23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    HUAWEI P40 Pro και P40: Ανεβάζουν μόνα τους τον πήχη στη φωτογραφία και όχι μόνο

    Αν έχετε πάρει στα χέρια σας, έστω και για λίγο, τα τελευταία χρόνια κάποια από τις ναυαρχίδες της σειράς “P” της HUAWEI το γνωρίζετε καλά. Οι συσκευές δεν έχουν αντίπαλο σε πολλούς τομείς. Αν, δε, έχετε δει και φωτογραφίες τραβηγμένες με κάποια από αυτές, δύσκολα θα αντισταθείτε στην αγορά τους. Η Huawei πετυχαίνει “τριγμούς” στην αγορά κάθε φορά που ένα “P” flaghship smartphone ανακοινώνεται και το ίδιο συμβαίνει και τώρα που γνωρίζουμε επίσημα τα HUAWEI P40 Pro και P40, τα οποία ήδη βρίσκονται στα διαδικτυακά καταστήματα, έτοιμα για online αγορές που θα σας φτιάξουν τη διάθεση, για πολύ καιρό.

    Huawei P40 Series

    Τα νέα κορυφαία μοντέλα της οικογένειας P40 φέρνουν επανάσταση στη φωτογραφία και όχι μόνο. Πέρα από τις καινοτομίες στην κάμερα, που κάθε χρόνο εντυπωσιάζουν ολοένα και περισσότερο, ο σχεδιασμός αναδεικνύει ένα κομψό και σύγχρονο design και μία εντυπωσιακή Quad-curve οθόνη χωρίς πλαίσιο, ενώ οι επιδόσεις, σε συνδυσμό με την υποστήριξη 5G, εγγυώνται προτάσεις που βρίσκονται στον “αφρό” της αγοράς.

    Super Definition photography

    Ο τομέας της κάμερας αναδεικνύει τις ναυαρχίδες της Huawei και πάλι σε πρωταγωνιστές. Τα HUAWEI P40 Pro και P40 ενσωματώνουν το προηγμένο σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, τριπλής και τετραπλής κάμερας, αντίστοιχα. To κορυφαίο HUAWEI P40 Pro διαθέτει RYYB αισθητήρα ανάλυσης 50MP (Ultravision) με διάφραγμα f/1.9 και OIS, καθώς και RYYB αισθητήρα στα 40MP με διάφραγμα f/1.8 ultrawide. Ο αισθητήρας Ultra Vision με διαστάσεις 1 / 1.28” υποστηρίζει την αποτύπωση των pixels σε μέγεθος 2.44μm, ενώ η συστοιχία φίλτρων RYYB βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνει την ποιότητα των λήψεων που τραβήχτηκαν με χρήση zoom. Επιπλέον, συναντάμε τον “SuperSensing” φακό με αισθητήρα ανάλυσης 12MP, έναν periscope telephoto με f/3.4, 5x οπτικό και 50x υβριδικό zoom. Τέλος, διαθέτει και αισθητήρα βάθους (ToF Camera), ενώ, στην περίπωση του HUAWEI P40, συναντάμε αισθητήρα UltraVision των 50MP, ultra-wide στα 16MP και telephoto στα 8MP με 3x οπτικό zoom. Η υποστήριξη Octa PD AutoFocus εξασφαλίζει εστίαση υψηλής ταχύτητας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ το HUAWEI XD Fusion Engine αξιοποιεί το AI για να ενισχύσει την αναπαραγωγή λεπτομερειών σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Το HUAWEI P40 Pro διαθέτει επιπλέον 32MP Selfie Camera και IR Depth Camera που υποστηρίζει auto focus και bokeh εφέ για αξεπέραστης ποιότητας πορτρέτα, καθώς και IR Face Unlock για ασφαλές ξεκλείδωμα συσκευής ανεξαρτήτως συνθηκών φωτεινότητας.

    Πανίσχυρα και στον τομέα του video

    Η λήψη video υψηλής ευκρίνειας είναι εξασφαλισμένη χρησιμοποιώντας τις νέες ναυαρχίδες της HUAWEI. Το P40 Pro έρχεται με 40MP Ultra Wide Cine Camera που διαθέτει ultra ευρυγώνιο φακό με εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 18mm καθώς και αισθητήρα 1/1.54 ιντσών που υποστηρίζει το ίδιο 3:2 aspect ratio που χαρακτηρίζει τις full-frame DSLR κάμερες.

    Τα HUAWEI P40 Pro και P40 υποστηρίζουν bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο, μία λειτουργία που θολώνει το φόντο ώστε να τονιστεί το κύριο θέμα κάθε κάδρου. Επιπλέον, με τη βοήθεια του τηλεφακού είναι δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας με χρήση zoom καθώς και η υποστήριξη 4K time-lapse. Τέλος, ημε τη βοήθεια της λειτουργίας Audio Zoom οι χρήστες μπορούν να ζουμάρουν παράλληλα σε οποιαδήποτε ηχητική πηγή και να ενδυναμώνουν τον ήχο.

    Specs που κάνουν τη διαφορά

    Στον τομέα της οθόνης, το HUAWEI P40 Pro ενσωματώνει πάνελ στις 6,58 ίντσες OLED με refresh rate έως 90Hz και ανάλυση 2640×1200 pixels, ενώ το HUAWEI P40  6,1 ιντσών με ανάλυση 2340×1080 pixels. Τα στενά περιθώρια χωρίς πλαίσιο εξασφαλίζουν άνετο κράτημα σε συνδυασμό με μία άψογη εμπειρία θέασης, ενώ, παράλληλα, στο πάνελ θα βρείτε ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για εύκολο και ασφαλές ξεκλείδωμα.

    Τα HUAWEI P40 Pro και P40 τροφοδοτούνται από τονεπεξεργαστή Κirin 990 5G και υποστηρίζουν φυσικά ταχύτητες 5G και Wi-Fi 6 Plus που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων στα 2,4Gbps. Ο επεξεργαστής υποστηρίζει την αρχιτεκτονική των 7nm+ EUV, που προσφέρει υψηλή αποδοτικότητα και ευελιξία, ενώ εξαιρετική είναι και η απόδοση της Mali-G76 MC16 GPU.

    Το HUAWEI P40 Pro διαθέτει μπαταρία 4200 mAh που του εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση και περισσότερο χρόνο λειτουργίας. Η φόρτιση πραγματοποιείται ταχύτατα, χάρη στην υποστήριξη 40W HUAWEI SuperCharge ενώ υποστηρίζεται και η γρήγορη ασύρματη φόρτιση (27W Wireless HUAWEI SuperCharge). Το HUAWEI P40, από την πλευρά του διαθέτει μπαταρία 3800mAh με υποστήριξη 22.5 W HUAWEI SuperCharge. Όσον αφορά την αδιαβροχοποίηση, το P40 Pro έρχεται με υποστήριξη του προτύπου IP68, ενώ το P40 υποστηρίζει το πρότυπο IP53.

    Τα HUAWEI P40 Pro και P40 είναι διαθέσιμα σε τρεις χρωματικές επιλογές: Ice White, Black και Silver Frost.

    Last but not least: Λειτουργικό EMUI 10.1 και HUAWEI App Gallery

    Το λειτουργικό σύστημα EMUI στην έκδοση 10.1 που διαθέτουν τα HUAWEI P40 Pro και P40 ενσωματώνει πλήθος νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων, με έμφαση τις εμπειρίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχετε στη διάθεσή σας εφαρμογές που αλλάζουν τη σχέση με το κινητό σας, όπως η HUAWEI MeeTime, που, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και μία σειρά αλγορίθμων βελτιστοποίησης, σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα μέσω βιντεοκλήσεων όπου και αν βρίσκονται, με ποιότητα Full HD. Επιπλέον, μπορείτε να εξασφαλίσετε την εύκολη μεταφορά μεταξύ συσκευών με τον πιο εύκολο τρόπο αξιοποιώντας τις δυνατότητες του HUAWEI Share το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα ακόμη και να μοιράζεστε την ίδια οθόνη με άλλες συσκευές. Διαθέσιμη στον τομέα της διασύνδεσης είναι όμως και η δυνατότητα Multi-screen Collaboration για επικοινωνία μεταξύ Windows υπολογιστών και συσκευών Android, τόσο εύκολη όσο το πάτημα ενός κουμπιού.

    H HUAWEI συνεργάζεται με προγραμματιστές από όλο τον κόσμο στο μαγικό κόσμο της HUAWEI App Gallery, της επίσημης πλατφόρμας εφαρμογών της, που περιλαμβάνει μία ολοένα και διευρυνόμενη γκάμα διεθνών και τοπικών apps. Για να εξασφαλιστεί μάλιστα η ασφάλεια κάθε εφαρμογής που περιλαμβάνεται, η HUAWEI έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα από άκρο σε άκρο, που περιλαμβάνει επαλήθευση ταυτότητας προγραμματιστή, ανίχνευση ασφαλείας 4 επιπέδων, διασφαλίσεις λήψης/εγκατάστασης και υπεράσπιση χρόνου εκτέλεσης.

    Μην ξεχνάτε, βέβαια, πως στη διάθεσή σας έχετε και τις εφαρμογές HUAWEI Video, HUAWEI Music και HUAWEI Reader, που θα απογειώσουν την ψυχαγωγία και την ενημέρωσή σας, καθώς εμπλουτίζονται συνεχώς με νέο περιεχόμενο.

    Και ακόμη, δύο πιο προσιτά μέλη για την οικογένεια P40

    Η οικογένεια P40, βέβαια, συμπληρώνεται και από δύο ακόμη πιο προσιτά μέλη. Το Huawei P40 Lite E με έξυπνη FullView Punch οθόνη 6,39″ προσφέρει πληθώρα νέων αναβαθμίσεων και ένα τριπλό σύστημα κάμερας, το οποίο περιλαμβάνει μία κύρια κάμερα 48MP έτσι ώστε να αιχμαλωτίζετε τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας.

    Τέλος, το Huawei P40 Lite, από την πλευρά του, συνδυάζει εκπληκτική σχεδίαση, πρωτοποριακή τετραπλή κάμερα, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και ισχυρό επεξεργαστή Kirin 810 chipset για ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles