20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    H Huawei αρνήθηκε την πρόταση της Google να συνεργαστούν στα νέα Pixel Phones

    Σήμερα το απόγευμα, θα γνωρίσουμε (επιτέλους) τα νέα Google Pixel, τα δυναμικά smartphones που ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία (όπως σημειώνουν όλες οι πληροφορίες) με την HTC.

    google-pixel

    Πρόκειται για μία αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά όπου η Google είχε συνεργαστεί στα Nexus (σ.σ. τα Pixel θα είναι οι διάδοχοι της οικογένειας Nexus) με την LG (στο Nexus 5X) και με τη Huawei (στο Nexus 6P). Και οι πληροφορίες που μαθαίνουμε πλέον σημειωνουν ότι η δεύτερη, η Huawei δηλαδή, είχε την ευκαιρία να εμπλακεί εκ νέου στην κατασκευή των νέων Pixel, αλλά την απέρριψε.

    Γιατί όμως η κινεζική εταιρεία δε συνεργάζεται εκ νέου με την Google στη νέα αυτή σειρά τηλεφώνων;

    Ένας από τους λόγους φαίνεται ότι είναι το ότι η Google στη νέα σειρά ήθελε αποκλειστικά το brand της, δε θα φαινόταν δηλαδή αυτό της Huawei πουθενά, κάτι που δεν άρεσε στον CEO της Huawei, Richard Yu, ο οποίος τερμάτισε με προσωπική του πρωτοβουλία για το λόγο αυτό τις συζητήσεις συνεργασίας. Επιπλέον, η Κινέζοι είχαν μείνει με “παράπονα” και από την προηγούμενη συνεργασία τους με την Google στο Nexus 6P, καθώς, ενώ η Google είχε σημειώσει ότι θα ήταν διαθέσιμο και από τους 4 παρόχους στις ΗΠΑ, αυτό πρακτικά δεν έγινε και η συσκευή παρέμεινε για αρκετό διάστημα ως Google Store exclusive.

    Παρόλο που οι δύο εταιρείες δε συνεργάζονται αυτή την περίοδο, οι δεσμοί τους δεν έχουν αποκοπεί, έτσι δεν αποκλείεται μία μελλοντική συνεργασία, με τις φήμες να μιλούν για ένα Huawei-Google tablet.

    Η Huawei πάντως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα της ναυαρχίδα, Mate 9, στις 3 Νοεμβρίου, μία δυναμική πρόταση με οθόνη 5,9 ιντσών, Kirin 960 SoC και 6GB RAM.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles