25.2 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Η ΑΙ φαντάζεται πώς θα έμοιαζαν ιστορικές προσωπικότητες αν τραβούσαν selfie! (Φωτογραφίες)

    Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν να κάθεσαι στο Μυστικό Δείπνο ή να στέκεσαι στην αυλή της Κλεοπάτρας, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μας έχει δώσει μια ματιά σε αυτά τα επικά γεγονότα – και από την οπτική γωνία του πρώτου προσώπου.

    Ένας ανεξάρτητος συντάκτης ταινιών μοιράστηκε πρόσφατα μια συλλογή ρεαλιστικών εικόνων που δείχνουν ιστορικές προσωπικότητες να τραβούν selfies, αποτέλεσμα μηνών που αφιερώθηκαν στην επεξεργασία μιας φόρμουλας προτροπών, γλώσσας και φωτογραφικών στοιχείων.

    Ο Ντάνκαν Τόμσεν, 53 ετών, χρησιμοποίησε το λογισμικό Midjourney, το οποίο δημιουργεί εικόνες από περιγραφές φυσικής γλώσσας. Οι εικόνες δείχνουν επίσης χαμογελαστούς στρατιώτες στη μάχη του Βατερλώ και στη μάχη του Αγκινκούρ, μαζί με έναν Ναπολέοντα που χαμογελά.

    «Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά και όλοι όσοι έχω μοιραστεί τη δουλειά μου δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο αληθινές φαίνονται οι φωτογραφίες», είπε ο Τόμσεν.

    «Έχω κάνει Κλεοπάτρα, Βασίλισσα Ελισάβετ Α’, Ερρίκο Η’, Ιησού και πολλά άλλα».

    Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τα βήματα στη βιομηχανία της εικόνας, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ρεαλιστικό περιεχόμενο απλώς λέγοντας στο σύστημα αυτό που θέλει. Το Midjourney αναδύει τόσο ρεαλιστικές εικόνες που οι άνθρωποι ξεγελιούνται. Μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου να φοράει ένα τεράστιο λευκό μπουφάν με ένα σταυρό που κρέμεται από αυτό έχει προκαλέσει φρενίτιδα τους χρήστες των social media. Ωστόσο, καλλιτέχνες όπως ο Thomsen χρησιμοποιούν την τεχνολογία για ψυχαγωγία.

    Το Midjourney ανταποκρίνεται σε προτροπές και εντολές που ο χρήστης ορίζει και δημιουργεί εικόνες με αναφορά σε δισεκατομμύρια εικόνες στο διαδίκτυο.Ο Τόμσεν είπε ότι πέρασε μήνες επεξεργαζόμενος μια φόρμουλα προτροπών, γλώσσας και φωτογραφικών στοιχείων για να δώσει στις φωτογραφίες αυτό το εφέ «selfie». Είπε: «Μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία προγραμματισμού επειδή η τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί από τους χρήστες να της πουν τι ακριβώς πρέπει να κάνει και απαιτεί «απόλυτη περιγραφή».

    Ο Τόμσεν πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η τεχνική του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία. Πρόσθεσε: «Μπορείτε να ζητήσετε από την τεχνητή νοημοσύνη να είναι ιστορικά ακριβής και μετά μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε, οπουδήποτε, παντού – αυτή είναι η ομορφιά του. Έχω μια ματιά στην εικόνα μέσω της καθημερινής μου δουλειάς και είχα την τύχη να δουλέψω με μερικούς πραγματικά υπέροχους ανθρώπους. Μου επέτρεψε να διασταυρώσω όλα όσα έχω δουλέψει και να εξερευνήσω τη φαντασία μου χωρίς όρια, και αυτό είναι το αποτέλεσμα!»

    Ενώ οι εικόνες είναι εκπληκτικές, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει σημάδια που τις έκανε η AI. Στη selfie του Μυστικού Δείπνου, τα μάτια του Ιησού και ορισμένων αποστόλων είναι παραμορφωμένα, μαζί με έναν άνδρα μπροστά που έχει μόλις τέσσερα δάχτυλα.

    Οι λεπτομέρειες στα μαλλιά καθώς πιάνουν τον ήλιο και τις σκιές στο τραπέζι δείχνουν πόσο ισχυρή είναι η τεχνολογία.

    Παρόμοια λάθη εντοπίζονται στη selfie της Κλεοπάτρας, όπου οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλά ή πολύ λίγα δάχτυλα, κάτι που φαίνεται να είναι η πτώση μεταξύ των εικόνων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

    Ένας χρήστης του Twitter δημιούργησε μια συλλογή εικόνων χρησιμοποιώντας το Midjourney, αποτυπώνοντας «ένα πάρτι που δεν συνέβη ποτέ με φίλους που δεν υπάρχουν».

    Οι εικόνες φαίνεται να είναι ειλικρινείς λήψεις φίλων σε ένα πάρτι, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί να σας δημιουργήσει εφιάλτες.

    Δύο από τις φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες βγάζουν φωτογραφίες κοιτώντας στον καθρέφτη – μια από αυτές κρατά ψηλά κάτι που φαίνεται να είναι μια φωτογραφική μηχανή.

    Και τα άλλα δύο στιγμιότυπα δείχνουν ειλικρινείς λήψεις τριών φίλων που χαμογελούν και ανυπομονούν.

    Ένας άντρας που χαμογελά δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ Α έχει περισσότερα δόντια από το συνηθισμένο, μαζί με μερικούς από τους στρατιώτες στις άλλες selfies.

    «Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία ως ένας νέος τρόπος διδασκαλίας και εμπλοκής των παιδιών με την παγκόσμια ιστορία – είναι σαν να ταξιδεύεις στο χρόνο χωρίς την μηχανή», είπε.

     

    Μάρθα Κατσαρού
    Μάρθα Κατσαρού
    Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι' αυτό έκανα το άλμα και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Είτε πρόκειται για μόδα, ομορφιά, κουσκούς, tips ή διακόσμηση, αυτά είναι τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ξεκινάω το ταξίδι μου με τις δικές μου ιδέες, ανησυχίες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles