20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Instagram για …αρχάριους: Ποιους να ακολουθήσετε – Πως να «ανέβετε»

    Και όμως, υπάρχουν ακόμη άτομα που είναι καινούρια στο Instagram. Είστε και εσείς ένα από αυτά; Κανένα πρόβλημα. Σας έχουμε έναν πλήρη οδηγό του πως να εξοικειωθείτε στα posts, στις selfies, στα φίλτρα καθώς και πως να ακολουθήσετε τα καλύτερα προφίλ και να βρείτε κόσμο. Ορίστε, λοιπόν, το instagram για αρχάριους.

    Διαβάστε εδώ πως να χρησιμοποιήσετε τα νέα φίλτρα του Instagram που χρησιμοποιούν όλοι στα insta-stories τους.

    Ένα από τα πράγματα που κάνει το instagram τόσο εθιστικό είναι η συνεχής ροή φωτογραφιών. Δεν ξεμένει ποτέ από νέο περιεχόμενο. Σας το λέμε από τώρα, ότι για να «πηγαίνει καλά» το προφίλ σας στο ίνσταγκραμ θα πρέπει να κάνετε αναρτήσεις ανά καιρούς – ιστορίες ή στο feed σας.

    Εάν δεν έχετε υλικό ώστε να ανεβάζετε με μία συχνότητα (μία φορά την εβδομάδα είναι καλή συχνότητα για έναν μέτριο χρήστη) μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες με τοπία, με απόψεις, με quotes (αυτά τα «λογάκια» που τόσο σας αρέσουν) ή οτιδήποτε άλλο.

    Να θυμάστε ότι όταν ανεβάζουμε κάτι που φτιάχτηκε από κάποιον άλλον, είναι καλό να βάζουμε την πηγή. Στην περιγραφή μας πατάμε το “@” και πληκτρολογούμε το προφίλ του. Εναλλακτικά, μπορεί να τον κάνετε tag στην φωτογραφία πατώντας το εικονίδιο που γράφει “προσθήκη ατόμων με ετικέτα”. Αυτό όχι μόνο είναι πιο ηθικό για τον δημιουργό αλλά βοηθάει και το δικό μας περιεχόμενο. Έτσι, δεν θα θεωρήσει κανείς όταν ανεβάσουμε κάτι πολύ καλό, ότι δεν είναι δικό μας.

    Αρχίζοντας: Βρείτε φίλους να ακολουθήσετε (+ να σας ακολουθήσουν)

    Με το που «ανοίξετε» τον λογαριασμό σας, το Instagram σας προτείνει άτομα για να ακολουθήσετε. Εάν έχετε συνδέσει το ίνσταγκράμ σας με το Facebook, το Twitter, ή το e-mail σας, θα σας προτείνει άτομα από τις επαφές σας σε αυτά τα προφίλ. Εάν εισάγετε και τον αριθμό του τηλεφώνου σας, θα βρει αυτόματα και θα σας προτείνει να ακολουθήσετε άτομα από τις τηλεφωνικές σας επαφές.

    Για παράδειγμα, ας πούμε ότι παρακάτω είναι ο λογαριασμός σας. Για να πάτε στον λογαριασμό σας, πατάτε το εικονίδιο με το ανθρωπάκι, εκεί που υπάρχει το νούμερο 1. Ύστερα, πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω δεξιά

    Θα βρείτε τις παρακάτω επιλογές. Αναλόγως εάν το ίνσταγκραμ σας είναι ρυθμισμένο να εμφανίζεται στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, θα πρέπει να πατήσετε στην επιλογή Discover People / Ανακαλύψτε άτομα.

    instagram για αρχάριους

    Για να δείτε το προφίλ του καθενός πατήστε πάνω στην φωτογραφία τους. Για να τους ακολουθήσετε, πολύ απλά πατήστε το εικονίδιο που λέει «Ακολουθήστε».

    instagram για αρχάριους \

    Το ίνσταγκραμ θα σας εμφανίζει προτάσεις για όσο το χρησιμοποιείτε. Μελλοντικά, θα σας προτείνει φίλους φίλων σας ή προφίλ παρόμοια με αυτά που ακολουθείτε και αλληλεπιδράτε.

    Πατήστε το βελάκι για να πάτε πίσω, όπως το έχουν κυκλώσει και πάμε να δούμε πως θα βρείτε τέλειους λογαριασμούς για να ακολουθήσετε.

    Instagram για αρχάριους: Χρησιμοποιήστε την ενότητα “Ανακαλύψτε”

    instagram για αρχάριους

    Πατήστε τον μεγεθυντικό φακό (εκεί που είναι το νούμερο 1 στην παραπάνω φωτογραφία) και θα βρεθείτε στην ενότητα “Ανακαλύψτε“. Εδώ, εμφανίζονται δημοσιεύσεις με βάση παράγοντες όπως: τις δημοσιεύσεις που σας αρέσουν, τα προφίλ που ακολουθείτε, την τοποθεσία σας, τα trends και την δημοτικότητά τους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βρείτε ωραία προφίλ να ακολουθήσετε.

    Υπάρχει όμως και «χειροκίνητος» τρόπος 

    Πατήστε εκεί που βρίσκεται το νούμερο 2, στην αναζήτηση. Εκεί, μπορείτε να γράψετε και να βρείτε πράγματα που σας αρέσουν. Οτιδήποτε σκεφτείτε. Μπορείτε να βρείτε έτσι άτομα, να δείτε φωτογραφίες από συγκεκριμένες τοποθεσίες ή να ακολουθήσετε hashtags.

    Για παράδειγμα, ας δούμε έναν τρόπο να βλέπετε φωτογραφίες από την Σαντορίνη. Εάν εξοικειωθείτε με την διαδικασία θα σας είναι πολύ εύκολα όλα. Λοιπόν, στην αναζήτηση πρώτα πατάμε στο “#” και μετά πληκτρολογούμε την λέξη “σαντορίνη”. Επιλέξτε κάποιο hashtag.

    instagram για αρχάριους

    Αυτό που θα βρείτε μετά θα μοιάζει κάπως έτσι. Εάν πατήσετε το μπλε κουμπί που λέει “Ακολουθήστε”, τότε θα εμφανίζονται στο χρονολόγιο σας μία στο τόσο φωτογραφίες της Σαντορίνης που έχουν «ανεβάσει» άλλοι χρήστες.

    Επίσης, εκεί που λέει “Κορυφαίες” μπορείτε να δείτε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις από την Σαντορίνη που πήραν πολλά likes, και στις “Πρόσφατες” θα δείτε τις τελευταίες φωτογραφίες που ανέβηκαν με το hashtag #Σαντορίνη.

    instagram για αρχάριους

    Πως θα «ανέβει» ο δικό σας λογαριασμός;

    Με την ίδια λογική που βρήκαμε τα νέα προφίλ και δημοσιεύσεις, θα πρέπει να λειτουργείτε και εσείς. Να βάζετε φωτογραφίες με 5-7 σχετικά hashtags (προσοχή όχι παραπάνω από 10 γιατί μπορεί να σας θεωρήσει spam o αλγόριθμος του instagram και να «θαφτούν» οι δημοσιεύσεις σας).

    Να βάζετε πάντα τοποθεσίες και να ακολουθείτε πολλά προφίλ ώστε να βγαίνετε προτεινόμενοι σε άλλους χρήστες. Όπως προείπαμε, να έχετε μία σταθερή συχνότητα στο πότε ανεβάζετε και μην ξεχνάτε να αλληλεπιδράτε με ευγένεια με τους άλλους χρήστες ώστε να γίνετε ενεργός χρήστης της «ιντερνετικής» σας γειτονιάς.

    Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram (πατήστε εδώ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles