18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Κι όμως η CryEngine του Warface κατάφερε να «χωρέσει» στο Switch!

    H CryEngine είναι γνωστό ότι παράγει απίθανα state-of-the art γραφικά και σίγουρα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που για να τρέξει ικανοποιητικά ένα CryEngine-powered game χρειάζονται μπόλικη δύναμη από την εκάστοτε πλατφόρμα (είτε είναι PC, είτε είναι κονσόλα). Και όμως η μηχανή της CryTek φαίνεται ότι μπορεί να γίνει optimized και σε συστήματα, τα οποία «θεωρητικά» δεν φημίζονται και ιδιαίτερα για την ισχύ τους. Ένα από αυτά είναι και το Switch, το οποίο μπορεί ναι μεν να είναι σούπερ πετυχημένο σε εμπορικό επίπεδο, ωστόσο εάν συγκριθεί με το PlayStation 4 ή το Xbox One, τότε σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει τις επιδόσεις στο hardware των προαναφερθέντων συστημάτων.

    Ωστόσο, εάν οι game developers έχουν όρεξη για πειραματισμό, τότε το αποτέλεσμα μπορεί και να εκπλήξει ευχάριστα. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του free-to-play game Warface, όπου η Switch version του δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την έκδοση στις μεγαλύτερες κονσόλες, ενώ σε αυτό προσθέστε το HD Rumble και το gyroscopic aiming. Αν και έχουν γίνει μια σειρά από θυσίες, έτσι ώστε η CryEngine να μπορέσει να «χωρέσει» στο Switch (για παράδειγμα τo frame rate δεν ξεφεύγει από τα 30 frames per second), ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι κακό και αποδεικνύει πως εάν οι developers το θέλουν πραγματικά μπορούν να κάνουν ακόμη και την πιο βαριά engine optimized σε ένα σύστημα που είναι θεωρητικά ανίσχυρο σε επίπεδο hardware.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles