21.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
More

  HUAWEI FreeBuds Pro 3 Hands-On Review: «Εμμονή στην ηχητική τελειότητα»!

  Η HUAWEI είναι γνωστό ότι πρόκειται για μια κολοσσιαίων διαστάσεων εταιρεία τεχνολογίας, η οποία δεν σταματά να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η «δίψα» της για να πρωταγωνιστήσει και να καθορίσει τις εξελίξεις, που η εκ Κίνας ορμώμενη εταιρεία δεν διστάζει να πειραματιστεί σε πολλές και διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Αδιαμφισβήτητα, μια εξ΄αυτών είναι και η κατηγορία των Bluetooth ΤWS (True Wireless Stereo) ακουστικών, όπου η HUAWEI μας έχει «μάθει» σε μια σειρά από λύσεις που συνδυάζουν υψηλή ηχητική απόδοση, εκπληκτική αυτονομία, αντοχή και μοναδική ποιότητα κατασκευής. Με τη σειρά FreeBuds Pro, η HUAWEI έχει καταφέρει να κερδίσει μια περίοπτη θέση στις καρδιές των φανατικών audiophiles και τώρα με το FreeBuds Pro 3 έρχεται για να βάλει ψηλά τον πήχη για μια ακόμη φορά.

  Made with… love!

  Πολλές φορές λένε ότι η πρώτη εντύπωση και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και πράγματι δεν σας κρύβουμε ότι το σχεδιαστικό team της HUAWEI για μια ακόμη φορά «αγκάλιασε» με ξεχωριστή αγάπη τον εξωτερικό σχεδιασμό των FreeBuds Pro 3. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες συνδυάζονται άψογα με την ξεχωριστή minimal αισθητική, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι συγχρόνως “eye-candy” αλλά και εξαιρετικά πρακτικό και λειτουργικό. Αξιοποιώντας τη κληρονομιά των FreeBuds Pro 2 και ακολουθώντας παρόμοια σχεδιαστική γλώσσα, τα FreeBuds Pro 3 αναμφίβολα δημιουργήθηκαν για να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ηχητική εμπειρία που προσφέρουν τα ακουστικά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

  Παρατηρώντας τα πιο προσεκτικά και συγκρίνοντας τον «προκάτοχο» τους, καθίσταται σαφές ότι η HUAWEI έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις λεπτομέρειες. Έτσι λοιπόν, η θήκη φόρτισης είναι 4,5% μικρότερη από την προηγούμενη γενιά, σε μέγεθος ιδανικό για την τσέπη του παντελονιού σας, αλλά και για όσους users λατρεύουν να βρίσκονται συνεχώς… on-the-go! Ο compact σχεδιασμός της θήκης φόρτισης συνδυάζεται στην εντέλεια με την υψηλή ανθεκτικότητα, όπου η θήκη έχει σχεδιαστεί (και δοκιμαστεί) για να ανοιγοκλείνει περισσότερες από 100.000 χωρίς να παρουσιάζει το παραμικρό πρόβλημα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το nano glass που περιβάλλει τη θήκη είναι 32% πιο ανθεκτικό στη φθορά, ενώ δεν γίνεται να μην εκθειάσουμε τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο τα ακουστικά εφαρμόζουν στο εσωτερικό της βάσης (μπαινοβγαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία).

  Αν μη τι άλλο, το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι το πόσο premium είναι τόσο η θήκη, όσο και τα ακουστικά. Συγκεκριμένα, σε ότι έχει να κάνει με τα ακουστικά, η HUAWEI φρόντισε έτσι ώστε να είναι ευκολοφόρετα και άνετα ακόμη και ύστερα από πολλές ώρες που βρίσκονται στα αυτιά του χρήστη. Το φουτουριστικό και elegant σχήμα τους ωστόσο συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό και στην ηχητική απόδοση, καθώς είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να διοχετεύουν τον αέρα από το μπάσο με τον καλύτερο τρόπο. Φυσικά έρχονται με πιστοποίηση IP54 για μεγαλύτερη αντοχή σε νερό, υγρασία και σκόνη.

  Ultimate Sound & ANC!

  Πέραν του κομψού και εργονομικού σχεδιασμού τους, τα ακουστικά της HUAWEI έρχονται «φορτωμένα» με σειρά από λειτουργίες και δυνατότητες που τα τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας τους. H ηχητική τους απόδοση είναι κυριολεκτικά «αψεγάδιαστη», καθώς υποστηρίζουν το πρότυπο Hi-Res Audio wireless για την παροχή ήχου υψηλής ανάλυσης γεμάτο ηχοχρώματα και υφές, που επιτρέπει στον ρυθμό μετάδοσης ήχου να φτάσει τα 990 kbps. Παίζοντας μάλιστα στο φάσμα από τα 14 μέχρι τα 48KHz, ο ήχος που παράγουν είναι πραγματικά «κρυστάλλινος», δίνοντας μας τη δυνατότητα να καταλάβουμε και την παραμικρή νότα στα μουσικά κομμάτια που τα δοκιμάσαμε. Αυτή η «εμμονή» στην λεπτομέρεια είναι άλλωστε είναι που τα κάνει να προσφέρουν top επιδόσεις, χωρίς να υπάρχουν απώλειες. Προσθέτοντας ακόμη περισσότερους πόντους στο ομολογουμένως εντυπωσιακό performance τους, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε και στον τρόπο που προσαρμόζονται στον χρήστη με έξυπνο τρόπο. Κάνοντας χρήση A.I.-based αλγορίθμων τα ακουστικά της HUAWEI είναι σε θέση κάθε φορά να αντιλαμβάνονται το επίπεδο της έντασης, την πηγή και την ποιότητα του ηχητικού περιεχομένου αλλά και το είδος του ήχου, με τα ακουστικά ουσιαστικά να προσαρμόζουν το ακουστικό αποτέλεσμα πάνω στην βέλτιστη εμπειρία για κάθε χρήστη.

  Επιπλέον, η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα βρίσκονται στον πυρήνα της λειτουργίας τους, καθώς δίνουν τη δυνατότητα για σύνδεση με πολλαπλές συσκευές με On-the fly και εξαιρετικά γρήγορο τρόπο, επιτρέποντας τη σύνδεση σε 2 συσκευές ταυτόχρονα, εναλλάσσοντας εύκολα την ακρόαση ακόμα και μεταξύ συσκευών iOS/Android χωρίς να χρειάζεται ξανά σύζευξη και αποσύνδεση. Αναμφίβολα, σε τεχνικό επίπεδο, όχι μόνο βελτιώνουν την εμπειρία που προσέφεραν τα FreeBuds Pro 2, αλλά παράλληλα βάζουν «δύσκολα» και στον ανταγωνισμό.

  Ωστόσο, εκτός της ηχητικής απόδοσης, εκεί που ο πήχης ανεβαίνει ακόμη περισσότερο είναι στο κομμάτι του Active Noise Cancellation, όπου η HUAWEI πραγματικά παίρνει δέκα με… τόνο. Ειδικότερα, τα TWS ακουστικά της HUAWEI μπορούν να «αντιληφθούν» με τη χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων τους ήχους που χαρακτηρίζουν το φυσικό περιβάλλον, καθώς βασίζονται σε ένα υβριδικό σύστημα ακύρωσης θορύβου tri-mic, το οποίο βοηθάει σημαντικά όχι μόνο στην καλύτερη αντίληψη αλλά και στο φιλτράρισμα του ήχου. Ανάλογα με το σημείο που βρίσκεστε, τα ακουστικά μπορούν να προσαρμόσουν ανάλογα τον ήχο. Είτε είστε σε ένα πολυσύχναστο σταθμό του τρένου ή στο lobby του αεροδρομίου, είτε σε μια βόλτα στην ακρογιαλιά ή σε μια βόλτα στη φύση, τα ακουστικά κάθε φορά είναι σε θέση να προσαρμόζουν την ακουστική εμπειρία που προσφέρουν, προσαρμόζοντας κάθε φορά τα εφέ ακύρωσης θορύβου σε real-time συνθήκες. Χωρίς αμφιβολία, το Active Noise Cancellation που προσφέρουν τα νέα FreeBuds Pro δεν είναι απλώς «smart» αλλά… intelligent! Η δε λειτουργία Pure Voice 2.0 κρατάει μακριά τον δυνατό θόρυβο και την βουή του πλήθους κατά τη διάρκεια των κλήσεων, προσφέροντας ένα εξαιρετικά καθαρό αποτέλεσμα.

  Με το ANC να είναι ο μεγάλος «πρωταγωνιστής», η HUAWEI δεν θα μπορούσε να μην κάνει focus και στον παράγοντα «αυτονομία», ο οποίος όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός. Αναμφίβολα, η HUAWEI επένδυσε στη δυνατότητα των ακουστικών να κρατούν αρκετά!  Σύμφωνα με τους υπευθύνους της HUAWEI μπορούν να αντέξουν έως 31 ώρες με τη θήκη φόρτισης και έως 6,5 ώρες με μία μόνο φόρτιση, ανάλογα βέβαια και με τη χρήση και με την ένταση τους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση και φτάνουν στο 100% με μόλις 1 ώρα φόρτισης!

  Absolutely flawless!

  Χωρίς αμφιβολία, η HUAWEI με τα FreeBuds Pro 3 «διδάσκει» το πως μπορείς να δημιουργήσεις και να σχεδιάσεις ένα προϊόν, το οποίο να ξεπερνάει τον προκάτοχό του. Εμφανώς βελτιωμένα στα σημεία και με μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια από ποτέ, τα FreeBuds Pro 3 συνδυάζουν εντυπωσιακή αντοχή, σούπερ design, 50% πιο αποτελσματικό ANC, υψηλές ηχητικές επιδόσεις και φυσικά την μοναδική ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει όλα τα ηχητικά προϊόντα της. Τα FreeBuds Pro 3 δεν έχουν λίγες ημέρες που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά και είναι ήδη… «must-have», προσφέροντας στους users εντυπωσιακά και unique χαρακτηριστικά, αλλά και την αίσθηση ότι αξίζουν τα λεφτά τους και με τo… παραπάνω.

  Τα FreeBuds Pro 3 κυκλοφορούν σε τρία διαφορετικά χρώματα (Silver Frost, Ceramic White και Green) με τιμή στα 199 ευρώ.

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles