20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Huawei MatePad T10 & T10s Hands-On Review: “Ιδανικά για τους value for money… addicts”!

    Η Huawei είναι γνωστό ότι επενδύει στην κατηγορία των tablets, έχοντας ήδη δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό πυρήνα χρηστών. Το γεγονός άλλωστε ότι πολλά από τα μοντέλα της στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία διατίθενται σε σούπερ οικονομική τιμή (χωρίς μάλιστα να υπολογίζουμε τις εξαιρετικά συμφέρουσες προσφορές που κάνουν περισσότερο καλό στην ήδη ταλαιπωρημένη τσέπη μας). Ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας, άλλωστε έχει ανακαλύψει το “μυστικό” του value for money, το οποίο χαρακτηρίζεται από premium specs, υψηλή ποιότητα και φυσικά ασυναγώνιση τιμή. Τα MatePad T10 και T10s που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην ελληνική αγορά, διακρίνονται για τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και στο review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε καλύτερα τα δύο μοναδικά αυτά μοντέλα…  

    Ουσιαστικά τα δύο tablets έχουν αρκετές ομοιότητες, αλλά και κάποιες διαφορές, εξωτερικά και εσωτερικά. Στη συσκευασία βρίσκετε φορτιστή 10Watts και το USB Type-C καλώδιο για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων. Εξωτερικά βλέπουμε πως έχουν ίδιες διαστάσεις, αλλά με διαφορετικά bezels και οθόνες. Το πάχος τους δεν ξεπερνά τα 7,9mm και το βάρος τα 450 γραμμάρια, ενώ το πίσω μέρος είναι το ίδιο, με μεταλλική κατασκευή, τις ίδιες θύρες, τα ίδια πλήκτρα, την ίδια κάμερα στην ίδια θέση.


    Το MatePad T10s έχει IPS panel με οθόνη 10,1″, 16:10 ratio και ανάλυση FullHD+ (1200×1920 pixels) ενώ το MatePad T10 έχει ελαφρώς μικρότερο panel (με αντίστοιχα μεγαλύτερα bezels), στις 9,7″ με ανάλυση HD+. Διαφορές (μικρές) είδαμε και στο χρωματισμό της οθόνης και τη θερμοκρασία της, κάτι που θα δείτε και στο video, αλλά ούτως ή άλλως έχετε τη δυνατότητα παραμετροποίησής της μέσω των ρυθμίσεων. Τα δύο tablets της Huawei τρέχουν Android 10 με το EMUI 10.1 και τα HMS/AppGallery, ενώ στο εσωτερικό τους βρίσκουμε το Kirin 710A chipset μαζί με 2GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

    Τα Harman Kardon ηχεία προσφέρουν 9.1 ήχο μέσω της τεχνολογίας Huawei Histen ενώ η κύρια κάμερα έχει αισθητήρα 5MP με f/2.2 διάφραγμα, PDAF, HDR και δυνατότητα λήψης FullHD video στα 30FPS. Όσο για τη selfie κάμερα έχει αισθητήρα 2MP και θα καλύψει τις βασικές σας ανάγκες. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.100mAh και επαναφορτίζεται με ισχύ 10W, όπως προείπαμε, ενώ προσφέρει αρκετές ώρες αυτονομίας για μια τυπική μέρα. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Bluetooth 5.0 με A2DP και LE, Wi-Fi 5 και GPS, αλλά και υποστήριξη OTG μέσω USB. 

    Ένα πολύ σημαντικό feature των tablets είναι το Kid’s Corner app που θα βρείτε προεγκατεστημένο. Συχνά τα tablets καταλήγουν σε χέρια παιδιών, οπότε το app αυτό επιτρέπει πλήρη έλεγχο στους γονείς όσον αφορά το χρόνο χρήσης, τις ώρες που “επιτρέπεται” να το χρησιμοποιήσουν, τα apps τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν κ.λπ. Επίσης, τους επιτρέπει να ζωγραφίσουν στην οθόνη, να ηχογραφήσουν, να διαβάσουν (με ειδικό, ασπρόμαυρο mode) και ξεκουράζει τα μάτια τους με φιλτράρισμα του εκπεμπόμενου φωτός.


    Τα Huawei MatePad T10 και T10s είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά έναντι €159 και €179 αντίστοιχα, σε DeepSea Blue χρώμα. Πριν ολοκληρώσουμε το review μας, αξίζει να αναφέρουμε πως όποιος αποκτήσει ένα από τα μοντέλα αυτά μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου από τα επίσημα κανάλια διανομής, παίρνει δώρο και ένα Huawei Band 4, ένα αρκετά μεγάλο δέλεαρ… Για αυτό πολύ απλά δε γίνεται να την χάσετε αυτή τη προσφορά!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles