18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft σχεδιάζει επιλογή παράκαμψης της νέας Start Screen στα Windows 8.1

    Φαίνεται πως η Microsoft σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η νέα Start Screen των Windows 8 – προσφέροντας νέες επιλογές με την κυκλοφορία των Windows 8.1.

    Windows-8-start-screen

    Όπως γράφει το “The Verge”, η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές, αυτή τη στιγμή, σε εκδόσεις των Windows 8.1 (γνωστά και ως Windows Blue) που περιλαμβάνουν επιλογή εκκίνησης που θα οδηγεί κατευθείαν στην “παραδοσιακή” επιφάνεια εργασίας που έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια από το λειτουργικό της Microsoft.

    Οι πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι η επιλογή θα είναι απενεργοποιημένη ως προεπιλογή, οι χρήστες όμως θα μπορούν εύκολα να την ενεργοποιούν σε περίπτωση που επιθυμούν να αποφύγουν το νέο Start Screen των Windows.

    Η απόφαση αυτή της Microsoft φαίνεται ότι σχετίζεται με αρκετές επικρίσεις που έχει δεχθεί για τη διαφορετική προσέγγιση που έχει ακολουθήσει στα Windows 8 συνολικά, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα τους χρήστες “κλασικών” συστημάτων desktop PCs με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

    Παρόλο που αρκετοί κατασκευαστές αξεσουάρ έχουν ήδη διαθέσει προϊόντα και λύσεις που διευκολύνουν την πλοήγηση στο νέο λειτουργικό, φαίνεται ότι η Microsoft δέχεται επιπρόσθετες πιέσεις από επιχειρήσεις και χρήστες desktop, ώστε να μπορούν να παρακάμψουν τη νέα Start Screen και να έχουν στη διάθεσή τους το παραδοσιακό Start Menu και το Start Menu UI.

    Προς το παρόν, μπορεί αυτό γίνεται μέσω εφαρμογών και εργαλείων “τρίτων”, απ’ ό,τι φαίνεται όμως ίσως σύντομα η Micorosoft το κάνει και με πιο… επίσημο τρόπο.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles