23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Για πρώτη φορά το Bitcoin ξεπερνά την τιμή του χρυσού

    Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται έφερε ένα σημαντικό milestone για το Bitcoin, το δημοφιλές cryptocurrency που μας έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς για πρώτη φορά ξεπέρασε την τιμή του χρυσού.

    Bitcoin

    Το Bitcoin παρουσίασε εκρηκτική άνοδο στην ισοτιμία του το τελευταίο διάστημα, κάτι που οφείλεται κυρίως στις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει το ενδεχόμενο έναρξης διαπραγμάτευσηςς του πρώτου Bitcoin ETF στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τις επόμενες ημέρες.

    bitcoin-vs-gold

    Έτσι, έφτασε στην τιμή των 1.268 δολαρίων για κάθε Bitcoin, ενώ μία ουγγιά χρυσού κοστίζει 1.233 δολάρια. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, παρόλο που είχε πλησιάσει την τιμή του χρυσού το προηγούμενο διάστημα.

    Το Bitcoin, μέσα στο 2017, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τύπο, επιτυγχάνοντας να ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2013, ενώ συνολικά μέσα στο έτος έχει άνοδο 25%.

    Φυσικά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί μία αξιόπιστη μακροπρόθεσμα επένδυση, όπως ο χρυσός, ωστόσο, το δημοφιλές εικονικό νόμισμα φαίνεται να έχει αντέξει σε “κρίσεις” που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια και να συνεχίζει να δημιουργεί προσδοκίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles