23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo: Παρουσίασε το όραμά της – «AI for All» – στο Tech World

    Η Lenovo παρουσίασε το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο δυνατοτήτων της στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και το όραμά της για το «AI for All», στην ετήσια εκδήλωση καινοτομίας της εταιρείας, το Tech World, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ώστιν του Τέξας. Η φετινή εκδήλωση, η 9η κατά σειρά που διοργάνωσε η εταιρεία, επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Lenovo απελευθερώνει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να φέρει τον έξυπνο μετασχηματισμό σε κάθε πτυχή της ζωής μας και σε κάθε κλάδο- από το pocket to cloud- με ειδικά κατασκευασμένες AI-ready συσκευές, υποδομές, λύσεις και υπηρεσίες σχεδιασμένες για να βοηθήσουν βιομηχανίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο, να κάνουν το επόμενο τεχνολογικό τους βήμα.

    Ως μέρος του οράματος της εταιρείας για «AI for All» και παράλληλα με την ανακοίνωση για περαιτέρω επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ στην καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης, η Lenovo μοιράστηκε τη δυναμική προσέγγισή της στο υβριδικό AI, όπου πιστεύει ότι τα δημόσια, ιδιωτικά και προσωπικά foundation models θα συνυπάρχουν για να φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη για όλους. Για να διατηρούνται ασφαλή τα δεδομένα και να προστατεύεται το απόρρητο των χρηστών, το Lenovo AI μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια αποκλειστικά σε μια συσκευή ή σε servers στα γραφεία της κάθε εταιρείας. Και στις δύο περιπτώσεις, το Lenovo AI μαθαίνει από δεδομένα που παρέχονται είτε από έναν μεμονωμένο χρήστη, είτε μέσω των δεδομένων μιας επιχείρησης, αλλά διασφαλίζει ότι καμία πληροφορία δεν κοινοποιείται δημόσια. Έτσι, όχι μόνο είναι πιο ασφαλές, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακόμα πιο εξατομικευμένα.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo, Yuanqing Yang, μοιράστηκε τη σκηνή με διευθυντικά στελέχη από παγκόσμιους συνεργάτες της Lenovo. Ανάμεσά τους ο ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA, Jensen Huang, η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, Dr. Lisa Su, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1®, Stefano Domenicali. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ψηφιακά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger.

    Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του, ο Yang μοιράστηκε τα σχέδια της Lenovo να φέρει κορυφαία τεχνολογία AI σε οργανισμούς όλων των μεγεθών.

    «Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ το καινοτόμο όραμά μας για την παροχή τεχνητής νοημοσύνης σε όλους –ιδιώτες και επιχειρήσεις– σε όλο τον κόσμο, μέσω των δυνατοτήτων της Lenovo, με εξατομικευμένες, προσαρμοσμένες λύσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων τους. Αυτή είναι επίσης μια γιορτή για τις συνεργασίες μας με τους κυρίαρχους ηγέτες στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Μαζί, απελευθερώνουμε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός πιο έξυπνου, πιο βιώσιμου κόσμου, χωρίς αποκλεισμούς».

    Στη σκηνή στο Ώστιν, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της AMD Dr. Lisa Su μίλησε για τη ευρύτατη συνεργασία μεταξύ της Lenovo και της AMD, «Έχουμε μακρά ιστορία καινοτομίας με τη Lenovo, από το ThinkSystem στα data centers έως τα ThinkStation workstations και τους φορητούς υπολογιστές ThinkPad. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η συνεργασία μας με την Lenovo επεκτείνεται σε λύσεις βελτιστοποιημένες για τεχνητή νοημοσύνη στο σύνολο του χαρτοφυλακίου υπολογιστών και κέντρων δεδομένων της Lenovo, το οποίο υποστηρίζεται από επεξεργαστές AMD Ryzen, EPYC™ και Instinct™».

    Μέσω βίντεο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, πρόσθεσε: «Στη Microsoft δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε ιδιώτες και οργανισμούς να εφαρμόσουν ψηφιακές τεχνολογίες για να προσαρμοστούν και να ευδοκιμήσουν σε αυτή τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Lenovo είναι τόσο σημαντική. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε υποστηρίξει τις συσκευές και τις υπηρεσίες της Lenovo με τη δύναμη της τεχνολογίας για να βοηθήσουμε πελάτες σε όλο τον κόσμο, σε κάθε κλάδο και σε κάθε τομέα της οικονομίας. Μαζί, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για να φέρουμε επιπλέον αξία στους πελάτες μας».

    Η Lenovo εργάζεται για την επόμενη γενιά AI-ready και AI-optimized υποδομής, ώστε να προσφέρει ισχυρή, προσαρμοσμένη, επεκτάσιμη και ενεργειακά αποδοτική τεχνητή νοημοσύνη σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, μέσω υβριδικής προσέγγισης. Η νέα εποχή της υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεκλειδώσουν τη δύναμη των δεδομένων τους οπουδήποτε και αν αυτά δημιουργούνται, αλλά και να απλοποιήσει την πορεία τους προς τον έξυπνο μετασχηματισμό προσφέροντας τεχνητή νοημοσύνη πέρα από το cloud, σε πραγματικό χρόνο, παντού. Επί σκηνής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo, Yuanqing Yang, και ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της NVIDIA, Jensen Huang, ανακοίνωσαν την διεύρυνση της συνεργασίας τους σε νέες, υβριδικές λύσεις που προσφέρουν τη δύναμη του generative AI σε κάθε επιχείρηση.

    Βάσει συνεργασίας με τη NVIDIA, η Lenovo θα προσφέρει πλήρως ενσωματωμένα συστήματα που φέρνουν το ΑΙ computing όπου δημιουργούνται δεδομένα, από το edge μέχρι το cloud, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν εύκολα προσαρμοσμένες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που προωθούν την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε οποιονδήποτε κλάδο. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Lenovo και η NVIDIA θα δημιουργήσουν συστήματα επόμενης γενιάς που θα βασίζονται στον ευέλικτο MGX της NVIDIA για να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ισχυρών και ασφαλών λύσεων που θα καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας τεχνητής νοημοσύνης, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν αποφάσεις σε κλίμακα, μέσω της πλατφόρμα NVIDIA Omniverse.

    Μαζί, οι δύο εταιρείες προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν εύκολα τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και να ξεκινήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, μέσω του νέου Lenovo AI Professional Services Practice. Προσφέροντας ένα εύρος από υπηρεσίες, λύσεις και πλατφόρμες, το Lenovo AI Professional Service Practice, βοηθά τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να δοκιμάσουν όσα έχει να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, να βρουν τις σωστές λύσεις για τις δικές τους ανάγκες και να βάλουν την τεχνητή νοημοσύνη να δουλέψει για τους οργανισμούς τους γρήγορα, οικονομικά και σε κλίμακα.

    Η Lenovo παρουσίασε χθες το μέλλον των AI-ready και AI-powered συσκευών με τεχνητή νοημοσύνη, που συμπεριλαμβάνει το όραμα για έναν AI υπολογιστή που θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, θα βελτιώσει τη ροές εργασίας και θα προστατεύσει τα δεδομένα του ιδιοκτήτη του. Παράλληλα, παρουσίασε και μια επίδειξη του Personal AI Twin. Το ΑΙ Twin δημιουργείται μέσα από τις αλληλεπιδράσεις τεχνητής νοημοσύνης με το πληκτρολόγιο και τη φυσική γλώσσα του χρήστη, καθώς και μέσω του νέου AI NOW, το οποίο είναι μια προσωπική λύση AI twin (AI assistant) για υπολογιστές AI. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί εξατομικευμένα, προσωπικά μοντέλα εξαγωγής συμπερασμάτων που βασίζονται στη γνωσιακή βάση της κάθε συσκευής και με προσαρμοσμένα μοντέλα προστατεύει την ασφάλεια δεδομένων και την προστασία απορρήτου του κάθε χρήστη.

    Παράλληλα με τις επιδείξεις συσκευών τεχνητής νοημοσύνης, η Lenovo παρουσίασε επίσης το smartphone adaptative display concept, μία συσκευή smartphone που μπορεί να λυγίσει και να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη και είναι βασισμένη στις μηχανικές καινοτομίες που έχουν οι αναδιπλούμενες οθόνες και τα rollable concepts που έχει παρουσιάσει η εταιρεία στο παρελθόν. Επίσης, παρουσίασε νεότερα για το Project Chronos, τη λύση της εταιρείας για λήψη κίνησης με τεχνητή νοημοσύνη. Τέλος, η Lenovo μοιράστηκε όλα τα νέα για το ευρύτερο τεχνολογικό οικοσύστημα της, με συνεργάτες όπως η NVIDIA, όπου η κεντρική υπολογιστική μονάδα της Lenovo θα λειτουργεί την πλατφόρμα DRIVE Thor platform της NVIDIA, τον πιο ισχυρό υπολογιστή εντός οχήματος στον κόσμο.

    Ως μέρος της εστίασής της στις έξυπνες λύσεις (smart solutions), η Lenovo ανακοίνωσε το όραμά της για to Enterprise AI Twin – εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που θα έχουν εις βάθος γνώση της επιχείρησής σας και θα διατηρούν τη γνώση αυτή ιδιωτική και ασφαλή. Η εφαρμογή αυτή θα βρίσκει σχετικές πληροφορίες από τα στοιχεία της επιχείρησής σας, από συσκευές, edge και private cloud και θα τις συνθέτει σε αξιολογήσεις και συμπεράσματα για να προτείνει λύσεις. Το AI Twin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων – από βοήθεια για τον σχεδιασμό ταξιδιών που συμμορφώνονται με τις πολιτικές της εταιρείας και λαμβάνουν υπόψη τις ατομικές προτιμήσεις του χρήστη, έως βοήθεια στις ομάδες εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να μετριάζουν πιθανούς κινδύνους με βάση τις δημόσιες πληροφορίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα καιρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με την εταιρική τεχνητή νοημοσύνη που εξετάζει τις παραγγελίες των πελατών και τον αντίκτυπο του καιρού στις αποστολές, την άφιξη ανταλλακτικών, άλλα προβλήματα στις μεταφορές κ.λπ.

    Μαζί με τον CEO Yuanqing Yang, ο CTO της Lenovo και οι διευθυντές των επιχειρηματικών μονάδων του Ομίλου, μοιράστηκαν την άποψή τους για το όραμα του AI for All :

    O Dr Yong Rui, Senior Vice President και Chief Technology Officer της Lenovo, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη θα βασίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο δημόσιων, ιδιωτικών και προσωπικών Foundation Models (FM) που θα συνεργάζονται. Η υπηρεσία υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης της Lenovo θα αξιοποιήσει τους τρεις τύπους FM, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώσει τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε cloud, edge και συσκευές με personal twin και business twin. Η Lenovo, σε συνεργασία με τους συνεργάτες της, θα ήθελε να κατασκευάσει αυτό το οικοσύστημα υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης, για να απελευθερώσει τις δυνατότητες των foundation models και να ωφελήσει τόσο τον κλάδο, όσο και την καθημερινή μας ζωή».

    Ο Kirk Skaugen, Executive Vice President and President of Infrastructure Solutions Group της Lenovo, μοιράστηκε το όραμα της Lenovo για την επόμενη γενιά λύσεων τεχνητής νοημοσύνης. Μέσω της επιτάχυνσης της νέας εποχής του IT με την ειδικά κατασκευασμένη υποδομή με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης που ξεπερνά τα data center και φτάνει έως το edge, η Lenovo βοηθά τις επιχειρήσεις να ξεκλειδώσουν τη δύναμη των δεδομένων τους. Με τη βοήθεια συνεργατών όπως ο Dr. Jonas Juselius, CTO της Oceanbox και ο Dr. Bernd Geiger, CEO και CTO στη semafora systems, ο Skaugen εξήγησε τον αντίκτυπο των ισχυρών λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

    «Ανεξάρτητα από τις λύσεις τεχνητής νοημοσύνης που επιλέγετε και από το αν θέλετε γενικού σκοπού ή άκρως προσαρμοσμένους υπολογιστές, η Lenovo προσφέρει λύσεις με το κλειδί στο χέρι – φέρνοντας έτσι την τεχνητή νοημοσύνη για όλους, παντού», είπε ο Skaugen. «Μέσω των καινοτομιών στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αιχμής και μαζί με ένα τεράστιο δίκτυο κορυφαίων συνεργατών στην κατηγορία τους, οι νέες λύσεις υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης της Lenovo δημιουργούν έναν ταχύτερο και πιο ευέλικτο δρόμο για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης, φέρνοντας το AI σε επίπεδο κέντρου δεδομένων στην πηγή των επιχειρηματικών δεδομένων, οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτά.”

    Ο Ken Wong, Executive Vice President & President του Solutions & Services Group της Lenovo, μίλησε για το εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο και ανακοίνωσε τις νεότερες προσφορές της Lenovo με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθούν τις εταιρείες να την αξιοποιήσουν για να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές λειτουργίες και τις ψηφιακές εμπειρίες του κάθε χρήστη. Οι προσφορές περιλαμβάνουν:

    -Το AI Professional Services Practice που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την NVIDIA για να βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν εύκολα τα διαφορετικά στάδια εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στην εταιρεία τους.

    – Το Care of One Platform το οποίο είναι μια πρώτη στο είδος του λύση τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη για να βοηθήσει τις εταιρείες να δημιουργήσουν το καλύτερο πιθανό περιβάλλον εργασίας και να βελτιώσουν την εμπειρία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους.

    -Το Sustainability AI Engine, το οποίο βοηθά τις εταιρείες να οπτικοποιήσουν την επιρροή των επιχειρηματικών επιλογών τους στους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας και να επιλέξουν τις καλύτερες επιλογές βιωσιμότητας, για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    “Το AI φέρνει συναρπαστικές δυνατότητες, αλλά και αυξημένες ανάγκες και πολυπλοκότητα για τους σημερινούς CIO. Η Lenovo έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις ολοκληρωμένες λύσεις για τη εφαρμογή και τη σωστή λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης—εύκολα και γρήγορα”, δήλωσε ο Wong.

    Ο Luca Rossi, Executive Vice President & President του Intelligent Devices Group της Lenovo, εξήγησε περαιτέρω τη σημασία των συσκευών που τροφοδοτούνται με AI. Κατά τη διάρκεια ζωντανών επιδείξεων τόσο του Project Chronos, όσο και του concept της οθόνης adaptable display της Motorola, η Lenovo παρουσίασε τη δύναμη των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης και τη θέση της ως ηγέτης στην καινοτομία. Με τη συμμετοχή του Director of Strategic Technical Ventures της Formula 1, Pete Samara, ο Rossi τόνισε πώς η έξυπνη τεχνολογία και οι λύσεις της Lenovo δίνουν νέα ώθηση στο πιο προηγμένο τεχνολογικά άθλημα στον κόσμο και εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία αυτή αλλάζει την εμπειρία των φανατικών του αθλήματος, όπως για παράδειγμα μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Ο Rossi μίλησε επίσης με τον Joseph Artuso, Chief Commercial Officer του OpenBCI, για το πώς η σειρά workstation ThinkStation της Lenovo παρέχει σε κάθε επιχείρηση επεκτάσιμες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και τη λειτουργία foundation models, τα όποια είναι το μέλλον των υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη. Μέσω των καινοτομιών και των συνεργασιών αυτών, η Lenovo είναι σε θέση να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες σε κάθε συσκευή της.

    «Η Lenovo είναι έτοιμη να κερδίσει το στοίχημα στις συσκευές ΑΙ. Οι μελλοντικές μας συσκευές τεχνητής νοημοσύνης δεν θα σταματήσουν ποτέ να μαθαίνουν και θα φιλοξενούν ένα προσωπικό foundation model που θα τις κάνει μοναδικές για εσάς, προστατεύοντας παράλληλα τa απόρρητα data σας. Πιστοί στην ακλόνητη δέσμευση της Lenovo στην καινοτομία, παρέχουμε συσκευές τεχνητής νοημοσύνης με ακόμη πιο φυσικές και έξυπνες δυνατότητες αλληλεπίδρασης που προσφέρουν μια καλύτερη συνολική εμπειρία χρήστη», δήλωσε Luca Rossi, President of Intelligent Devices Group της Lenovo. «Η Lenovo στοχεύει να έχει το πιο ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο χαρτοφυλάκιο με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, το όποιο θα καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων. Για να το κάνουμε αυτό, δεν θα σταματήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους συνεργάτες μας, ώστε να συνεχίσουμε να ηγούμαστε της αλλαγής αυτής του κλάδου μας».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles