17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Archos 133 Oxygen tablet, μία ακόμη δυναμική παρουσία από την γαλλική εταιρεία! (IFA 2016)

    H γαλλική Archos έχει κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της στην φετινή IFA, παρουσιάζοντας μία ευρεία γκάμα συσκευών που απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες χρηστών. Μάλιστα, με την προσθήκη του Archos 133 Oxygen tablet, η οικογένεια των tablets της Archos μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

    Archos Oxygen Tablet 2

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε και από την ονομασία του, το 133 Oxygen διαθέτει full HD display (ανάλυση στα 1080p) τεχνολογίας IPS και «φοράει» το λειτουργικό Android 6.0 Marshmallow. Το αξιοπερίεργο με την συγκεκριμένη πρόταση της Archos είναι ότι αντί για τα κλασικά chipsets (MediaTek ή Qualcomm) που συνήθως βρίσκουμε στις mobile συσκευές, η Archos προτίμησε ένα Rockchip RK3368 SoC με οκταπύρηνη CPU, η οποία είναι χρονισμένη στα 1.5GHz. Το εν λόγω chipset συμπληρώνεται από μία PowerVR SGX110 GPU και από 2GB μνήμης RAM, τα οποία είναι ότι πρέπει για τις περισσότερες εφαρμογές του Play Store. Επίσης, το 133 Oxygen έρχεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου με τη χρήση microSD card), ενώ μπορεί να είναι λιγάκι βαρύ (ζυγίζει 1170 γραμμάρια), ωστόσο κάτι τέτοιο δικαιολογείται απόλυτα λόγω του μεγάλου μεγέθους της οθόνης του.

    Archos-Oxygen

    Παράλληλα, το 133 Oxygen έρχεται με μπαταρία που η χωρητικότητα της φτάνει τα 10.000mAh (!), με τους υπευθύνους της Archos να ισχυρίζονται ότι προσφέρει παραπάνω από 5 ώρες video playback και 168 ώρες stanby time. Τέλος, το Archos 133 Oxygen διαθέτει κύρια κάμερα στα 5MP, όπως επίσης και selfie cam στα 2MP και έρχεται με 2 microUSB ports και μία micro HDMI port. H πρόταση της Archos θα στοιχίζει λίγο παραπάνω από τα 200 ευρώ και θα κάνει την εμφάνιση της στην αγορά τον προσεχή Νοέμβριο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles