23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Με συνδρομή πλέον το σερφάρισα στο Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις – Τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις

    Η Meta, η εταιρεία πίσω από το Facebook και το Instagram, έκανε πράξη τις «εξαγγελίες» της θέτοντας πρόσφατα σε λειτουργιά τη νέα επιλογή ενεργοποίησης συνδρομής, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΕΟΧ και την Ελβετία.

    Έτσι λοιπόν οι χρήστες αυτών των περιοχών, έχουν τώρα τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη χρήση εξατομικευμένων υπηρεσιών με διαφημίσεις με κόστος €9.99/μήνα στο web και €12.99/μήνα σε iOS και Android, ή να σερφάρουν χωρίς διαφημίσεις.

    Δεδομένου ότι η συνδρομή είναι προαιρετική, εκτιμάται πως οι περισσότεροι χρήστες θα συνεχίσουν να σερφάρουν στις πλατφόρμες με τον ίδιο γνωστό τρόπο που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα, γυρνώντας ουσιαστικά την «πλάτη» στην επιλογή για πληρωμή μηνιαίας συνδρομής.

    Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται στην ουσία για μια κίνηση – απάντηση της Meta προς τις αρχές της Ε.Ε που έθεσαν στο στόχαστρο τους τη Meta για τη χρήση προσωπικών δεδομένων των πολιτών της ευρωπαϊκής ένωσης.

    Σε ότι αφορά τους επιχειρηματίες και δημιουργούς περιεχομένου (content creators), σύμφωνα με τους Όρους που θέτει τη Meta, όποιος ενεργοποιήσει αυτή τη συνδρομή θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στις διαφημιστικές πλατφόρμες και στη δυνατότητα να κερδίσει χρήματα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.

    Πάντως, από τα πρώτα στοιχεία που συλλέχθηκαν, φαίνεται πως δεν προκύπτουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το δυνητικό κοινό που μπορεί κανείς να  στοχεύσει στις διαφημιστικές καμπάνιες στις εν λόγω δυο πλατφόρμες.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εξέλιξη αυτή καθιστά ακόμη πιο «δύσκολη υπόθεση» την επίτευξη του στόχου για ικανοποιητική απόδοση των διαφημίσεων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τα χρήματα που δαπανούνται, καθώς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας διαχείρισης αυτών των αλλαγών από άτομα και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις.

    Μια καλή και αποτελεσματική λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μέθοδος OReSTi, που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στο www.orestimethod.com.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles