17.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    HUAWEI WATCH GT4: Όταν η τεχνολογική υπεροχή στα smartwatches συναντά την υψηλή αισθητική

    Smartwatch… Ένα μικρό κι όμως θαυματουργό αξεσουάρ που κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητά μας, καθιστώντας αποτελεσματικότερη τόσο την προπόνηση όσο και την παρακολούθηση της υγείας. Στην κορυφή αυτής της «πυραμίδας» συναντάμε εδώ και χρόνια τη Huawei, μια εταιρεία που έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν σήμερα στην κατοχή τους τα gadgets που τους αξίζουν. Τελευταίο και επαναστατικό λανσάρισμα, το HUAWEI WATCH GT4.

    Όλοι συμφωνούμε ότι τα smartwatches αποτελούν εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε αρκετές πληροφορίες για τη φυσική μας κατάσταση και όχι μόνο. Εδώ και χρόνια όμως η κατηγορία χαρακτηρίζεται από ένα σοβαρό μειονέκτημα. Η προηγμένη τεχνολογία, η παρακολούθηση της υγείας και η επίτευξη των αθλητικών στόχων φαίνεται πως αδυνατούν να συνδυαστούν με το… στυλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο χρήστης πρέπει κάτι να «θυσιάσει»· ή θα επιλέξει ένα «χοντροκομμένο» αλλά τεχνολογικά προηγμένο smartwatch ή θα καταλήξει σε ένα κομψό συμβατικό ρολόι μοντέρνας αισθητικής με περιορισμένες όμως δυνατότητες. Σε αυτό το σημείο η Huawei ήρθε να κάνει την ανατροπή, αφού κατάφερε με τη σειρά GT να κλείσει την «ψαλίδα» που υπήρχε ανάμεσα στην καινοτομία και την αισθητική. Ειδικά με το ολοκαίνουριο HUAWEI WATCH GT 4, η εταιρεία έκανε ένα τολμηρό “Fashion Forward” βήμα, αποδεικνύοντας ότι οι εκπτώσεις στο design πλέον είναι περιττές!

    Η σχεδιαστική καινοτομία σε όλο της το μεγαλείο

    Το HUAWEI WATCH GT 4 είναι ένα μοναδικό smartwatch, που μπορεί να προσαρμοστεί στο στυλ κάθε άνδρα και κάθε γυναίκας με τα νέα οκταγωνικά σχέδια και με ένα ακόμα κομψό design που μοιάζει με αιωρούμενο κόσμημα. Από το κλασικό 46mm ατσάλινο μπρασελέ, το μαύρο ανθεκτικό rubber λουράκι, το νέο πράσινο λουράκι από ανακυκλωμένα υλικά, μέχρι το εξελιγμένο Two-tone Piano Key 41mm μπρασελέ, τις εμπνευσμένες από κοσμήματα μπρασελέ Milanese και το λευκό δερμάτινο λουράκι, οι καταναλωτές σίγουρα θα πειραματιστούν, βρίσκοντας αυτό που ταιριάζει στη δική τους προσωπικότητα. Ο σχεδιασμός του GT 4 δεν είναι όμως το μόνο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει, αφού διαθέτει εντυπωσιακές λειτουργίες που θα μεταμορφώσουν την εμπειρία της άσκησης και της διατροφής, την παρακολούθηση της υγείας, τον ύπνο. Ταυτόχρονα, η μπαταρία του μπορεί να αντέξει ως 14 ημέρες χωρίς φόρτιση και συνδέεται άψογα με συσκευές iOS και Android!

    Πάνω από όλα η… καρδιά!

    Αυτός που αναζητά ένα εργαλείο που θα του προσφέρει ολοκληρωμένη εικόνα 24/7, στο GT 4 θα βρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Ο αναβαθμισμένος αλγόριθμος TruSeen 5.5+, ο οποίος δρέπει τους καρπούς της A.I., προσφέρει εντυπωσιακά λεπτομερείς μετρήσεις σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργία της καρδιάς. Εφαρμόζοντας τεχνικές deep και machine learning, το ρολόι είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει στην καρδιά του χρήστη ανά πάσα στιγμή, ενώ ο έξυπνος συνδυασμός διαφορετικών online δεδομένων δίνει τη δυνατότητα να μετρήσει την καρδιακή λειτουργία με ακρίβεια… χιλιοστού, ακόμη και κατά τη διάρκεια δυναμικών δραστηριοτήτων όπως το τρέξιμο.

    Sleep monitor στο επόμενο level

    Παράλληλα, το HUAWEI TruSleep™ 3.0 έρχεται να προσφέρει βελτιώσεις που επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια στην παρακολούθηση ύπνου, καταγράφοντας λεπτομερώς την ποιότητά του. Εκτός από την υπάρχουσα δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης της διάρκειας του ύπνου του χρήστη, παρουσιάζει την ολοκληρωμένη δομή (light sleep, deep sleep, REM και awake), αναλύοντας τις φυσιολογικές παραμέτρους με βάση την κίνηση του σώματος, τον καρδιακό ρυθμό και τον HRV. Επιπλέον, η σειρά HUAWEI GT 4 προσθέτει τώρα μια νέα λειτουργία Sleep Breathing, για να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν τα συμπτώματα της άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πρόκειται για μια προσθήκη που κάνει τη… διαφορά, καθώς, παρακολουθώντας τα μοτίβα της αναπνοής τις ώρες που κοιμάται, ο χρήστης μπορεί να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσει την κατάστασή του ή να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, αν το απαιτούν οι περιστάσεις.

     

    Το απαραίτητο κίνητρο στην επίτευξη στόχων

    Όσον αφορά την επίτευξη των αθλητικών και διατροφικών στόχων, οι λειτουργίες του GT4 είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές: διαθέτει έναν εξελιγμένο μετρητή θερμίδων, που αναλύει τις διατροφικές συνήθειες και την ημερήσια κατανάλωση, ενώ «μεταμορφώνει» την εμπειρία γυμναστικής, εισάγοντας βελτιωμένους κύκλους δραστηριότητας. Η ολοκαίνουργια εφαρμογή Stay Fit και η αναβαθμισμένη παρακολούθηση GNSS βελτιώνονται με τη νέα TruSeen™ 5.5+ τεχνολογία, η λειτουργία Activity Rings εμφανίζει καθημερινά τα στατιστικά στοιχεία φυσικής κατάστασης με μια ματιά, τη στιγμή που οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 100 αθλητικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων και πιο μοντέρνων αθλημάτων όπως το Padel. Αξίζει να σημειωθεί ότι τ ο γυναικείο κοινό θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την αναβαθμισμένη λειτουργία παρακολούθησης του έμμηνου κύκλου.

    · Το HUAWEI WATCH GT4 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei.

    · Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles