23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ο GeoHot, ο hacker που «έσπασε» πρώτος το iPhone δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης!

    Ο GeoHot (ή κατά κόσμο George Hotz) είναι ένας από τους διασημότερους hackers όλων των εποχών, καθώς είναι ο πρώτος που πραγματοποίησε το περίφημο «jailbreak» στο iPhone. Μάλιστα, οι «επιτυχίες» του γνωστού hacker δεν περιορίστηκαν μόνο στο iPhone, καθώς κατάφερε να σπάσει το σύστημα προστασίας και του PlayStation 3, με τη Sony μάλιστα να κινείται νομικά εναντίον του.

    GEoHot 2

    Ο GeoHot μάλλον αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενασχόληση του με το hacking, καθώς όπως έγινε γνωστό από το έγκριτο Bloomberg, τους τελευταίους δύο μήνες ο George Hotz ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα χωρίς οδηγό! Ο Hotz επιχειρεί να βγάλει από το κάδρο την Mobileye, μία εταιρεία η οποία ασχολείται με την παροχή συστημάτων οδηγικής βοήθειας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα Model S της Tesla. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στο παρελθόν ο Elon Musk είχε προσεγγίσει τον GeoHot για να συνεργαστούν, όμως τελικά το συγκεκριμένο deal χάλασε στην πορεία. Ο GeoHot ισχυρίζεται ότι το δικό του αυτόνομο σύστημα οδήγησης που αναπτύσσει είναι διαφορετικό από ότι έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντί να λειτουργεί με βάση προκαθορισμένους προγραμματιστικούς κανόνες, η AI του ουσιαστικά «μαθαίνει» ένα pattern συμπεριφοράς παρακολουθώντας τον τρόπο που οδηγεί ο Hotz. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, σχεδιάζει στο άμεσο χρονικό διάστημα να πιάσει το τιμόνι ενός Uber και έτσι να «εκπαιδεύσει» καλύτερα το σύστημα του.

    GEoHot 1 (Large)

    Η δική του πρόταση βέβαια απέχει αρκετά από το να ολοκληρωθεί, όμως εκείνος δεν πτοείται καθώς σχεδιάζει να προσεγγίσει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ή ακόμη και μεμονωμένους καταναλωτές για να πουλήσει το δημιούργημα του (ως ξεχωριστά kits που θα στοιχίζουν κοντά στα 1000$). Τελικά, από ότι φαίνεται μετά το hacking μάλλον το μέλλον του GeoHot διαγράφεται λαμπρό…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles