18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Φήμες θέλουν τη Sony να ετοιμάζει συσκευή για game streaming από το PS5!

    Οι φήμες που θέλουν μια νέα κονσόλα PlayStation να βρίσκεται… καθ’ οδόν οργιάζουν το τελευταίο διάστημα, αφού πολλά δημοσιεύματα προαναγγέλλουν ένα νέο προϊόν που θα κυκλοφορήσει πριν την άφιξη του PlayStation 5 Pro στην αγορά.

    Η Sony κυκλοφόρησε το PlayStation 5 παγκοσμίως στις 12 Νοεμβρίου 2020, δύο ημέρες μετά το λανσάρισμα των Xbox Series X και Series S από τη Microsoft. Παρά τη μικρή προσφορά, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, το λανσάρισμα του PS5 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο. Η Sony πούλησε 30 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι το Φεβρουάριο του 2023, ξεπερνώντας τις συνδυασμένες πωλήσεις του Xbox Series X και του Xbox Series S κατά περίπου 11,5 εκατομμύρια. Πολλοί αναμένουν ότι η επερχόμενη κονσόλα PS5 Pro θα κυκλοφορήσει φέτος ή την επόμενη χρονιά, με πρόσφατα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η εταιρεία  έχει κάτι να επιδείξει μέσα στους επόμενους μήνες.

    Ο δημοσιογράφος και γνώστης της βιομηχανίας Tom Henderson αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Sony εργάζεται πάνω σε ένα νέο hardware με την κωδική ονομασία Q Lite. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω προϊόν δεν είναι το PlayStation 5 Pro και θα κυκλοφορήσει πριν από αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν ανακοινωθεί, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι σκέφτεται ο ανταγωνισμός».

    Όπως φαίνεται πρόκειται για μια φορητή συσκευή που δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα πρέπει κάποιος να έχει PlayStation 5. Θα δουλεύει με το Remote Play χαρακτηριστικό του PlayStation 5 και θα κάνει stream περιεχόμενο από την οικιακή κονσόλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε θα κάνει cloud-streaming, αλλά θα απαιτεί συνεχόμενη σύνδεση στο internet για να συνδέεται στο PS5 του χρήστη. Το adaptive streaming του Q Lite θα είναι έως και 1080p ανάλυσης στα 60FPS.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles