18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo: Κάνει την “έκπληξη” και λανσάρει το πρώτο laptop με Snapdragon 8cx Gen 3!

    Οι users που ασχολούνται με τον κόσμο των μικρο-επεξεργαστών γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή η Qualcomm θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chips για smartphones, αλλά σιγά-σιγά εισχωρεί και στην αγορά των CPUs για υπολογιστές, στην οποία κυριαρχεί η Intel και η AMD. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, πρόθεση της αμερικανικής εταιρείς είναι να… χοντρύνει πολύ το παιχνίδι, για αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει τις πρώτες πολύ δυνατές “συμμαχίες“. Μια από αυτές έχει να κάνει και με τη Lenovo, η οποία πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην κυκλοφορία του ThinkPad X13s, το οποίο αποτελεί το πρώτο laptop, όπου στην καρδιά του χτυπάει το Snapdragon 8cx Gen 3. 

    Τον Δεκέμβριο του 2021,η Qualcomm δήλωσε ότι το Snapdragon 8cxGen 3 θα είχε 40% βελτίωση στην single-core απόδοση, μαζί με 85% βελτίωση σε multicore tasks, σε σύγκριση με το παλαιότερο 8cx. Το δε συμπεριλαμβανόμενο chip για τα visuals που ανήκει στην Adreno, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Qualcomm εμφανίζει 60% βελτίωση, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση που βρέθηκε στον παλαιότερο επεξεργαστή 8cx.  Όσον αφορά το Lenovo ThinkPad X13s, έχει οθόνη 13,3 ιντσών και μπαταρία που η αυτονομία της μπορεί να αγγίξει ακόμη και 28 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Είναι πολύ λεπτό και ζυγίζει μόλις 2,35 κιλά, ενώ διαθέτει επίσης μια web κάμερα 5MP. Λέτε Intel και AMD να βρήκαν έναν πραγματικά υπολογίσιμο αντίπαλο; Ο χρόνος θα το δείξει…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles