17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft συμμετέχει για τελευταία φορά στη CES. Ε, και;

    H Microsoft ανακοίνωσε πως η συμμετοχή της στην CES 2012, τη φετινή διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών των ΗΠΑ, θα είναι και η τελευταία.

    Ο CEO Steve Ballmer, όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησε τα βήματα του Bill Gates και κάνει ένα από τα κεντρικά keynote speeches, ενώ τα περίπτερα της Microsoft είναι γεμάτα με τις… υπηρεσίες της.

    Είναι λογικό για την CES να αναστατώνεται γιατί χάνει μία τόσο μεγάλη εταιρία από το event της. Είναι όμως λόγος αυτός για να βγαίνει η είδηση στα πρωτοσέλιδα;

    Η Microsoft, όπως και η Apple, θα κάνει τις παρουσιάσεις των προϊόντων και υπηρεσιών της σε δικά της events, όπως κάνει εδώ και αρκετό καιρό.

    Αυτό που θα έπρεπε να γίνει πρωτοσέλιδο, κάποια στιγμή, είναι πόσο δραματικά έχουν αλλάξει τα πράγματα στο Marketing και εξηγώ:

    Παλιότερα, αν ήθελε μία εταιρία να περάσει κάποιο μήνυμα, πλήρωνε κάποια χρήματα σε ένα μέσο ή μία διοργάνωση και η διαφήμιση γινόταν. Απλά πράγματα. Τώρα όμως, όλα έχουν αλλάξει.

    Γιατί  μία εταιρία του βεληνεκούς της Microsoft να πάει σε μία διοργάνωση με consumer electronics, όταν η ίδια κάνει ένα event και όταν, ακόμα καλύτερα, με μία καμπάνια στο internet απευθύνεται σε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι  σε οποιοδήποτε event;

    Γιατί μία εταιρία να μην κάνει σελίδα στο Google Plus, να κάνει  ένα hangout παρουσιάζοντας σε μία ομάδα ανθρώπων που θα συμμετέχει σε αυτό την καινούρια υπηρεσία ή το προϊόν της; Εφόσον αμέσως μετά, αυτό το hangout θα ανέβει στο Youtube και θα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε;

    Τι λέτε; Είναι είδηση ο τρόπος που αλλάζει το marketing;

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles