18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    IFA 2023: Η Miele κερδίζει τις εντυπώσεις με μια νέα κατηγορία και την χρήση ΑΙ στην κουζίνα

    Με σύνθημα: “Miele Open House – για υψηλής ποιότητας, άνετη και βιώσιμη διαβίωση”, η Miele παρευρέθηκε στην μεγαλύτερη διοργάνωση για την τεχνολογία με ένα πρωτοποριακό Open House, στο οποίο παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της. Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχώρισαν ήταν η Miele Aerium, μια πρακτική συσκευή για τον φρεσκάρισμα ενδυμάτων και άλλων αξεσουάρ αλλά και μια νέα ασύρματη ηλεκτρική σκούπα stick που υπόσχεται εξαιρετική ευκολία χρήσης, καθώς και έξυπνες λεπτομέρειες για μεγαλύτερη βιωσιμότητα στο σπίτι. Περισσότερες λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν από τους συνιδιοκτήτες και εκτελεστικούς διευθυντές Dr. Markus Miele και Dr. Reinhard Zinkann καθώς και από τον Dr. Axel Kniehl, εκτελεστικό διευθυντή Marketing & Sales, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 30/8, στον χώρο της Miele στην IFA.

    Καθώς η σύγχρονη καθημερινότητα των ανθρώπων είναι αρκετά απαιτητική με ένα γεμάτο πρόγραμμα υποχρεώσεων και εργασιών, η άνεση και πρακτικότητα βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εποχής η Miele, ο κορυφαίος προμηθευτής οικιακών συσκευών υψηλής ποιότητας παγκοσμίως, διαθέτει πλέον το Miele Aerium – για να φρεσκάρει, να λειαίνει και να στεγνώνει όλους τους τύπους υφασμάτων με αέρα, ατμό και εκλεκτά αρώματα, αλλά χωρίς απορρυπαντικό και χωρίς τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού. Όπως ανέφερε στην παρουσίαση του ο Dr. Markus Miele: “Σε ορισμένες χώρες της Ασίας, οι συσκευές “laundry care cabinets” έχουν ήδη σημειώσει μεγάλες πωλήσεις- στην Ευρώπη, όμως, είναι ακόμη σχεδόν άγνωστες”.

    Χάρη στον κομψό σχεδιασμό σε μαύρο οψιδιανό ή λαμπερό λευκό χρώμα, αυτή η συσκευή ταιριάζει αρμονικά σε κάθε εσωτερικό χώρο και διακόσμηση. Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, διατίθενται τρία προγράμματα, τα οποία, εάν απαιτείται, μπορούν να συνδυαστούν με την επιλογή “‘Hygiene” για την μείωση βακτηρίων και ιών στα υφάσματα. Τα δοκιμασμένα εξαρτήματα, όπως το “steam generator” και η αντλία θερμότητας, που είναι γνωστά στους πελάτες από τους φούρνους ατμού και τα στεγνωτήρια, εξασφαλίζουν αποτελεσματική και αξιόπιστη λειτουργία.

    Το δεύτερο κορυφαίο νέο προϊόν της παρουσίασης της Miele, η εξίσου ισχυρή και πρακτική νέα ασύρματη ηλεκτρική σκούπα Duoflex HX1, παρουσιάστηκε από τον Dr. Reinhard Zinkann. Με το σύστημα SpeedLock, για το οποίο εκκρεμούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας και με τον αντίστοιχο βραχίονα τοίχου, η Duoflex HX1 είναι απλή στη χρήση και διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, σε έξι ελκυστικά χρώματα. Η Duoflex HX1 οφείλει την ισχύ της αναρρόφησης στην αποδεδειγμένη τεχνολογία κινητήρων από το εργοστάσιο της Miele στο Euskirchen. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Dr. Zinkann: “Αυτή η ηλεκτρική σκούπα είναι πολύ εντυπωσιακή για να αποθηκευτεί σε ένα βοηθητικό δωμάτιο”.

    Βραβείο Green Product Award 2023 στο πλύσιμο των πιάτων

    Ο Dr. Zinkann στην παρουσίαση του, αναφέρθηκε στο πλυντήριο πιάτων Miele ως “success story του είδους”, με πάνω από 940.000 μονάδες που πωλήθηκαν σε ένα μόνο έτος, πέντε συνεχόμενες διακρίσεις από τον γερμανικό οργανισμό ελέγχου καταναλωτών Stiftung Warentest, το βραβείο Green Product Award 2023 – και με σχεδόν όλα τα μοντέλα της τρέχουσας σειράς G 7000 να διαθέτουν την κορυφαία κατηγορία ενεργειακής απόδοσης “Α”. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε «Για την φετινή IFA, τελειοποιήσαμε περαιτέρω τα πλυντήρια πιάτων μας», αναφέροντας ενδεικτικά, πρόσθετα προγράμματα για εξίσου σχολαστικό, ενεργειακά αποδοτικό και απαλό καθαρισμό αλλά και αλλαγές στους κάδους του πλυντηρίου πιάτων, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια και καλαμάκια για σχολαστικό καθαρισμό. «Στο τέλος της ημέρας, είναι αυτά τα μικρά πράγματα και οι λεπτομέρειες που συχνά κάνουν τη διαφορά – για μεγαλύτερη βιωσιμότητα στην καθημερινή ζωή».

    Η τεχνητή νοημοσύνη καταργεί τις επισκέψεις στο σέρβις

    Ο κ. Axel Kniehl αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα ως μέρος της καθημερινότητας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις νέες λειτουργίες που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή Miele, από τον πίνακα ελέγχου κατανάλωσης που παρέχει όλα τα βασικά δεδομένα κατανάλωσης και πρόσθετες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το νέο εργαλείο σέρβις “AI Diagnostics”. Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, οι πελάτες της Miele λαμβάνουν, για παράδειγμα, μηνύματα σφάλματος που εμφανίζονται στο smartphone τους, μαζί με οδηγίες αυτοβοήθειας, όπου αυτό είναι εφικτό. Όπως μοιράστηκε με το κοινό στην παρουσίαση του ο κ. Axel Kniehl: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό θα απαλλάξει σύντομα από την ανάγκη για εκατοντάδες επισκέψεις σέρβις, κάτι που θα είναι εξίσου επωφελές τόσο για τους πελάτες μας όσο και για το περιβάλλον». Τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024

    Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται πίσω και από το Smart Food ID, το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα εσωτερικά του φούρνου, για να αναγνωρίζει τα πιάτα ως βάση για την επιλογή του κατάλληλου αυτόματου προγράμματος, με 30 συνταγές να ανήκουν ήδη στο ρεπερτόριο του συστήματος και τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Άλλη μια «έξυπνη» καινοτομία της Miele, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της IFA είναι το MealSync, το οποίο εξασφαλίζει ότι όλα τα συστατικά ενός πιάτου, είτε μαγειρεύονται σε συμβατικό φούρνο είτε σε φούρνο ατμού, μαγειρεύονται στην εντέλεια. «Όσοι αγαπούν να μαγειρεύουν, γνωρίζουν ότι αυτή η ψηφιακή υπηρεσία θα συμβάλει στη μείωση των επιπέδων άγχους», σημειώνει ο κ. Kniehl, συμπληρώνοντας «και απ’ όσο γνωρίζω, αυτή η χρήσιμη λεπτομέρεια διατίθεται μόνο από τη Miele».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles