20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    H Google σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή των Pixel Phones στην Ινδία!

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε κινήσεις από τους κολοσσούς της τεχνολογίας, οι οποίοι βρίσκονται σε μια τροχιά «αποκινεζοποίησης» της παραγωγής. Συγκεκριμένα, πολλές εταιρείες επιθυμούν να μεταφέρουν την παραγωγή τους εκτός Κινεζικού εδάφους και η χώρα που εμφανίζεται πρόθυμη να υποδεχθεί τα mega-factories υψηλής τεχνολογίας δεν είναι άλλη από την Ινδία. Άλλωστε, όπως και η Κίνα διαθέτει ένα ανεξάντλητο εργατικό δυναμικό, έτσι και η Ινδία έχει πραγματικά διαθέσιμα εκατομμύρια εργατικά χέρια.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Google είναι μια από τις εταιρείες που σχεδιάζει να μεταφέρει μεγάλο τμήμα της παραγωγής της στην Ινδία και σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε συνομιλίες με το παράρτημα της Foxconn στην Ινδία, καθώς επίσης και με τις Bharat FIH, Dixon Technologies και Lava International, οι οποίες κατασκευάζουν μια σειρά από parts για τα Pixel phones. Φυσικά η Google δεν είναι η μόνη, καθώς η Apple έχει ήδη μεταφέρει κομμάτι της παραγωγής των iPhone στην Ινδία τα τελευταία χρόνια, με το πλάνο της να κάνει λόγο για 25% του συνόλου της παραγωγής να προέρχεται από την χώρα των «ιερών αγελάδων» μέχρι το 2025 και φτάνοντας στο 50% μέχρι το 2027. Αιτία για αυτή την αλλαγή πλεύσης είναι τόσο οι απαγορεύσεις που έχουμε στην Κίνα από την κινεζική κυβέρνηση, απόρροια του εμπορικού πολέμου με τις Η.Π.Α, αλλά και οι παλινωδίες που σημειώθηκαν στην περίοδο του COVID-19.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles