23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Watch GT4 (41mm) Hands-On Review: “Η υψηλή τεχνολογία στα wearables είναι γένους… θηλυκού”!

     

    Αν και έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές ένα τεχνολογικό gadget ή αξεσουάρ να μην διακρίνεται για την αισθητική του, δίνοντας έμφαση περισσότερο στη λειτουργικότητά του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την περίπτωση του Watch GT4 (41mm) της Huawei που είναι έτοιμο να κατακλύσει την ελληνική αγορά και μια γεύση από αυτό μπορέσαμε να πάρουμε από αυτό στο πλαίσιο τού hands-on review του. Από τη στιγμή άλλωστε που η δυναμική και σύγχρονη γυναίκα αρέσκεται στην πολυτέλεια και στο στυλ, η premium πρόταση της Huawei είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσει όχι μόνο ένα εξελιγμένο smartwatch, αλλά συγχρόνως και ως ένα fashion item που κεντρίζει τη προσοχή. Σε αυτή την κατηγορία των premium high-tech wearables ανήκει και η version των 41mm του Watch GT4 και παρακάτω θα γνωρίσουμε όλους τους λόγους που η πρόταση της κινεζικής εταιρείας μοιάζει να αφήνει έτη φωτός πίσω τον ανταγωνισμό…

    Elegant Κομψοτέχνημα!

    To Huawei Watch GT4 θα μπορούσαμε εύκολα να το περιγράψουμε ως «έρωτα με τη πρώτη ματιά», καθώς οι σχεδιαστικές γραμμές επαναπροσδιορίζουν την έννοια του τεχνολογικού κομψοτεχνήματος. Πιάνοντας το στα χέρια μας, δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι αποτελεί μια πρόταση που σε σχεδιαστικό επίπεδο συνενώνει την μοντέρνα «γλώσσα» με την παράδοση και την premium αισθητική. Και μπορεί να είναι πανέμορφο εμφανισιακά, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα smartwatch που είναι η επιτομή του all-arounder! Μια πρόταση που μπορεί να φορεθεί πανεύκολα από το γραφείο και το γυμναστήριο μέχρι την έξοδο για καφέ και ένα επίσημο δείπνο. Εν αντιθέσει με το μεγάλο αδελφάκι του (46mm), η πιο feminine έκδοση του Watch GT4 διαθέτει ένα κυκλικό design, το οποίο θυμίζει μενταγιόν και μοιάζει με πολύτιμο πανάκριβο κόσμημα.

    Η δε ποιότητα κατασκευής του, δεν θα μπορούσε παρά να πιάνει τα υψηλά στάνταρ όλων των wearables που κατά καιρούς μας έχει παρουσιάσει η Huawei. Εντυπωσιακά ανθεκτικό απέναντι στις… κακουχίες (έρχεται άλλωστε με πιστοποίηση IP68), αλλά και εξαιρετικά λεπτεπίλεπτο, το νέο smartwatch της Huawei χαρακτηρίζεται από μια ισορροπημένη αισθητική που στηρίζει την ομορφιά της στην απλότητα. Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι εγγυάται ότι το νέο ρολόι της Huawei αντέχει ακόμη και μια… αιωνιότητα, ενώ το μπρασελέ του δένει απόλυτα με το υπόλοιπο σύνολο.

    Με την υψηλή ευχρηστία να βρίσκεται στο επίκεντρο της λειτουργίας του, το Watch GT4 προσφέρει τεράστια ευκολία χρήσης και όπως το μεγαλύτερο του αδελφάκι διακρίνεται για τη δυναμική που αποδίδει στο κομμάτι του customization, καθώς ένα πλήθος από διαφορετικές επιλογές σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και να φέρετε το ρολόι σας στα μέτρα σας και όπως ακριβώς το έχει ονειρευτεί. Τα διαθέσιμα watchfaces άλλωστε που θα τα βρείτε στο ειδικό store του Huaweui Watchface, ξεπερνούν τα 10.000 (official και από 3rd party developers), οπότε έχετε τόσες πολλές επιλογές στα χέρια σας, οι οποίες θα κάνουν το Watch GT4 να μην είναι ποτέ… βαρετό.

    Φυσικά, το έμπειρο team της Huawei δεν θα μπορούσε παρά να δώσει ξεχωριστή βαρύτητα στο κομμάτι της οθόνης. Για αυτό η έκδοση του Watch GT4 έρχεται με στρογγυλό AMOLED dιsplay μεγέθους 1.32 ιντσών, με ανάλυση στα 466 x 466 pixels και πυκνότητα στα pixel που αγγίζει τα 352ppi. Όπως και με την version των 46mm, έτσι και εδώ το elegant ρολόι της Huawei ανεβάζει αρκετά ψηλά τον πήχη σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα της οθόνης του, καθώς το visual αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρο και άκρως responsive, καθώς προβάλλει το περιεχόμενο του χωρίς το παραμικρό ίχνος από lag.

    More than a… smartwatch!

    Αδιαμφισβήτητα, σε επίπεδο εμφάνισης, το Watch GT4 (41mm), μοιάζει αξεπέραστο, όμως ένα smartwatch δεν φτάνει μόνο να “φαίνεται” έξυπνο αλλά και να… είναι! Όπως και με την έκδοση των 46mm, έτσι και εδώ το health monitor feature προσφέρει αυτή τη στιγμή την πιο λεπτομερή καταγραφή των κρίσιμων δεικτών της υγείας μας. Το upgraded Health Monitor, προσφέρει ένα πλέγμα διαφορετικών λειτουργιών (με κοινή αφετηρία το ρολόι βέβαια), περιλαμβάνοντας μετρήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της καρδιάς μας, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, τον ύπνο και τη διαχείριση του stress. Μέσα από το εξαιρετικά εύχρηστο User Interface, ο χρήστης του μπορεί να ενημερώνεται στο full για την κατάσταση της υγείας του, θέτοντας διαρκώς νέους στόχους που καλείται να ξεπεράσει.

    Και επειδή η εικόνα της υγείας μας διαμορφώνεται έντονα από τις διατροφικές μας συνήθειες, η Huawei έριξε το βάρος στην προσθήκη ενός εξελιγμένου A.I.-based calorie counter, ενός υπερπολύτιμου εργαλείου που ουσιαστικά εμβαθύνει σε εντυπωσιακό βαθμό στο τι τρώμε, εξετάζοντας φυσικά εκατοντάδες διαφορετικές παραμέτρους. Στόχος του εν λόγω feature είναι να σας κρατήσει σε φόρμα, θέτοντας μια σειρά από goals και ενημερώνοντας τον χρήστη (στέλνοντας) alerts, σε περίπτωση που ξεφύγουν τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τη διατροφή σας. Χωρίς αμφιβολία, η εν λόγω λειτουργία είναι ιδανική για χρήστες που διαθέτουν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που επηρεάζει τη διατροφή τους, αλλά και θέματα υγείας. Βέβαια, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια του TruSeen 5.5, του A.I. based αλγορίθμου που αξιοποιώντας τεχνικές machine learning παίρνει άριστα στο να προσφέρει τις πιο ακριβείς και αναλυτικές μετρήσεις που υπάρχουν στην συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία.

    Οι παραπάνω βελτιώσεις της σειράς GT, δεν είναι οι μοναδικές, καθώς οι developers της Huawei δείχνουν ότι επένδυσαν σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκπλήξεις! Για παράδειγμα, το αναβαθμισμένο sleep monitor το οποίο βελτιώνει κατακόρυφα τις επιδόσεις στην  παρακολούθηση της λειτουργίας του ύπνου. Η εξασφάλιση ενός υγιεινού ύπνου, αναμφίβολα είναι «σοβαρή υπόθεση» από τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα κόλπα, τα οποία θα μας βοηθήσουν στο να εξασφαλίσουμε έναν υγιεινό και άνετο ύπνο. Μόνο και μόνο εάν αναλογιστούμε το τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από υπνική άπνοια, το Watch GT4 μπορεί να μετατραπεί σε έναν πραγματικά πολύτιμο σύντροφο. Παράλληλα, το Watch GT4 έρχεται με ένα αναβαθμισμένο «καταγραφέα» του έμμηνου κύκλου κάθε γυναίκας. Το εμπλουτισμένο αυτό feature, δεν ακολουθεί την πεπατημένη, βασιζόμενο σε κάποιο calendar, αλλά στην ενδελεχή ανάλυση και στον συνδυασμό διαφορετικών παραμέτρων που ουσιαστικά σχετίζονται με την υγεία, τον τρόπο ζωής και με την ψυχολογία της εκάστοτε γυναίκας.

    A fashion forward future!

    Πριν ολοκληρώσουμε το review μας, δεν θα μπορούσαμε να μην  αναφερθούμε στον νευραλγικό τομέα της αυτονομίας, όπου εδώ σε σχέση με την έκδοση των 46mm, η αυτονομία του Watch GT4 (41mm) παίζει περίπου στις 7 μέρες (με μια σχετικά μέτρια χρήση) έναντι των 14 ημερών της έκδοσης των 46mm, με τα Watch GT4 να χρειάζονται περίπου 100 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση. Υποστηρίζοντας Bluetooth 5.2, εξαιρετική ακρίβεια θέσης από το δίκτυο δορυφόρων GNSS (για να μην… χάνεστε ποτέ) και πλήρη συμβατότητα για iOS και Android smartphones, το Watch GT4 κάνει αυτό που κάνουν καλύτερα τα smartwatches της Huawei, καθώς μας ταξιδεύει σε ένα Fashion Forward Future, γράφοντας από την αρχή τους κανόνες του παιχνιδιού για την κατηγορία του και τοποθετώντας σε νέα διάσταση τον όρο “Fashionable” smartwatch!

    Η τιμή του Watch GT4 στην Ελλάδα θα ξεκινάει από τα 249 έως τα 399 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο).

    Hands-On Video: Δημήτρης Σκιάννης

    User Experience & Κείμενο: Πέτρος Κυπραίος

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles