAP, εννεαπλασιάζοντας τα 656 εκατομμύρια δολάρια που έκανε το 2ο τρίμηνο του 2022.

    Το τμήμα gaming της NVIDIA τα πήγε επίσης αρκετά καλά, χάρη στα έσοδα του 2ου τριμήνου ύψους 49,2 δισ. δολαρίων. Ήταν αυξημένα κατά 22% σε σχέση με πέρυσι. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, άρχισε να αποστέλλει τη GPU GeForce RTX 4060, ανακοίνωσε το Avatar Cloud Engine (ACE) για παιχνίδια και είδε την προσθήκη 35 παιχνιδιών DLSS, συμπεριλαμβανομένου του Diablo IV. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε το DLSS 3.5 που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί AI για να κάνει τα παιχνίδια με ανίχνευση ακτίνων να φαίνονται καλύτερα.

    Ωστόσο, ήταν σε μεγάλο βαθμό τα τμήματα AI και data center που ώθησαν την NVIDIA σε νέα ύψη. Σημείωσε έσοδα ρεκόρ 10,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο σε αυτόν τον τομέα, αυξημένα κατά 141% από το 1ο τρίμηνο του 2023 και κατά 171% από πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης:

    vivo smartphones: Νέα τεχνολογική επανάσταση στον τομέα της φωτογραφίας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles