20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    HP CC180 Projector Review: «Ο απόλυτος portable βιντεοπροβολέας»!

    Οι φορητοί projectors αναμφίβολα κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, καθώς από τη στιγμή που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα παντού (ακόμη και σε ένα backpack) αποτελούν ένα «must-have» gadget, τόσο για τους λάτρεις της ψυχαγωγίας, αλλά και για τους πιο… «επαγγελματίες» users που χρειάζεται να κάνουν μια παρουσίαση εκτός γραφείου. Η HP αντιλαμβανόμενη την ανάγκη πολλών users για φορητότητα στους video projectors κυκλοφόρησε τον CC180, έναν βιντεοπροβολέα που με τις compact διαστάσεις του προσφέρει εντυπωσιακή ευελιξία σε… pocket διαστάσεις!

    Video projection… παντού και πάντα!

    Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς με τον HP CC180 είναι το πόσο ελαφρύς και φορητός είναι, καθώς το σχεδιαστικό team της HP σχεδίασε τον CC180 με γνώμονα τις ανάγκες των users που τους αρέσουν τα ταξίδια, οι εξορμήσεις στην εξοχή και οι… «extreme» περιπέτειες και οι οποίοι συνηθίζουν να κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Διαθέτοντας μια αρκετά στιβαρή κατασκευή, «ζυγίζει» λιγότερο από ένα κιλό (περίπου 890 γρ. για την ακρίβεια) και ο χειρισμός και ορισμός των ρυθμίσεων του πραγματοποιείται από το ευέλικτο remote control που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, καθώς στο επάνω τμήμα του δεν πρόκειται παρά να συναντήσετε μόνο ένα Power button.

    Όσον αφορά τα διαθέσιμα ports, ο CC180 διαθέτει στο πίσω τμήμα του, διαθέτει: 1 x HDMI, 1 x USB Type A, 1 x USB Type-C και ένα κλασικό audio input jack για τη σύνδεση ακουστικών. Ένας από τους λόγους που η λύση της HP θα γίνει ο καλύτερος «portable» σύντροφος σας είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με ένα powerbank των 65W, χωρίς να απαιτείται παροχή ρεύματος! Αν μη τι άλλο, αυτό από μόνο του είναι ένα χαρακτηριστικό που τον καθιστά «dream machine» για τους λάτρεις του ultra portability, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο φορητός video projector της HP δύναται να συνδεθεί με χαρακτηριστική ευκολία με smartphone, tablet, laptop, αλλά και με USB stick (κάτι πολύ βολικό εάν θέλετε να προβάλλετε κάποια παρουσίαση στο Power Point).

    Οι δε ρυθμίσεις του μπορούν να οριστούν πανεύκολα μέσω του remote control εξαιτίας του εξαιρετικά εύχρηστου menu, ενώ παράλληλα στο εσωτερικό του βρίσκονται δύο stereo ηχεία, τα οποία παράγουν αρκετά καθαρό και ισορροπημένο ήχο με ισχύ συνολικά στα 6W (2×3 W). Εάν μάλιστα δεν σας φτάνει η συγκεκριμένη ηχητική απόδοση μπορείτε πολύ εύκολα να τον συνδέσετε σε κάποιο εξωτερικό ηχείο που υποστηρίζει τεχνολογία Bluetooth out.

    Μάλιστα, οι… «ασύρματες» δυνατότητες του δεν σταματούν εδώ, καθώς η πρόταση της HP υποστηρίζει λειτουργία wireless προβολής στα κανάλια 2.4 και 5GHz (συνεργάζεται με iOS και Android συσκευές κάνοντας screen mirroring), για όλους εκείνους τους users που δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά με τα… καλώδια.

    The “VfM” Audiovisual experience!

    Ο HP CC180 προσφέρει native HD ανάλυση (στα 1280 x 720 pixels), με το throw-ratio (αναλογία ρίψης) του να «παίζει» στο 1.35, με την απόσταση προβολής να ανέρχεται στα 2.2 μέτρα. Με λειτουργία motorized focus (που σημαίνει ότι ρυθμίζει με μηχανοκίνητο τρόπο το αποτέλεσμα της εστίασης για ακόμη καλύτερο και πιο ποιοτικό αποτέλεσμα), η προβαλλόμενη εικόνα διακρίνεται για την κοφτερή και καθαρή ποιότητα της, καθώς επίσης και για τη ρεαλιστική απεικόνιση  και τη ζωντάνια των χρωμάτων. Το δε μέγεθος της προβολής μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 75 ίντσες, χαρίζοντας έτσι μια πλήρως cinematic εμπειρία στους λάτρεις του home entertainment.

    Ένα από τα πλεονεκτήματα του portable projector της HP είναι η εντυπωσιακή αντοχή του, καθώς η λάμπα LED (οπτικά 200 Lumens) του χαρίζει έως και 20.000 ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας και προβολής πάσης φύσεως περιεχόμενου, χωρίς να απαιτείται η συντήρηση του προβολέα. Αδιαμφισβήτητα, το εν λόγω χαρακτηριστικό αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο για να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στον CC180, καθώς ξεχνάτε για τα όποια κόστη συντήρησης σχεδόν για… πάντα.

    Με άριστη απόδοση εικόνας, ευκολία στο χειρισμό, μοναδικά φορητό χαρακτήρα, υψηλή αντοχή και σχεδόν μηδαμινά κόστη συντήρησης, ο CC180 της HP εύκολα κερδίζει το Oscar στη Value for Money κατηγορία των φορητών βιντεοπροβολέων, αποτελώντας μια πρόταση που θα λατρέψουν οι λάτρεις της συγκεκριμένης προϊοντικής κατηγορίας, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να βάλουν πολύ βαθειά το χέρι στη τσέπη!

    Επίσημος Διανομέας AMY A.E. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles