18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

  Η νέα MAIC από την MLS παρουσιάστηκε επίσημα στην ελληνική αγορά

  Η MLS ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία της νέας MAIC (MLS Artificial Intelligence Center), η οποία αποτελεί την πρώτη -αυτού του τύπου- Ευρωπαϊκή  Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής. Η νέα πλατφόρμα της MLS αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 29ετη ιστορία της.

  Σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους τους Τύπου και συνεργάτες, που πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά, η MLS ουσιαστικά μας “σύστησε” για πρώτη φορά επίσημα τη MAIC, έχοντας διαμορφώσει το χώρο ειδικά σαν ένα demo area των δυνατοτήτων της συσκευής. Είχαμε την ευκαιρία να “παίξουμε” με τον έξυπνο φωτισμό του χώρου μέσω φωνητικών εντολών στη MAIC, ώστε να αλλάξουμε χρώμα στις έξυπνες λάμπες που υπήρχαν εγκατεστημένες, ή να τις απενεργοποιήσουμε/ενεργοποιήσουμε με μια μας λέξη.

  Ο Ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της MLS, κ.Ιωάννης Καματάκης, ήταν αυτός που μας παρουσίασε τη MAIC, δίνοντας έμφαση στο πόσο σημαντικό project αποτελεί για την εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα, ένα “προσωπικό στοίχημα”. Η παρουσίαση έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της MLS, από την ίδρυσή της το 1989 έως σήμερα, με φωτογραφίες και βίντεο που μας ταξίδεψαν αρκετά χρόνια πίσω, όπως το highlight της βράβευσης με το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας, το 1998. Έκτοτε, η MLS κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών, χάρη στο προηγμένο της software, τη δεκαετία των 2000s με τους πλοηγούς GPS και στη δεκαετία που διανύουμε με τα tablets και τα smartphones.

  Η MAIC, σαν concept, μετρά σχεδόν μια δεκαετία ζωής, οπότε δεν είναι κάτι το καινούριο. Έχει αναπτυχθεί επί σειρά ετών για να φθάσει στο σημερινό της επίπεδο, έχει “αποκτήσει” μεγάλη εμπειρία καθώς βρίσκεται στα κινητά και τα tablets της MLS εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε τώρα κάνει το επόμενο, μεγάλο της βήμα: Αποκτά αυτόνομη υπόσταση, σαν stand-alone συσκευή, μια “έξυπνη βοηθός” σε μορφή ενός smart display, μιας συσκευής που είναι ήδη αρκετά δημοφιλής στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Με κύριο όπλο της, φυσικά, την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, κάτι το οποίο δεν προσφέρουν ακόμα Google και Amazon, οι μεγάλοι “παίκτες” αυτού του χώρου, η MAIC φιλοδοξεί να βρεθεί στο κέντρο κάθε ελληνικού σπιτιού και να βοηθήσει τους Έλληνες να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη σε πολλαπλά επίπεδα.

  MAIC

  Η πλατφόρμα, μετά από μια περίοδο prelaunch, λανσάρεται επίσημα στα Ελληνικά, στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά ταυτόχρονα, ενώ θα λανσαριστεί εντός του έτους σε 7 ακόμα  Ευρωπαϊκές γλώσσες και αγορές.  Κατά την περίοδο του prelaunch, η οποία είχε διάρκεια τεσσάρων μηνών, 3.000 χρήστες, τόσο MLS testers όσο και early adopters(οι οποίοι αγόρασαν τη συσκευή στην Ελλάδα και την Κύπρο) βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα της MAIC.

  maic music

  Συγκεκριμένα, η MAIC (www.maic.gr) παίζει μουσική (Ελληνική ή ξένη, όλων των ειδών, ανάλογα με τη διάθεσή του χρήστη), βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο, κινούμενα σχέδια, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο, δείχνει τις ειδήσεις, κρατάει υπενθυμίσεις, αναζητά σημεία ενδιαφέροντος, βρίσκει ένα καλό εστιατόριο. Μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σου δώσει συμβουλές για την κουζίνα, να σου δείξει όποια συνταγή μαγειρικής επιθυμείς,  να σου πει ένα ανέκδοτο, ένα παραμύθι, ακόμη και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς.

  maic smart home

  Επιπλέον, με τη λειτουργία Smarthome μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, να τις ανάψει και να τις σβήσει, να ρυθμίσει τη φωτεινότητα και το χρώμα τους, να διαχειριστεί τις έξυπνες πρίζες του σπιτιού και κατ’επέκταση τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε έξυπνη πρίζα, όπως για παράδειγμα, να ανάψει την καφετιέρα, να κλείσει τα παντζούρια, να διαχειριστεί μια έξυπνη τηλεόραση, να κάνει ρυθμίσεις και να πάρει πληροφορίες από έξυπνους θερμοστάτες.

  Η νέα MAIC είναι μια δυναμική πλατφόρμα όπου μέσω αυτόματων αναβαθμίσεων εμπλουτίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix, ενώ υποστηρίζεται και το Spotify. Τέλος προστίθεται η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον που μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

  Η MAIC, με τον καιρό, γνωρίζει καλύτερα το χρήστη, μαθαίνει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτές προσφέροντας προσωποποιημένες λύσεις και επιλογές. Απευθύνεται σε κοινά όλων των ηλικιακών ομάδων, από μικρά παιδιά μέχρι και μεγάλες ηλικίες, καθώς η χρήση της είναι πολύ απλή πρωτίστως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου από τεχνολογία. Η εμπειρία της επικοινωνίας με τη νέα ΜΑΙC είναι πολύ κοντά στην καθημερινή επικοινωνία με έναν κανονικό συνομιλητή, αφού μπορεί και συμμετέχει σε εμπλουτισμένο διάλογο και από απόσταση. Η νέα MAIC «έχει συναισθήματα», χιούμορ, χαμογελάει, χαίρεται, θυμώνει, ντρέπεται, κλείνει το μάτι, σε μία προσομοίωση «ανθρώπινων αντιδράσεων».

  maic recipes

  Η MAIC χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως φωνητικές τεχνολογίες με αναγνώριση υπαγόρευσης σε πραγματικό χρόνο (ASR), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), μηχανική μάθηση, υπολογιστική γλωσσολογία, αυτόματη  μετατροπή φωνής σε κείμενο (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες.  Σε συνδυασμό με την υποστήριξη διαφορετικών Ευρωπαϊκών γλωσσών (λατινογενών και μη) και προσωπικοτήτων (γυναίκα, άνδρας, ειδική προσωπικότητα για παιδιά), αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή, πρωτότυπη, και ταυτόχρονα καινοτόμο, έξυπνη όσο και φιλική στο χρήστη ψηφιακή βοηθό. Στην Αμερική σήμερα, 100 εκατομμύρια Αμερικανοί διαθέτουν στα σπίτια τους τέτοιες έξυπνες συσκευές οι οποίες έχουν, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, αλλάξει τη ζωή τους καταλυτικά, από το λανσάρισμα της Alexa της Amazon, το 2015.

  Η νέα πλατφόρμα έρχεται ενσωματωμένη σε μια καινούρια κατηγορία επιτραπέζιας οικιακής συσκευής με οθόνη (Smart Display) και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας. Η MAIC λειτουργεί πανεύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi και διατίθεται στα καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας.

  maic weather

  Η νέα MAIC αποτελεί το πιο τολμηρό αλλά και το πιο ουσιαστικό βήμα της εταιρείας στην υλοποίηση της διαχρονικής της δέσμευσης να προσπαθεί να κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη (Making Life Simple).

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles