23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Sprint «spammαρε» με SMS και τώρα πληρώνει. Πολλά.

    Πόσο ενοχλητικοί γίνονται όλοι αυτοί οι υποψήφιοι βλαχοδήμαρχοι και πολιτικοί της δεκάρας όταν spammάρουν ατελείωτα το κινητό σου που, άγνωστο πώς, βρήκαν, με μηνύματα που σε καλούν να τους προτιμήσεις στις επικείμενες εκλογές; Πόσο εκνευριστικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνεις από υπηρεσίες, εταιρείες, καταστήματα και φίρμες που ποτέ δεν έχεις δώσει τα στοιχεία σου για προσφορές που, και καλά, σε ενδιαφέρουν; Η απάντηση και στα δύο είναι άπειρο εις το άπειρο (κι ας μην ισχύει μαθηματικά κάτι τέτοιο). Τα κάνουν, βλέπεις αυτά, διότι βρίσκουν και τα κάνουν. Ενώ αν ήταν στις ΗΠΑ, εκεί όπου η Sprint αναγκάστηκε να ξηλωθεί μετά από καταγγελίες για πρακτικές τέτοιου είδους, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά…

    spint-fine

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή. Ο αμερικάνικος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, Sprint, συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων ως πρόστιμο, έπειτα από έρευνα του FCC (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για τις ΗΠΑ). Το τελευταίο προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχοντας δεχθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, η Sprint συνέχισε να βομβαρδίζει τους συνδρομητές της με μηνύματα και κλήσεις προωθητικού χαρακτήρα, ακόμα και σε περιπτώσεις που εκείνοι είχαν ζητήσει να μην τις λαμβάνουν.

    Επιπρόσθετα του προστίμου, η Sprint καλείται να καταθέσει στο FCC ένα «άψογο» σχέδιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των συνδρομητών της και να διασφαλιστεί εμπράκτως πως δεν θα ξαναϋπάρξει παρόμοιο θέμα. Το FCC θα κρίνει την συμπεριφορά της Sprint μετά από 90 ημέρες ενώ θα την παρακολουθεί στενά για τα επόμενα δύο χρόνια. Η Sprint εξ’ άλλου είναι υπότροπος καθώς το 2011 είχε κατηγορηθεί και πάλι για τον ίδιο λόγο. Τότε βέβαια την είχε σκαπουλάρει πληρώνοντας το ευτελές ποσό των 400.000 δολαρίων, ρίχνοντας το φταίξιμο σε πρόβλημα στους servers της.

    Για φαντάσου να γινόταν κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα. Με τόσα πρόστιμα που θα έπεφταν… θα ξεχρεώναμε σαν χώρα!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles