18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Instagram: Περιεχόμενο σχετικό με ναρκωτικά προωθεί σε εφήβους

    Τους τελευταίους μήνες γίνεται αρκετός λόγος για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι που χρησιμοποιούν συστηματικά τα social media. Δημοφιλείς πλατφόρμες έχουν χαρακτηριστεί «τοξικές» και για το λόγο αυτό στο Instagram γίνονται κάποιες αλλαγές, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα λειτουργία  “Take a break”, που καλεί τους ανήλικους χρήστες να αφήσουν για λίγο το κινητό και να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

    Στα “πόδια” των εφήβων παράνομα σκευάσματα

    Όπως όμως όλα δείχνουν, το ζήτημα είναι μάλλον πιο βαθύ. Πρόσφατη έρευνα της Tech Transparency Project (TTP) αποκαλύπτει ότι το δημοφιλές μέσο προωθεί περιεχόμενο σχετικό με ναρκωτικά σε εφήβους. Παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα έχει δεσμευτεί να σαμποτάρει τις πωλήσεις ναρκωτικών, συνεχίζει να προτείνει hashtags σχετικά με την αγορά παράνομων σκευασμάτων σε παιδιά από 13 ετών.

    Στο πλαίσιο της έρευνας, η TTP δημιούργησε 7 ψεύτικους λογαριασμούς εφήβων. Ανακάλυψε ότι ο αλγόριθμος βοηθούσε τους υποτιθέμενους εφήβους να συνδεθούν με εμπόρους ναρκωτικών που ισχυρίζονταν ότι πωλούν MDMA και fentanyl.

    Σημειώνεται ότι την Τρίτη, το Instagram ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν να κρατήσουν ασφαλείς τους μαθητές, όπως είναι ο γονικός έλεγχος που επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν το χρόνο που τα παιδιά τους περνούν στη εφαρμογή.

    Διαβάστε επίσης:

    Google: Αποκαλύπτει τι αναζήτησαν οι Έλληνες το 2021

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles