20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    To Google Nexus 10 κόντρα στο iPad 4ης γενιάς (αλλά και το Galaxy Note 10.1)

    H Google “αναστατώνει”, για ακόμη μία φορά, την αγορά των tablets, με την κυκλοφορία του Nexus 10, σε συνεργασία με τη Samsung, η οποία έχει κατασκευάσει την εντυπωσιακή συσκευή!


    Ενσωματώνοντας τη νέα έκδοση του Android 4.2 με όλα τα “καλούδια” που φέρνει, το Nexus 10 είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις tablets αυτή τη στιγμή στην αγορά. Πώς τοποθετείται, όμως, απέναντι στο iPad 4ης γενιάς που κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα, αλλά και μία ακόμη κορυφαία πρόταση, το Samsung Galaxy Note 10.1 με το S-Pen.

    Έχουμε δημιουργήσει έναν πίνακα, όπου αντιπαραθέτουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών, ώστε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

    Πριν από αυτό, όμως, να τονίσουμε την προσιτή τιμή του Nexus 10 (φαίνεται ότι η Google “επιμένει” να κρατάει χαμηλά την τιμή των προϊόντων της, καθώς το ίδιο κάνει και με το νέο smartphone Nexus 4) που φτάνει τουλάχιστον στην Αμερική στα 399 δολάρια για την έκδοση των 16GB και στα 499 δολάρια για την έκδοση των 32GB (100 δολάρια δηλαδή κάτω από τις αντίστοιχες εκδόσεις του iPad!).

    Να σημειώσουμε, βέβαια, πως το Nexus 10 διατίθεται μόνο σε Wi-Fi versions, επομένως αν σας ενδιαφέρει η 3G συνδεσιμότητα ή η υποστήριξη των δικτύων LTE τότε θα πρέπει να κάνετε διαφορετική επιλογή.

    Στο κομμάτι της οθόνης είναι δύσκολο να κάνει κάποιος συγκρίσεις, χωρίς να έχει δει τη συσκευή, τα νούμερα όμως τη θέλουν άμεσα συγκρίσιμη με την Retina Display του iPad, χάρη στην ανάλυση των 2560×1600 pixels και το pixel density των 300 ppi. Όπως σημειώσαμε, μάλιστα, και στην παρουσίαση του Nexus 10 χθες: “η Google αποκαλεί την οθόνη του «True RBB Real Stripe PLS» και οι δημοσιογράφοι του «The Verge» που ήταν από τους πρώτους τυχερούς που έπιασαν τη συσκευή στα χέρια τους συγκρίνουν το επίπεδό της με τη Retina Display του iPad.”

    Όσον αφορά τώρα το Galaxy Note 10.1, σίγουρα η οθόνη του υστερεί (ανάλυση 1280×800 pixels και pixel density 149 ppi) όμως τα υπόλοιπα specs του παραμένουν εντυπωσιακά (βλέπε τετραπύρηνο επεξεργαστή, καθώς και την υποστήριξη του S-Pen και του αντίστοιχου software της Samsung που κάνουν τη διαφορά).

    Δείτε το συγκριτικό πίνακα των τριών tablets

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles