17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    H Chelsea Manning βάζει υποψηφιότητα για την αμερικανική Γερουσία

    Πληροφορίες θέλουν την Chelsea Manning να έχει υποβάλλει υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσει την πολιτεία του Maryland στην αμερικανική Γερουσία, σύμφωνα με έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην σελίδα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.

    Chelsea-manning

    Η Chelsea, με ιστορία που έχει απασχολήσει τα μέσα τα τελευταία χρόνια ως πληροφοριοδότης του Wikileaks, αποφυλακίστηκε πρόσφατα, επτά χρόνια μετά τη σύλληψη με κατηγορίες κατασκοπείας, αλλά και κλοπής κυβερνητικών εγγράφων. Συνολικά, έχει αποκαλύψει 700.000 περίπου διαβαθμισμένα κυβερνητικά έγγραφα, τα οποία διέρρευσαν μέσω του Wikileaks, από τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, περιγράφοντας κυριολεκτικά εγκλήματα πολέμου που είχαν διαπράξει οι αμερικανές δυνάμεις. Είχε καταδικαστεί αρχικά σε 35 έτη φυλάκισης τα οποία μειώθηκαν σε 7, λίγο πριν το τέλος της θητείας του Barack Obama. Έχοντας γεννηθεί ως Bradley Manning, μέσα στη φυλακή ανακοίνωσε την απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου και να γίνει γυναίκα, με το όνομα Chelsea.

    H Chelsea Manning στοχεύει στην έδρα του 74χρονου γερουσιαστή Ben Cardin. Ο αγώνας της εναντίον του Cardin, ανώτερου γερουσιαστή, ο οποίος κατέχει την έδρα του από το 2007, υπηρετεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων και έχει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια μετρητά για την εκστρατεία του, σε ένα κράτος με τεράστιους οικονομικούς δεσμούς με τις στρατιωτικές και αμυντικές βιομηχανίες, σίγουρα θα είναι δύσκολος…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles