35 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
More

  Huawei FreeBuds 5 Hands-On Review «Δύο “σταγόνες” καινοτομίας σε μια θάλασσα υψηλής ποιότητας»!

  H Huawei δεν είναι τυχαία (εάν όχι το top) ένα από τα κορυφαία brand στα wearables, καθώς τόσο το line-up των smartwatches της, όσο και των TWS ακουστικών της όχι μόνο βρίθει από καινοτομία, αλλά παράλληλα προσφέρει υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία. Πλέον γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που θα έχουμε ένα wearable της Huawei στα χέρια μας, ότι πολύ απλά αποτελεί με ένα προϊόν που θα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα πραγματικά “θέλω” των users! Με αυτό το σκεπτικό το σχεδιαστικό team της Huawei δημιούργησε τα FreeBuds 5, τα open-fit ακουστικά που αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν για τη μοναδική αισθητική τους, τα πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά και την μεγάλη αυτονομία… Πάμε όμως να τα δούμε και πιο αναλυτικά στο review που ακολουθεί…

  Free-Drops!

  Με το που αντικρίζει κανείς τα FreeBuds 5, δε γίνεται να μην εστιάσει στο design τους, αποτελώντας τα πιο εναλλακτικά σχεδιαστικά FreeBuds που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Huawei. Συνδυάζοντας στυλ, φρεσκάδα, λειτουργικότητα και άνεση, τα νέα FreeBuds (που κυκλοφορούν σε 3 μοντέρνα χρώματα: Ceramic White, Silver Frost και Coral Orange) δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν στον χρήστη όχι μόνο μια διακριτή αισθητική, αλλά και έναν premium αέρα. Η Huawei αρέσκεται στο να τα παρομοιάζει με «σταγόνες» και σύμφωνα με τους υπευθύνους της για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού τους, υπήρξε μπόλικη δουλειά από πίσω και αμέτρητες προσομοιώσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα universal σχήμα που να ταιριάζει σε κάθε αυτί.

  Με το που τα βγάλαμε από τη θήκη εύκολα διαπιστώσαμε το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος τους, σε σημείο που δεν τα αισθάνεσαι καθόλου όταν τα φοράς (συγκεκριμένα «ζυγίζουν» περίπου 5.4 γραμμάρια). Αυτό και μόνο αποδεικνύει τον επιτυχημένο σχεδιασμό που επέλεξε η Huawei. Η δε οβάλ θήκη που διακρίνεται για την κομψότητά της (και η οποία με τη σειρά της «ζυγίζει» περίπου 45 γραμμάρια) είναι αρκετά compact και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα παντού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα ακουστικά «κουμπώνουν» μέσα σε αυτή με μεγάλη ευκολία. Στα plus των ακουστικών προσθέστε και την πιστοποίηση IP54 που διαθέτουν, γεγονός που μεταφράζεται σε dust (σκόνη) και splash-proof προστασία.  

  Εάν ανήκετε στους fans των TWS ακουστικών της Huawei, σίγουρα θα βολευτείτε με τη δυνατότητα για touch gestures που τα συγκεκριμένα earbuds προσφέρουν. Για παράδειγμα, με ένα διπλό tap μπορείτε να ενεργοποιήσετε το play ή το pause, αλλά και να απαντήσετε σε κλήσεις. Επιπλέον, κάνοντας swipe μπορείτε να «παίξετε» με την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενώ με παρατεταμένο tap μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το Active Noise Cancellation. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η σύνδεση μέσω Bluetooth 5.2 γινόταν εντελώς απρόσκοπτα, ενώ σίγουρα η υποστήριξη της ταυτόχρονης σύνδεσης σε δύο συσκευές πρόκειται να σας λύσει τα χέρια! Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μπορούν να συνδεθούν τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές, ενώ κάνοντας χρήση της εφαρμογής AI Life (που μπορείτε να κατεβάσετε από το App Gallery), σας δίνετε η δυνατότητα για πλήρη έλεγχο των ακουστικών.

  The Sound of Silence!

  Όλα τα TWS ακουστικά που έχουν δημιουργηθεί για να ξεχωρίζουν, «ποντάρουν» πολλά στην λειτουργία της ακύρωσης θορύβου (Active Noise Cancellation) και φυσικά τα FreeBuds 5 δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εξαίρεση στον κανόνα, παρέχοντας δυνατότητα για ένα υβριδικό ANC. Ειδικότερα, τα FreeBuds 5 για να επιτύχουν τη τέλεια ηχητική απομόνωση έρχονται με τρία μικρόφωνα (δύο εξωτερικά και ένα εσωτερικό), τα οποία «συνεργάζονται» με ειδικούς αλγορίθμους ακύρωσης θορύβου για να προσφέρουν υψηλή ποιότητα και δυναμικό real-time «φιλτράρισμα» στον ήχο ανάλογα με την πηγή από την οποία προέρχεται ο εκάστοτε ήχος. Όταν ενεργοποιείται το ANC μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή τρία διαφορετικά ANC modes: dynamic, general και cozy. Το πρώτο ουσιαστικά διαμορφώνει τον ήχο που περνάει μέσα από τα ακουστικά κάνοντας χρήση των μικροφώνων που βρίσκονται στα buds, το general βοηθάει περισσότερο στη απομόνωση του θορύβου, ενώ το “cozy” είναι ιδανικό για μέρη που είναι πιο «ήσυχα» από την άποψη του θορύβου. Αν και λόγω της open – fit φύσης των ακουστικών υπάρχει ένα περιθώριο που ο ήχος φαίνεται να περνάει (καμιά φορά χρειάζεται να τα προσαρμόσετε λίγο παραπάνω στα αυτιά σας για καλύτερο αποτέλεσμα), ωστόσο το υβριδικό blending του θορύβου και του ήχου με τη βοήθεια των A.I.-based αλγορίθμων είναι βέβαιο ότι θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω σε περίπτωση που στόχος σας είναι το πλήρες sound isolation.

  Sound that… delivers!

  Εξυπακούεται ότι σε κάθε TWS πρόταση, το πιο νευραλγικό κομμάτι είναι ο ήχος που μπορούν να προσφέρουν τα ακουστικά στους χρήστες. Και στην ηχητική απόδοση των FreeBuds 5, καθίσταται σαφές ότι δεν συμβιβάζεται με ό,τι φλερτάρει με την μετριότητα. Για αυτό και έχει ενσωματώσει στα ακουστικά της μια σειρά από πρότυπα ήχου και εξελιγμένα codecs που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ειδικότερα, οι καινοτόμοι ultra magnet dynamic drivers (11mm LCP dynamic magnetic driver) που διαθέτουν τα ακουστικά, επιτρέπουν στους users να απολαμβάνουν φανταστική ακουστική λεπτομέρεια, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων από τα 16 έως τα 40.000Hz! Μάλιστα, τα FreeBuds 5 υποστηρίζουν τις κωδικοποιήσεις L2ΗC και LDAC, φέροντας πιστοποιήσεις HWA και Hi-Res Audio Wireless, πράγμα που σημαίνει ότι εάν η ηχητική πηγή διαθέτει περιεχόμενο στα 24 bit / 96kHz, τότε αμέσως θα διαπιστώσετε την διαφορά με το πιο «συμβατικό» 16 bit / 48kHz . Ο δε πολύ υψηλός ρυθμός μετάδοσης (που φτάνει τα 990 kbps) εξασφαλίζει μια εντυπωσιακά seamless εμπειρία μετάδοσης ήχου.

  Τα δε μπάσα αποδίδονται με λεπτομέρεια και με αρκετή ένταση, με τα νέα TWS ακουστικά της Huawei να είναι σε θέση να καλύψουν κάθε διαφορετικό μουσικό genre, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών που ξεκινάει από rock και κλασική και φτάνοντας μέχρι σε hip-hop και pop. Αναμφίβολα, η crystal clear απόδοση του ήχου είναι ένα από τα ατού των FreeBuds 5, δίνοντας έμφαση στη φυσικότητα του ήχου από όπου κι εάν προέρχεται, ενώ το triple adaptive equalizer προσφέρει μια πλούσια ηχητική εμπειρία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Πέραν βέβαια της μουσικής εμπειρίας, τα FreeBuds 5 προσφέρουν εξαιρετικά «καθαρό» αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε teleconferencing meeting ή call, καθώς λόγω της άνετης εφαρμογής τους μπορείτε να τα φοράτε για πολλές ώρες…

  Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στον τομέα της αυτονομίας, όπου κι εδώ η Huawei έχει κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Συγκεκριμένα, τα FreeBuds 5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 30 ολόκληρες ώρες με μια μόλις φόρτιση (η οποία διαρκεί περίπου στα 40 λεπτά), ενώ με τη δυνατότητα για fast charging που διαθέτουν μπορούν να υποστηρίξουν έως και 2 ώρες ακρόασης, με μόλις 5 λεπτά που βρίσκονται σε charging status. Ενδεικτικό είναι ότι με βάση τα όσα υποστηρίζει η Huawei, o ρυθμός φόρτισης τους είναι έως και 200% ταχύτερος σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Σημειώστε βέβαια ότι η αυτονομία τους επηρεάζεται σε μεγάλο ποσοστό από τη χρήση (ή μη) του ANC.

  Τα καλύτερα FreeBuds… μέχρι τα επόμενα!

  Χωρίς αμφιβολία, το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας των FreeBuds ενσωματώνει όλη την «κληρονομία» των προηγούμενων μοντέλων, αλλά και ένα πρωτοποριακό design μακριά από τα συνηθισμένα, με αξιόλογο ANC και προσεγμένη ηχητική απόδοση. Με τιμή περίπου στα 150 ευρώ είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν εύκολα τα αγαπημένα σας FreeBuds μέχρι βέβαια η Huawei να κυκλοφορήσει τα… επόμενα!

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles