23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo Yoga 9i Hands-On Review: “Απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και… πολλά περισσότερα”!

    Εδώ και αρκετό καιρό το sub-brand της Lenovo, Yoga, έιναι συνώνυμο της ελευθερίας, καθώς η “υβριδική” προσέγγιση που προσφέρουν τα καθιστούν ιδανικά για όλους εκείνους τους χρήστες που αγαπούν να δίνουν μια διαφορετική διάσταση στον όρο του mobile computing. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που χαρακτηρίζει τα Yoga είναι ότι είναι τόσο ευπροσάρμοστα π0υ είναι σχεδιασμένα τόσο για τους casual χρήστες, όσο και για τους πιο “ψαγμένους”, οι οποίοι αναζητούν το κάτι παραπάνω! Με όχημα την εντυπωσιακή δημιουργικότητα και φυσικά με ένα convertible design, τα Yoga πάντοτε έχουν κάτι το ιδιαίτερο που τα κάνει να ξεχωρίζουν, για αυτό και το Yoga 9i που έπεσε πρόσφατα στα χέρια μας πρόκειται για μια premium συσκευή που ξεχωρίζει για τον πολυχρηστικό του χαρακτήρα. Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και πιο καλά στο αναλυτικό review που ακολουθεί… 

    Κύριο χαρακτηριστικό του Yoga 9i είναι η οθόνη του που περιστρέφεται έως και κατά 360 μοίρες σχεδόν, έτσι το καθιστά… γνήσιο Yoga, με δυνατότητα χρήσης σαν τυπικό notebook, σε tent mode αλλά και σαν ένα τεράστιο tablet. Μάλιστα, το hinge είναι ταυτόχρονα και η soundbar της συσκευής, για την οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

    Στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή 65W και ένα dock που καταλαμβάνει μια Type-C θύρα για να σας προσφέρει μια VGA, μια HDMI και μια USB Type-A. Ίσως το χρειαστείτε καθώς οι διαθέσιμες θύρες στην αριστερή πλευρά της συσκευής είναι μια USB-A 3.2 Gen 1 και δύο Thunderbolt 4 (Type-C), όπως και ένα audio jack. Η “πλάτη” του Yoga 9i έχει δερμάτινη επένδυση και αποπνέει υψηλή ποιότητα, ενώ το φινίρισμα είναι άψογο χωρίς κανένα… “rough edge” και δείχνει ανθεκτικό στο χρόνο.

    Η οθόνη αφής είναι 14″ με IPS panel UHD ανάλυσης (3840×2160 pixels), με φωτεινότητα έως 500 nits, υποστήριξη Dolby Vision, VESA HDR400 και κάλυψη του 90% της χρωματικής παλέττας DCI-P3. Γενικότερα είναι το μεγάλο ατού του Yoga 9i, όμως χωρίς τις αντίστοιχες επιδόσεις από τον επεξεργαστή και τη GPU, είναι δώρο-άδωρον. Ευτυχώς ο 11ης γενιάς Intel Core-i7 1185G7 στα 3GHz, μαζί με 8GB LPDDR4X RAM (έως 16GB) και έως 1TB αποθηκευτικού χώρου (SSD PCIe M.2) προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, υψηλά framerates, άνετο multi-tasking και ό,τι άλλο επιθυμείτε.

    Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι τα πλήκτρα είναι μεγάλα και απέχουν αρκετά μεταξύ τους, ενώ κάτω από αυτά υπάρχει μια “glass touch” επιφάνεια που περιλαμβάνει το touchpad, τα arm rests και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ξεχωρίζει από το οποίο laptop χάρη στο μαύρο χρώμα και προσφέρει αυτήν την αίσθηση γυάλινης επιφάνειας που μπορεί να σας αρέσει, μπορεί και όχι, αλλά σίγουρα είναι κάτι που δε βλέπουμε συχνά σε notebook.

    Η ασύρματη συνδεσιμότητα του Yoga 9i περιλαμβάνει Wi-Fi 6 (2×2 MIMO) και Bluetooth 5.1, η webcam είναι 1MP και δίπλα της θα βρείτε δύο ακουστικά, ενώ μέσα στην προαναφερθείσα ηχόμπαρα υπάρχουν δύο tweeters και δύο subwoofers tuned by Harman Kardon που προσφέρουν ισχυρό, καθαρό ήχο και καλύπτουν όλες τις συχνότητες για μια εξαιρετική ακουστική εμπειρία. Όσο για την αυτονομία, αγγίζει τις 18 ώρες αναπαραγωγής video σε FHD ανάλυση και τις 11 ώρες σε UHD ανάλυση, αρκετά καλά για ένα notebook με πάχος 14.6 – 15.7mm και βάρος από 1,37Kg.

    Το Lenovo Yoga 9i 14″ θα μπορείτε ένα πολυεργαλείο για κάθε απαιτητικό χρήστη, μπορεί να “μεταμορφωθεί” μια μια κίνηση ως γνήσιο Yoga και προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, premium κατασκευή και μια υψηλής ποιότητας απεικόνιση, με οθόνη αφής. Σύντομα θα βρίσκεται και στα ελληνικά καταστήματα και αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετικά συναρπαστική high-tech και premium πρόταση.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles