23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo Smart Paper Hands-On Review: «To Note-worthy E-Ink tablet»!

    H Lenovo είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα brand που «τολμάει» σε πολλές και διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες, δίνοντας έμφαση σε tech products που έχουν σχεδιαστεί για να πρωταγωνιστήσουν. Από τη στιγμή που η «καινοτομία» δεν είναι μια άγνωστη λέξη για τον κολοσσό της τεχνολογίας, είναι λογικό λοιπόν να βλέπουμε διαφορετικά προϊόντα όπως το Smart Paper, ένα tablet που έχει τη μορφή ηλεκτρονικής ατζέντας και βασίζεται (ως είθισται) στην τεχνολογία E-Ink. Με αρκετά ενδιαφέροντα ομολογουμένως features, αυτή η συσκευή έρχεται για να ανταγωνιστεί το Remarkable, καθώς επίσης και το Amazon Kindle Scribe ή το MatePad Paper της Huawei, που παρουσιάστηκε πέρσι.

    Elegant and Sleek!

    Ο λόγος ύπαρξης του Smart Paper είναι για να λειτουργεί σε τρεις άξονες, καθώς ο χρήστης του χρησιμοποιώντας το Ε-Ink tablet της Lenovo, μπορεί να καταγράψει τις σημειώσεις του, να διαβάσει βιβλία σε .pdf μορφή, αλλά και να δημιουργήσει σκιτσάκια, κάνοντας χρήση μιας εφαρμογής που θυμίζει το paint των Windows. Οι διαστάσεις του 10.3 ιντσών tablet είναι στα 195mm x 226mm, με το πάχος του να ανέρχεται μόλις στα 5.5mm. Αρκετά στιβαρό, κατασκευασμένο από ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής, δεν χωράει αμφιβολία ότι το λεπτεπίλεπτο και elegant Smart Paper, αποτελεί μια συσκευή που αμέσως κερδίζει την προσοχή. Το δε βάρος του ανέρχεται περίπου στα 408 γραμμάρια.

    Παραδοσιακά η Lenovo, «προικίζει» τα devices της με διάφορα αξεσουάρ και το Smart Paper, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Για αυτό και στη συσκευασία του πρόκειται να συναντήσετε έναν φορτιστή (στα 10W) μαζί με το USB Type-C καλώδιο του, μια εξαιρετικά χρήσιμη μαγνητική Folio Case που προστατεύει τη συσκευή, αλλά και ένα stylus pen, το οποίο εφάπτεται σε μια ειδική υποδοχή στην μια πλευρά της συσκευής. Αν μη τι άλλο, το πακέτο στο σύνολο του κρίνεται ως εξαιρετικά πλούσιο και επαρκές για τον user που επιθυμεί να επενδύσει σε μια συσκευή αυτού του τύπου.

    24 shades of Grey!

    Ως είθισται με όλα τα E-Ink tablet, η επιφάνεια που δουλεύει ο χρήσης είναι ασπρόμαυρη, με το display του Smart Paper να διαθέτει ανάλυση στα 1872 x 1404 pixels, με την πυκνότητα στα pixel να αγγίζει τα 227ppi. Η συσκευή έρχεται με 24 επίπεδα φωτεινότητας και παίζει ουσιαστικά στο φάσμα του γκρι, ενώ παράλληλα διαθέτει δυνατότητα παραμετροποίησης του color temperature, καθώς επίσης και έναν ambient light sensor που επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή των brightness levels.

    Το δε Smart Paper pen που αποτελεί το gadget με το οποίο θα δουλέψετε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διακρίνεται για την άμεση απόκριση του, το οποίο ξεχωρίζει για το latency των 25ms, αλλά και για τα 4096 διαφορετικά επίπεδα πίεσης, μεταδίδοντας στον χρήστη ακριβώς την αίσθηση ότι γράφει με ένα στυλό σε ένα χαρτί. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το πενάκι είναι τεχνολογίας EMR, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτεί φόρτιση.

    Στην «καρδιά» του Smart Paper βρίσκεται ένα τετραπύρηνο Rockchip RK3566 SoC, το οποίο συνοδεύεται από 4GB RAM, με το storage να ανέρχεται στα 64GB (υπολογίζεται ότι μπορεί να δεχθεί έως και 50.000 digital σελίδες από eBooks). To δε λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το Android 11, το οποίο όμως έρχεται με ένα custom User Interface και μια σειρά από ειδικές εφαρμογές προσαρμοσμένες σε μορφή για E-Ink, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα για ευκολότερη χρήση στην προβολή eBooks, documents, αλλά και αρχείων Microsoft Office. Μάλιστα, το E-Ink tablet της Lenovo υποστηρίζει 74 διαφορετικά notepad templates, με μια σειρά από διαφορετικά settings. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το Smart Paper διαθέτει ειδικό software που επιτρέπει τη δυνατότητα για αναγνώριση του γραφικού χαρακτήρα και την αυτόματη μετατροπή του σε κείμενο, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε ότι το Smart Paper υποστηρίζει: WLAN 802.11 a/b/g/n/ac στα κανάλια 2.4GHz και 5GHz, καθώς επίσης και Bluetooth 5.2.

    Never lose a… note!

    Πέραν της δυνατότητας της καταγραφής σημειώσεων, η πρόταση της Lenovo σας δίνει τη δυνατότητα να μπορείτε να τις βρίσκετε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σε αυτό συμβάλλει το Smart Paper App, το οποίο όχι μόνο αποθηκεύει τις σημειώσεις σας εντός του αποθηκευτικού χώρου του tablet, αλλά επιπλέον συγχρονίζεται με το cloud, δίνοντας σας τη δυνατότητα να ελέγχετε πλήρως τα όσα έχετε γράψει, διαμοιράζοντας on-the-fly τα αρχεία σας με άλλες συσκευές, όπως είναι ένα smartphone ή ένα laptop.

    Και επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να… βαριέστε να γράψετε, το Smart Paper έρχεται με δύο built-in μικρόφωνα, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα για voice recording. Στη συνέχεια μπορείτε κάνοντας χρήση της Microsoft Engine να μεταφράσετε τα διάφορα notes σε οποιαδήποτε γλώσσα και εν συνεχεία να τα μοιραστείτε σε μια στιγμή.

    Ολοκληρώνοντας, το Smart Paper έρχεται με μπαταρία στα 3.350mAh, η οποία σε συνδυασμό με την σούπερ energy efficient τεχνολογία του E-Ink μπορεί να κάνει το Smart Paper να κρατήσει χωρίς φόρτιση κυριολεκτικά για… μέρες!

    The ideal digital agenda!

    Με εντυπωσιακά επίπεδα απόκρισης, μοναδικό crystal-clear display, απαράμιλλή ποιότητα κατασκευής την υψηλή τεχνολογία που χαρακτηρίζει όλα τα Lenovo products και… κάνοντας εκ φύσεως καλό στο “περιβάλλον”, το Smart Paper είναι από τα καλύτερα προϊόντα που έχουμε δει στην κατηγορία του. Μια ιδανική digital agenda για όλους τους λάτρεις του είδους, η οποία πρόκειται να απογειώσει την παραγωγικότητά σας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles