20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Επενδυτής Dogecoin κατηγορεί τον Elon Musk για απάτη με τη μέθοδο της “πυραμίδας”

    Μπορεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες να είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις που έκανε ο Elon Musk στους εργαζόμενους του Twitter, όμως μια μήνυση εναντίον του για απάτη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

    Πιο συγκεκριμένα, ένας επενδυτής Dogecoin, ο οποίος ονομάζεται Κιθ Τζόνσον, κατηγόρησε τον CEO της Tesla ότι έστησε απάτη με το σύστημα “πυραμίδας” με σημείο αναφοράς τα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τον επενδυτή, ο οποίος ζητά από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία το ποσό των 258 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση, οι εταιρείες Space X και Tesla διαφήμιζαν το Dogecoin, με αποτέλεσμα η τιμή του να ανέβει.

    Στη συνέχεια όμως, άλλαξαν πολιτική, αφήνοντας το εν λόγω κρυπτονόμισμα να πραγματοποιήσει “βουτιά”. Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι οι εταιρείες του Musk από το 2019 χρησιμοποιούν το Dogecoin, για να επωφεληθούν από τις συναλλαγές που σχετίζονται με αυτό. Σημειώνεται ότι πέρσι η Tesla ανακοίνωσε ότι είχε αγοράσει κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και το αποδεχόταν για ένα διάστημα ως τρόπο πληρωμής για την αγορά αυτοκινήτου.

    Στόχος του Τζόνσον δεν είναι μόνο η προσωπική του αποζημίωση, αλλά επιδιώκει το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η επένδυση στο Dogecoin είναι τζόγος. Παράλληλα, επιθυμεί να εμποδίσει το Musk και τις εταιρείες του να το προωθήσουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλος εποχής για τον Internet Explorer (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles