21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Google αγοράζει την Skybox. Φρέσκες δορυφορικές εικόνες για… πάντα!

    Η Google προχώρησε πρόσφατα σε μία πάρα πολύ σημαντική επενδυτική κίνηση, εξαγοράζοντας την εταιρεία Skybox Imaging έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Skybox είναι μία εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφορικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης και πρωταρχική μέριμνα των υπευθύνων της Google είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο up-to-date εικόνες, για να κρατάει διαρκώς ενημερωμένο το Google Maps.

    Skybox satellite

    Όμως πέραν από τη λογική χρήση της Skybox, η Google σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο των δορυφόρων της Skybox για να βελτιώσει την προσπάθεια που κάνει για να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο Internet σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι υπεύθυνοι της, η τεχνογνωσία της Skybox θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης σε περιπτώσεις εκτεταμένων φυσικών καταστροφών. H εξαγορά της Skybox εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Google, η οποία έχει θέσει ως στόχο της να παρέχει Internet στις γωνιές του πλανήτη που δεν έχει ακόμη φτάσει ο ιστός του διαδικτύου. Άλλωστε μετά την εξαγορά της Titan Aerospace, μίας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της αεροδιαστημικής, η Google δεν είχε αποκλείσει το γεγονός της χρήσης δορυφόρων για την παροχή Internet σε συνδυασμό με το Project Loon, το οποίο ήδη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

    Πάντως η κούρσα για το ποια από τις δύο εταιρείες – κολοσσούς (Google ή Facebook) θα καταφέρει να προσφέρει το περισσότερο Internet δείχνει να έχει ανάψει για τα καλά, για αυτό και με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση – απάντηση από το Facebook.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles