23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    IFA 2023: Νέες συσκευές και λογισμικό Lenovo που αλλάζουν το μέλλον της υβριδικής εργασίας

    Η Lenovo™ παρουσιάζει νέα εργαλεία με τεχνολογία αιχμής σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις εξελισσόμενες ανάγκες του τελικού χρήστη στις επιχειρήσεις. Η νέα οθόνη, το λογισμικό και τα αξεσουάρ δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για να ενισχύσουν τις δυνατότητες του σημερινού απομακρυσμένου και υβριδικού εργατικού δυναμικού, αλλά και για να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, καθώς ψηφιοποιούν τις λειτουργίες τους σε όλα τα τμήματα. Πρόσφατη έρευνα της Lenovo δείχνει ότι η διαχείριση του εργατικού δυναμικού που δουλεύει από απόσταση, αλλά και των παγκόσμιων ομάδων παραμένουν κεντρικά καθήκοντα για τους CIO.1

    Γι’ αυτό, οι νέες συσκευές που παρουσιάζει η Lenovo ενσωματώνουν εντυπωσιακή ισχύ επεξεργασίας, καθηλωτικό 3D και προηγμένη ασφάλεια, προσφέροντας έτσι μια ανθρωποκεντρική εμπειρία χρήστη.

    -Για επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου που απαιτούν καθηλωτική απεικόνιση 3D, η νέα οθόνη ThinkVision™ 27 3D – μια εκπληκτική οθόνη 27 ιντσών, χωρίς ειδικά γυαλιά, συμβατή με 2D/3D – προσφέρει απρόσκοπτα εφέ 3D και παρακολούθηση ματιών σε πραγματικό χρόνο.

    -Τα νέα ακουστικά Lenovo Wired VOIP Headset και Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 είναι λύσεις ήχου υψηλής ποιότητας για επαγγελματίες σε υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας, με μια αρχική σειρά προϊόντων ενσύρματων ακουστικών που προσφέρουν ακύρωση θορύβου, εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και συμβατότητα με όλες τις γνωστές πλατφόρμες συνδιάσκεψης.

    -Για απομακρυσμένη εργασία, αλλά και για την υποστήριξη προσπαθειών βιωσιμότητας της κάθε εταιρείας, το Lenovo Device Manager με βάση στο cloud, προσφέρει νέες, βελτιωμένες δυνατότητες που περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης ενέργειας με τεχνητή νοημοσύνη , η οποία μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά πολυπληθής στόλους συσκευών και να βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας.

    – Η νέα σειρά προϊόντων ολοκληρώνεται με μια επιλογή από εξελιγμένα και άνετα σακίδια πλάτης, το Lenovo ThinkPad Professional 16 ιντσών Backpack Gen 2 και το ThinkPad Professional 16 ιντσών και 14 ιντσών Topload Gen 2.

    «Στο ολοένα και πιο δυναμικό, υβριδικό και απομακρυσμένο τοπίο εργασίας, η έννοια των προκάτ ‘one-size-fits-all’ τεχνολογικών λύσεων- όπου ένα είδος συσκευής μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες- δεν είναι πλέον βιώσιμη. Η έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς2 CIO επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπου τόσο οι εργοδότες, όσο και οι εργαζόμενοι αναζητούν τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία που δεν χρειάζεται να πληρούν απλώς τις ελάχιστες απαιτήσεις προδιαγραφών, αλλά πρέπει πλέον να μπορούν να παρέχουν ευελιξία και ευκολία, ώστε να είναι ο καταλύτης για καλύτερη παραγωγικότητα και συνεργασία» δήλωσε ο Johnson Jia, senior vice president του Global Innovation Center του Intelligent Devices Group της Lenovo. “Οι νέες συσκευές και το λογισμικό που παρουσιάζουμε σήμερα είναι αναπόσπαστα στοιχεία ενός ενοποιημένου οικοσυστήματος που αξιοποιεί την ισχυρή επεξεργαστική ισχύ, την καθηλωτική οπτικοποίηση και το προσαρμοζόμενο λογισμικό. ¨Όλα τα παραπάνω μαζί διευρύνουν ουσιαστικά τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία για καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη εμπειρία ομαδικής εργασίας.”

    ThinkVision 27 3D Monitor: Μια εκπληκτική οθόνη 27 ιντσών, με 3D χωρίς γυαλιά και συμβατή με 2D

    Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής και προσωπικής μας ζωής περνά στην ψηφιακή σφαίρα, ο συνδυασμός του display computing και τα νέα πρότυπα κατασκευής υπολογιστών, έχουν ωθήσει το οικοσύστημα 3D σε μια συναρπαστική, νέα φάση. Δημιουργοί περιεχομένου και άλλοι επαγγελματίες έχουν πλέον αυξανόμενες ανάγκες για πιο ρεαλιστική απομακρυσμένη συνεργασία, αλλά και βελτιωμένες, ευκολότερες διαδικασίες για τη δημιουργία τρισδιάστατου περιεχομένου, από τρισδιάστατα γραφικά και παιχνίδια 3D, έως βίντεο 3D. Η απάντηση της Lenovo στις ανάγκες αυτές είναι η οθόνη ThinkVision 27 3D, μια πρωτοποριακή οθόνη 27 ιντσών που προσφέρει συμβατότητα 2D/3D χωρίς την ανάγκη για ειδικά γυαλιά, σχεδιασμένη για ακόμα πιο καθηλωτική δημιουργία και συνεργασία.

    Η τρισδιάστατη οθόνη ThinkVision 27 έχει κατασκευαστεί για να συνδυάζει καθηλωτικές ολοζώντανες εμπειρίες με την ευκολία χρήσης, αφού προσφέρει μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία 3D χωρίς την ανάγκη για γυαλιά 3D. Η παρακολούθηση ματιών σε πραγματικό χρόνο, σε συνδυασμό με τον φακό της προσφέρουν πραγματικά φυσικές εμπειρίες τρισδιάστατης προβολής.

    Η οθόνη ThinkVision 27 3D μπορεί να αυξήσει δραματικά την παραγωγικότητα μειώνοντας την ανάγκη για πρόσθετη υπολογιστική ισχύ για 3D απόδοση, παρέχοντας παράλληλα μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη σε λειτουργίες 2D και 3D. Η ακρίβεια της ευκρίνειας 4K σε συνδυασμό με την επαγγελματική ακρίβεια χρωμάτων 99% (DCI-P3, Adobe RGB) καθιστούν την οθόνη ThinkVision 27 3D το ιδανικό εργαλείο για επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου. Η οθόνη 3D προβάλλει δύο ανεξάρτητες εικόνες στα μάτια του χρήστη, έτσι ώστε κάθε μάτι να βλέπει το θέμα από μια ελαφρώς διαφορετική γωνία. Αυτή η διαδικασία προσφέρει καθαρή στερεοσκοπική όραση και αντίληψη βάθους, σε μια φυσική και αποτελεσματική στερεοσκοπική απεικόνιση. Η οθόνη 3D ThinkVision 27 προσφέρει επίσης ενσωματωμένα ηχεία και επιλογές συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της βάσης σύνδεσης USB-C® , καθώς και υποστήριξης αρθρωτής κάμερας, παρέχοντας έτσι εκτεταμένη λειτουργικότητα και αβίαστη φόρτιση.

    Σε συνδυασμό με το λογισμικό 3D Explorer, η νέα ThinkVision 27 3D προσφέρει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για δημιουργία και θέαση σε 3D. Προσφέρει επίσης μια εύκολη πλατφόρμα χρήσης με άμεση πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές3 3D, μαζί με τη δυνατότητα βελτιστοποίησης εργασιών και άνεσης, ενώ βελτιώνει τον έλεγχο και την αποτελεσματικότητα. Η πλατφόρμα 3D Explorer εξοπλίζει τους δημιουργούς με χρήσιμα εργαλεία, όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής 3D για την προβολή βίντεο και αρχείων με εφέ 3D, υποστήριξη για λογισμικό σχεδίασης και παραγωγικότητας και SDK που υποστηρίζει τη δημιουργία εφαρμογών 3D. Τα νέα χαρακτηριστικά θα συνεχίσουν να αναβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου για να βελτιώσουν και να επεκτείνουν την εμπειρία 3D, διευρύνοντας τα όρια της τρισδιάστατης ψηφιακής αλληλεπίδρασης, ενώ παρέχουν μια πύλη σε ένα ολοζώντανο τρισδιάστατο οικοσύστημα.

    Ακουστικά επαγγελματικού επιπέδου της Lenovo: Μείνετε συγκεντρωμένοι και συνεργαστείτε από οπουδήποτε

    Οι ανάγκες για εξελιγμένες εμπειρίες και επιδώσεις ήχου αυξάνονται διαρκώς, καθώς το εργατικό δυναμικό εργάζεται όλο και περισσότερο σε διαφορετικά περιβάλλοντα – όπως σε ένα θορυβώδες γραφείο, το σπίτι ή κάπου αλλού. Τα νέα επαγγελματικά ακουστικά της Lenovo με ομαλή ποιότητα ήχου και απόλυτη άνεση έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζουν κλήσεις συνδιάσκεψης στον υβριδικό κόσμο εργασίας και είναι πιστοποιημένα για Microsoft Teams™, Zoom™, αλλά και για άλλες κορυφαίες πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων. Τα ενσύρματα ακουστικά VOIP της Lenovo και τα ενσύρματα ακουστικά ANC Gen 2 της Lenovo προσφέρουν πρωτοποριακή σχεδίαση, ενώ διαθέτουν ένα ενσωματωμένο κουτί ελέγχου κλήσης για ευκολότερη χρήση. Με συνδεσιμότητα USB-C (και προσαρμογέα USB-A) προσφέρουν μεγαλύτερη συμβατότητα, ενώ τα εξαιρετικά μαλακά μαξιλαράκια ακουστικών τους βελτιώνουν την άνεση του χρήστη. Παρέχουν επίσης Active Noise Cancellation, χάρη στην εικονική εξάλειψη του θορύβου περιβάλλοντος, ώστε να εργάζεστε χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας.

    Lenovo Device Manager: Ενισχύοντας την απομακρυσμένη εργασία με βελτιωμένες δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας Η Lenovo επεκτείνει τις δυνατότητες του Lenovo Device Manager, μιας λύσης γρήγορης ανάπτυξης με βάση το cloud, μηδενικής αφής, σχεδιασμένη να διευκολύνει τις εταιρείες στην αποτελεσματική διαχείριση του στόλου συσκευών τους. Οι πιο πρόσφατες επεκτάσιμες βελτιώσεις περιλαμβάνουν πιο ασφαλή απομακρυσμένη σάρωση και ενημέρωση του BIOS των Windows, των drivers και του firmware, μαζί με δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης ενέργειας για ολόκληρο τον στόλο συσκευών.

    Oι δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας του Lenovo Device Manager ενοποιούνται σε μία σελίδα για περισσότερη ευκολία, ενώ οι δυνατότητές που προσφέρει θα παρουσιάζονται σταδιακά. Η αρχική φάση επιτρέπει τη διαχείριση υπολογιστών με Windows που μπορούν να το υποστηρίξουν, αλλά και συσκευών SmartEdge. Επιπλέον, θα εισαχθεί μια λειτουργία PeakShift για συσκευές Lenovo ThinkPad, η οποία αλλάζει αυτόματα την τροφοδοσία της μπαταρίας κατά τις ώρες αιχμής. Οι επόμενες φάσεις θα εισαγάγουν το Lenovo Device Manager με Power Management (διαμόρφωση ρυθμίσεων ύπνου/αδρανοποίησης) και ένα Dashboard widget, διαμορφώνοντας μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης ενέργειας βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Για να βοηθήσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τα πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας και την εξοικονόμηση κόστους που μπορούν να έχουν, το Lenovo Device Manager θα σας στέλνει αυτόματα αναφορά εξοικονόμησης κόστους ενέργειας, που προκύπτει από προγραμματισμένες λειτουργίες χρήσης και διαχείρισης ενέργειας. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, το σύστημα βοηθά κάθε συσκευή να λαμβάνει μια βελτιστοποιημένη λειτουργία διαχείρισης ενέργειας.

    ThinkPad Professional 16 ιντσών Backpack Gen 2

    Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ελαφριά υλικά, με το 70% των υλικών του εξωτερικού καλύμματός του να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ασφαλή και οργανωμένα τον laptop και τα αξεσουάρ σας. Στο εσωτερικό του θα βρείτε μια ευρύχωρη κύρια θήκη και μια θήκη με μαξιλαράκια ειδικά σχεδιασμένη για φορητούς υπολογιστές έως 16 ιντσών. Τέσσερις πρόσθετες τσέπες κρατούν τα απαραίτητα αξεσουάρ σας οργανωμένα, ενώ μια έξυπνη υποδοχή καλωδίου επιτρέπει τη φόρτιση εν κινήσει, με άνετο λουράκι ώμου για εύκολη μεταφορά.

    ThinkPad Professional 16 ιντσών και 14 ιντσών Topload Gen 2

    Οι θήκες topload παρέχουν έναν ελαφρύ και ανθεκτικό τρόπο μεταφοράς του laptop και των βασικών αξεσουάρ σας χωρίς τον όγκο των μεγαλύτερων σακιδίων πλάτης. Οι θήκες 16 ιντσών και 14 ιντσών είναι κατασκευασμένες από πιο premium βιώσιμα υλικά με 89% και 88% εξωτερικά υλικά από ανακυκλωμένο PET αντίστοιχα. Και οι δύο θήκες προσφέρουν πολλαπλές τσέπες για αποτελεσματική οργάνωση, λουράκι ώμου με επένδυση και ιμάντα αποσκευών για εύκολη τοποθέτηση στις αποσκευές καμπίνας. Η έκδοση 16 ιντσών περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη κύρια θήκη εκτός από μια ξεχωριστή θήκη φορητού υπολογιστή και προσθέτει μια έξυπνη υποδοχή καλωδίου για φόρτιση εν κινήσει.

    Και τώρα, συνδέοντας το Lenovo ThinkPhone της Motorola με οποιαδήποτε οθόνη Lenovo μέσω καλωδίου USB-C5, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στις δυνατότητες cloud6 των Windows 365, ώστε να έχουν πρόσβαση στην πλήρη σειρά εφαρμογών της Microsoft από όπου κι αν εργάζονται και να επιτυγχάνουν καλύτερη ροή εργασίας, πιο εύκολο έλεγχο εγγράφων και πολλά άλλα. Όλες οι παραπάνω λύσεις στοχεύουν στο να δημιουργήσουν καλύτερους χώρους εργασίας, εμπνέοντας τη δημιουργικότητα και ενισχύοντας τη συνεργασία, προάγοντας τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και των ατόμων στη σύγχρονη εποχή.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles