20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Google: Ετοιμάζει “repair mode” για συσκευές Android

    Παρά το γεγονός ότι τα smartphones έχουν γίνει πιο ανθεκτικά και πιο ισχυρά τα τελευταία χρόνια, η πιθανότητα να χρειαστεί επισκευή μια συσκευή κατά τη διάρκεια της ζωής της παραμένει μεγάλη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η προοπτική έκθεσης των προσωπικών δεδομένων κατά τη διαδικασία επισκευής εξακολουθεί να αποτελεί αιτία ανησυχίας για πολλούς χρήστες. Προκειμένου να μετριάσει αυτές τις ανησυχίες, η Google φέρεται να εργάζεται πάνω στη λειτουργία “repair mode” για συσκευές Android.

    Η λειτουργία επισκευής θα επιτρέπει στους χρήστες να στείλουν τις συσκευές τους για επισκευή χωρίς να χρειάζεται να επαναφέρουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Οι τεχνικοί δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές και προσωπικά δεδομένα, αλλά θα εξακολουθούν να μπορούν να εκτελούν diagnostics στη μονάδα που πρέπει να επισκευαστεί.

    Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση του μηχανισμού Dynamic System Updates, ο οποίος επιτρέπει στα Android smartphones να αρχίσουν να χρησιμοποιούν μια Generic System Image (GSI). Στην περίπτωση της λειτουργίας επιδιόρθωσης, η αρχική εικόνα του συστήματος εκκίνησης συνδυάζεται μαζί με μια εικόνα δεδομένων χρήστη, δημιουργώντας μια καθαρή παρουσία του λειτουργικού συστήματος.

    Όταν τερματίζεται η λειτουργία επιδιόρθωσης, επαναφέρεται η προηγούμενη εικόνα δεδομένων χρήστη. Επιπλέον, η εκκίνηση και η κατάργηση της λειτουργίας επισκευής θα απαιτήσει τον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος του χρήστη, διασφαλίζοντας ότι τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν ασφαλή ακόμη και μετά την επανεκκίνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Blackdot: Αυτό είναι το ρομπότ που φέρνει την “επανάσταση” στα tatoo

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles