13.6 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
More

  HOW TO: Track your iPhone!

  Αν το iPhone σας χαθεί ή κάποιος επιτήδειος καταφέρει να σας το κλέψει, υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να προστατεύσετε τα δεδομένα που βρίσκονται στην συσκευή και να εξαντλήσετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακτήσετε.

  1. Ελέγξτε την τοποθεσία της συσκευής σας

  Εάν είχατε προνοήσει κι ενεργοποιήσει την υπηρεσία Find My iPhone στη συσκευή σας, μπορείτε να πλοηγηθείτε στη διεύθυνση www.icloud.com. Αφού εισάγετε Apple ID και Password ανοίξτε την εφαρμογή Find My iPhone. Στη σελίδα αυτή θα δείτε ένα χάρτη όπου απεικονίζονται οι τοποθεσίες όλων τον iOS/OS X συσκευών σας.

  1. Ενεργοποίηση Λειτουργίας Lost Mode

  Η πρώτη ενέργεια που θα πρέπει να κάνετε στη σελίδα αυτή είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας Lost Mode. Έτσι θα μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σας, εάν είχατε την πρόσβαση ελεύθερη και να εμφανίσετε ένα μήνυμα στην οθόνη της συσκευής σας με τα στοιχεία επικοινωνίας ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

  1. Αναφορά απώλειας/κλοπής στις τοπικές αρχές

  Αμέσως μετά τις πρώτες ενέργειες, κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ώστε να δηλώσετε την απώλεια/κλοπή της συσκευής σας. Για τη δήλωση είναι απαραίτητα ο αριθμός IMEI ο οποίος αναγράφεται στη συσκευασία του iPhone. Εάν το έχετε πετάξει, μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία από όλες τις συσκευές που είναι ενεργοποιημένες στο Apple ID σας από την επίσημη σελίδα της Apple.

  1. Ενημέρωση του κατόχου με ήχο/μήνυμα

  Υπάρχει πάντα η πιθανότητα η συσκευή μας να έχει βρεθεί από κάποιον και να μην έχει τρόπο να μας ενημερώσει για αυτό. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι κοντά μπορούμε να «στείλουμε» εντολή για ηχητική ενημέρωση (το κινητό θα αρχίσει να χτυπάει) ή να εμφανίσει μήνυμα στην οθόνη.

  1. Διαγράψτε εντελώς τη συσκευή σας

  Πολλές φορές οι συσκευές μας περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφίες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και email μας. Αν λοιπόν πιστεύετε πως δεν είναι δυνατή η ανάκτηση της συσκευής, μπορείτε να κάνετε πλήρη διαγραφή της. Αυτό θα εξασφαλίσει πως κανείς δεν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.

  1. Activation Lock (Κλείδωμα Ενεργοποίησης)

  Με την έλευση του iOS 9 πέρυσι η Apple πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό αντικλεπτικής προστασίας, το οποίο συνδέει τη συσκευή με το Apple ID σας. Έτσι ο κλέφτης για να μπορέσει να διαγράψει τη συσκευή ή να την ενεργοποιήσει εκ νέου θα πρέπει να απενεργοποιήσει το Find Μy iPhone. Για να γίνει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζει τον κωδικό και το Apple ID σας.

  1. Απαγορεύστε τις μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές

  Πηγαίνετε Ρυθμίσεις – Γενικά – Περιορισμοί και εάν δεν έχετε ορίσει κάποιον μέχρι σήμερα, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Μόλις γίνει αυτό θα δούμε στη οθόνη μια σειρά από επιλογές. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επιλογή «Διαγραφές». Την ορίζουμε στο off ώστε να μην μπορεί κάποιος να διαγράψει τις εφαρμογές εύρεσης. Μεταβείτε προς το τέλος της σελίδας στη θέση «Λογαριασμοί» και επιλέξτε να μην επιτρέπονται αλλαγές.

  1. Κρατήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

  Θα είστε πρόθυμοι να διαγράψετε τα δεδομένα σας από απόσταση σε περίπτωση κλοπής, εάν είστε σίγουροι πως έχετε εξασφαλίσει πρόσφατα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων της συσκευής σας. Είναι άλλωστε σημαντικό και στην ψυχολογία σας, να ξέρετε πως ο κλέφτης δεν κατέχει το μοναδικό αντίγραφο των δεδομένων και τα πολύτιμα ενθύμιά σας.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles