23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κορυφαίες επιλογές σε περιφερειακά gaming από την AOC

    AOC Agon Pro AG254FG

    Για τους φανατικούς gamers, στον 21ο αιώνα, το πιο σημαντικό στοιχείο στα παιχνίδια είναι τα γραφικά. Όσο καλή και αν είναι μία κάρτα γραφικών, ο μόνος τρόπος να απολαύσετε στο έπακρο τα εντυπωσιακά και ρεαλιστικά γραφικά της νέας γενιάς, είναι να έχετε ένα εξ ίσου καλό output device. Η νέα οθόνη Agon Pro AG254FG της AOC απευθύνεται ακριβώς σε αυτό το κοινό των fans που απαιτεί ευκρίνεια και ταχύτητα χωρίς συμβιβασμούς. Πρόκειται για ένα IPS monitor 24,5 ιντσών, με ανάλυση Full HD, μεγάλη γωνία θέασης 178 μοιρών, που επιτυγχάνει ρυθμό ανανέωσης στα 360 Hz, ενώ ο χρόνος απόκρισης είναι μόλις 1 millisecond, προσφέροντας απαράμιλλη ομαλότητα στην κίνηση της εικόνας, χωρίς να κουράζει καθόλου τα μάτια. Είναι φυσικά συμβατή με την τεχνολογία HDR (high dynamic range) για τη βέλτιστη και πλέον ρεαλιστική απεικόνιση του φωτισμού στα παιχνίδια αλλά και στο βίντεο. Αν μάλιστα ο υπολογιστής σας είναι εξοπλισμένος με κάρτα γραφικών της Nvidia, τότε η AG254FG θα μπορέσει να αποδώσει τις μέγιστες δυνατότητες της, καθώς συνεργάζεται άψογα με τις GPU της εταιρείας, χάρη στις σχετικές τεχνολογίες που ενσωματώνει. Σημαντικά για τους gaming fans αλλά και για τους pro gamers, είναι το Nvidia Reflex, που αφαιρεί ακόμα περισσότερο φορτίο από τον κεντρικό επεξεργαστή του συστήματος σας, όπως επίσης το Latency Analyzer, που μετράει με μεγάλη ακρίβεια τον χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ ενός mouse click και της ερμηνείας της σχετικής ενέργειας στην οθόνη. Εκτός αυτού, το Ultra Low Motion Blur χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό για να μειώσει τη θαμπάδα της κίνησης. Στο κομμάτι του ambiance, η AG254FG είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Agon Light FX RGB, με προγραμματιζόμενο φωτισμό από 14 λειτουργίες και 10 χιλιάδες χρωματικούς συνδυασμούς, δίνοντας μία όμορφη δυναμική στο χώρο σας. Η οθόνη ενσωματώνει επίσης δύο ηχεία των 5 watts, με DTS για ποιοτικό ήχο ακόμα και αν δεν διαθέτετε εξωτερικά ηχεία. Η βάση της AG254FG προσφέρει εξελιγμένη εργονομία, επιτρέποντας στην οθόνη να περιστραφεί οριζόντια και κάθετα, και φυσικά κατά ύψος, ενώ το συνοδευτικό κάλυμμα βοηθάει στη βέλτιστη θέαση όταν υπάρχει έντονος φωτισμός στον χώρο. Στο κάτω μέρος της θα βρείτε ένα πλήθος από θύρες, όπως HDMI, DisplayPort, στερεοφωνικές, έναν αισθητήρα φωτός, αλλά και ένα ενσωματωμένο USB hub 4 θέσεων. Φυσικά ένα τέτοιο monitor δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από ειδικό ενσύρματο τηλεχειριστήριο, το QuickSwitch, που σας επιτρέπει να εναλλάσσετε μεταξύ διαφόρων ρυθμίσεων άμεσα και εύκολα. Τέλος, μία πλειάδα δυνατοτήτων ανοίγονται μέσω του λογισμικού G-Menu, όπως το Dialpoint για βελτίωση στόχευσης, το Frame Counter για μέτρηση των καρέ ανά δευτερόλεπτο, το Shadow Control για τονισμό των σκοτεινών περιοχών, το Game Color για εναλλαγή χρωματικών ρυθμίσεων, και presets για διάφορα είδη παιχνιδιών.

    AOC GH401

     

     

    Αν και ο οπτικός τομέας διατηρεί πάντα την πρωτοκαθεδρία στο gaming, δίπλα του βρίσκεται ο ήχος, που συμπληρώνει την εμπειρία, και έτσι είναι εξ ίσου σημαντικό να έχουμε ποιοτικό ηχητικό εξοπλισμό. Ανεξάρτητα αν έχουμε ένα καλό σύστημα ηχείων, έρχονται κάποτε οι μεσημεριανές και οι βραδινές ώρες που δεν μπορούμε να απολαύσουμε δυνατά τον ήχο τον παιχνιδιών, όπως του αξίζει. Εδώ έρχεται να δώσει την απόλυτη λύση το headset GH401 της AOC, που ουσιαστικά πρόκειται για ένα αυτόνομο σύστημα ακρόασης και επικοινωνίας, με ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Υποστηρίζει virtual surround ήχο 7.1 και συνδέεται ασύρματα με τυπικό receiver στη συχνότητα των 2.4 GHz. Εναλλακτικά μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα με το σύνηθες στερεοφωνικό καλώδιο των 3.5 χιλιοστών αν έχετε καλή κάρτα ήχου, ή μέσω USB-C αν θέλετε να αναλάβει το GH401 την αποκωδικοποίηση του ήχου. Διαθέτει ευλύγιστο μικρόφωνο, που και αυτό συνδέεται με τους τρείς παραπάνω τρόπους, προσφέροντας δυνατότητα για σίγαση των εξωτερικών θορύβων. Τα ακουστικά λειτουργούν με drivers των 55 χιλιοστών, ενώ η αυτονομία τους αγγίζει τις 17 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής. Σημαντικό είναι ότι το GH401 είναι συμβατό όχι μόνο με PC, αλλά επιπλέον με τις παιχνιδομηχανές της Sony, PS4 και PS5.

    AOC AMM700

     

     

    Με όσο καλή τεχνολογία και αν είναι εφοδιασμένο το mouse, έχει μεγάλη σημασία η επιφάνεια στην οποία κινείται, ώστε να προσφέρει όλα όσα μπορεί. Το AMM700 της AOC είναι ένα mouse pad με υφασμάτινη επιφάνεια από microfiber, και αντιολισθητική βάση από καουτσούκ. Έτσι προσφέρει ομαλή και απρόσκοπτη κίνηση για το mouse, ενώ παράλληλα παραμένει σταθερό στο γραφείο σας. Όσο και αν παρασυρθείτε από την ένταση του παιχνιδιού, αυτό… δεν παρασύρεται με τίποτα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με φωτισμό RGB και ειδικό control για ρύθμιση του, προσφέροντας 4 εφέ φωτισμού με 16.8 εκατομμύρια συνδυασμούς χρωμάτων.

     

    AOC GM200 – GM500 – GM510 – GM530 – AGM700

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέχρι σήμερα το πιο ακριβές χειριστήριο για παιχνίδια παραμένει το mouse. Ειδικά για τους pro gamers, σπάνια υφίσταται άλλη επιλογή αν θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή των κατατάξεων. Η γκάμα της AOC περιλαμβάνει ένα πλούσιο portfolio από gaming mice, ανάμεσα στα οποία ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που ταιριάζει στο gameplay στυλ του.

    Το GM200 έχει τον αισθητήρα Pixart 3519 με ανάλυση 4200 dpi, κάλυψη 48 ιντσών ανά δευτερόλεπτο και φωτισμό RGB με εφέ και 12 χρώματα.

    Το GM500 με αισθητήρα Pixart 3325 ανεβάζει ανάλυση 5000 dpi με 100 ips tracking, έχει προγραμματιζόμενα πλήκτρα και RGB φωτισμό με 16.8 εκατομμύρια χρώματα.

    Το GM510 είναι ίσως το πιο πρωτότυπο σχεδιαστικά ποντίκι της AOC, με «διάτρητο» σασί ώστε να μην ιδρώνει ούτε να ζεσταίνεται το χέρι σας, ακόμα και στα πιο έντονα παιχνίδια, διαθέτοντας έξι προσαρμόσιμα πλήκτρα και φωτισμό RGB.

    Το GM530 είναι σχεδιασμένο με βάση τη σταθερότητα, επενδυμένο με αντιολισθητικό υλικό και στις δύο πλευρές του, έχει αισθητήρα Pixart PWM3389 με την εκπληκτική ανάλυση των 16.000 dpi, προγραμματιζόμενα πλήκτρα και φωτισμό Light FX RGB με δυνατότητα συγχρονισμού με άλλα περιφερειακά της AOC.

    Το AGM700 είναι το κορυφαίο ποντίκι της AOC, με αισθητήρα Pixart 3389 που προσφέρει ανάλυση 16.000 dpi και tracking 400 ιντσών ανά δευτερόλεπτο, προγραμματιζόμενα πλήκτρα , φωτισμό RGB 16,8 εκατ. χρωμάτων, και 3 προφίλ παιχνιδιών, αυτόνομα ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όπου και αν συνδέσετε το mouse.

     

    AOC GK200 – GK500 – AGK700

    Η επιλογή πληκτρολογίου είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία, καθώς τα κριτήρια ενός gamer είναι πολύ διαφορετικά από αυτά ενός επαγγελματία. Η AOC το κατανοεί πολύ καλά αυτό, όπως είναι εμφανές από τη νέα γκάμα gaming πληκτρολογίων που διαθέτει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

    Το GK200 είναι το βασικό μοντέλο, προσιτό σε όλους, με τη δυνατότητα να πατήσετε ταυτόχρονα μέχρι και 25 πλήκτρα χωρίς πρόβλημα, διαθέτοντας διακόπτες μεμβράνης που το καθιστούν εφάμιλλο με τα μηχανικά πληκτρολόγια, ενώ είναι και αδιάβροχο.

    Το GK500 είναι το mid-range μοντέλο, με μηχανικά πλήκτρα και διακόπτες αλουμινίου, τεχνολογίας Outemu, πλήρως προγραμματιζόμενα με το λογισμικό G-Tools, και με δυνατότητα να πατήσετε και τα 104 ταυτόχρονα… αν έχετε το skill. Διαθέτει 5 πρόσθετα πλήκτρα μακροεντολών για να εκτελείτε με ένα μόνο πάτημα τα αγαπημένα σας combos, φωτισμό RGB 16.8 εκατ. χρωμάτων, ενώ συνοδεύεται από ένα μαγνητικό υποκάρπιο για μέγιστη εργονομία.

    Last but not least, έχουμε το κορυφαίο μοντέλο AGK700 με σασί αλουμινίου, 115 μηχανικά πλήκτρα κατασκευασμένα με την τεχνολογία Cherry MX για το βέλτιστο δυνατό feedback, τόσο οπτικά όσο και ηχητικά, πλήρως προγραμματιζόμενα με αυτόνομα προφίλ, για άμεση και εύκολη χρήση σε οποιονδήποτε υπολογιστή και αν το συνδέσετε. Στο πάνω μέρος του βρίσκονται τα media keys, όπως επίσης ένα μεγάλο κυκλικό control για εύκολη ρύθμιση έντασης του ήχου. Ενσωματώνει μία θύρα USB ώστε να «αναπληρώσει» αυτή που καταλαμβάνει στον υπολογιστή σας, διαθέτει φωτισμό RGB, και πρόσθετα αντικαταστάσιμα πλήκτρα WASD κόκκινου χρώματος ώστε να ξεχωρίζουν. Συνοδεύεται από ένα μαγνητικό αποσπώμενο υποκάρπιο, με δερμάτινη επικάλυψη που συμπληρώνει την premium αίσθηση όλης της συσκευής.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles