20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Οι λόγοι που ο Steve Jobs ήταν αντίθετος στην παρουσία του Flash της Adobe στα iPhone

    Μπορεί να φαντάζει σήμερα ως ένα μακρινό παρελθόν, αλλά δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ξεκίνησε μια αρκετά έντονη δημόσια διαμάχη ανάμεσα στην Apple και στην Adobe, υποκινούμενη από την άρνηση της πρώτης να συμπεριλάβει το Flash στο iPhone. Η αντίδραση της Adobe ήταν άμεση κατηγορώντας την Apple για μονοπωλιακή συμπεριφορά, όμως η τελευταία θεωρούσε το flash σαν έναν … εφιάλτη όσον αφορά την ασφάλεια, ενώ δεν έλειπαν και τα προβλήματα επιδόσεων.

    Η διαμάχη αυτή κορυφώθηκε το 2010, όταν ο Steve Jobs, σε ένα μακροσκελές άρθρο του έκτασης 1.700 λέξεων που τιτλοφορείται «Σκέψεις πάνω στο Flash» (Thoughts on Flash), εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους τα προϊόντα της Apple και συγκεκριμένα τα iPhone, iPod Touch και iPad δεν υποστήριζαν αυτό που τότε θεωρούνταν ως ένα πολύ ενδιαφέρον λογισμικό και με πολλές δυνατότητες. Τα προβλήματα, που, όπως λένε οι κακές γλώσσες, παρουσιάστηκαν στο Android λόγω του Flash κάνουν αυτομάτως την επιλογή αυτή του Jobs να φαίνεται ως απολύτως δικαιολογημένη αρκετά χρόνια μετά.

    flash

    Μια σειρά από tweets ενός πρώην στελέχους της Apple, του Bob Burrough, αποκαλύπτουν πως όντως κάποια στιγμή η Apple δοκίμαζε το Flash στο iPhone το 2008. Ο Burrough προβαίνει και σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα διαπίστωση, ότι δηλαδή η άρνηση του Steve να χρησιμοποιήσει το Flash στο iPhone δεν οφειλόταν τόσο στις ανησυχίες αναφορικά με την ασφάλεια, όσο στο γεγονός ότι η Apple δεν μπορούσε να εμπιστευθεί την Adobe για την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων ασφαλείας.

    Παράλληλα, ο Burrough αναφέρει πως ο Jobs ήταν αρκετά ενοχλημένος με το γεγονός πως ο CEO της Adobe δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις του. Ως αποτέλεσμα, ο Jobs ήταν πεπεισμένος πως σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσε να βασιστεί στην Adobe για την επίλυση ακόμη και απλών bugs. Ο ίδιος συνεχίζει: «Ένα από τα πράγματα που με ενοχλούσαν όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι οι άνθρωποι κάποιες φορές ασκούσαν κριτική για την απόφαση αυτή του Steve Jobs. Ωστόσο, μια δεκαετία μετά, η απόφαση αποδεικνύεται πως ήταν η σωστή. Το Flash θεωρείται νεκρό και η Adobe παραμένει ένας αναξιόπιστος συνεργάτης».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles